Τρίτη 14 Απριλίου 2009

Δελτίο τύπου απο την ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ (Π.Ο.Σ.Τ)

Σας μεταφέρουμε το Δελτίο Τύπου της ΠΟΣΤ μετά την επιτυχία του αγώνα της να σταματήσει την ιδιωτικοποίηση των Ταχυμεταφορών του ΕΛΤΑ. Οι Νίκες αυτές είναι νίκες όλου του εργατικού κινήματος.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο αγώνας των εργαζομένων στα Ελληνικά Ταχυδρομεία είχε αποτέλεσμα να αποκαλυφθεί η καρικατούρα της διαγωνιστικής διαδικασίας που Κυβέρνηση και Διοίκηση προωθούσαν για το ξεπούλημα των ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΕΛΤΑ.
Η Κυβέρνηση φέρεται να επιμένει στην προσπάθεια της να εκχωρήσει σε φίλους και κολλητούς τις ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ και τον ΕΛΤΑ.
Αρνείται να ματαιώσει τους σχεδιασμούς της και ετοιμάζεται να εφαρμόσει το μοντέλο της Ολυμπιακής για παραχώρηση της Δημόσιας Περιουσίας με απευθείας διαπραγματεύσεις.
Παράλληλα με στημένες διαδικασίες και φωτογραφικό διαγωνισμό προσπαθούν να χαρίσουν στον πρωθυπουργικό φίλο το έργο της διακίνησης των διαβατηρίων με την άθλια και γελοία δικαιολογία ότι ο ΕΛΤΑ που επί τρία χρόνια εκτελεί το έργο, δεν έχει τις υποδομές για να ... ανταποκριθεί!!!
Προειδοποιούμε κάθε εμπλεκόμενο ότι οι πολιτικές και ποινικές ευθύνες δεν συγκαλύπτονται αλλά θα αναδειχθούν και θα καταλογιστούν.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.
Έχουν βάλει στόχο το έργο, την περιουσία και τη λειτουργία του Ταχυδρομείου, με κάθε τρόπο προσπαθούν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των κερδοσκόπων, αδιαφορούν για την εξυπηρέτηση των πολιτών, διαλύουν βασικές υποδομές του κράτους.
Απαξιώνουν τον ΕΛΤΑ, διαλύουν το πανελλαδικό του δίκτυο, αρνούνται να εκπληρώσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις σωρεύοντας τεράστιες οφειλές, δεν καταβάλουν το κόστος Καθολικών Υπηρεσιών και της άσκησης κοινωνικής πολιτικής. Εκποιούν ακόμη και την ακίνητη περιουσία του ΕΛΤΑ για να καλύψουν τα ελλείμματα του προϋπολογισμού τους.
Οι εργαζόμενοι επιμένουν στον ανυποχώρητο αγώνα τους για την υπεράσπιση του Δημόσιου Ταχυδρομείου.

Στην έκτακτη Πανελλαδική Συνέλευση των Προέδρων των Σωματείων της ΠΟΣΤ διαπιστώθηκε μεν ότι η άμεση απειλή απετράπη αλλά παραμένουμε σε αγωνιστική ετοιμότητα και ομόφωνα αποφασίστηκε η κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων όποτε και αν χρειαστεί με ακόμη μεγαλύτερη ένταση, μέχρι να ματαιωθούν οι σχεδιασμοί για το ξεπούλημα των ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ και του ΕΛΤΑ.
Ο αγώνας συνεχίζεται, εξαπλώνεται σε όλη τη χώρα έχοντας τη συμπαράσταση όλων των Κοινωνικών Φορέων της Νομαρχιακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Καλούμε Κυβέρνηση και Διοίκηση να εγκαταλείψουν τους σχεδιασμούς για διάλυση και εκχώρηση του ΕΛΤΑ μέσα από το ξεπούλημα των ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ και να υποστηρίξουν την ανάπτυξη και την προοπτική του Δημόσιου Ταχυδρομείου.
Ο Αγώνας Συνεχίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου