Τρίτη 14 Απριλίου 2009

Επιτείνονται οι έλεγχοι σε μεταλλευτικές και λατομικές εκμεταλλεύσεις

Επιτείνονται με απόφαση του ΥΠΑΝ οι έλεγχοι σε μεταλλευτικές και λατομικές εκμεταλλεύσεις.

Πιο συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Ιωάννης Μπούγας υπέγραψε απόφαση με την οποία ενεργοποιούνται οι πρόνοιες του Μεταλλευτικού Κώδικα και του Κανονισμού Μεταλλευτικών και Λατομικών Εργασιών για τη σύμπραξη μηχανικών της κεντρικής υπηρεσίας του ΥΠΑΝ σε ελέγχους μεταλλευτικών και λατομικών εκμεταλλεύσεων.

Με τον τρόπο αυτό, σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, διευκολύνεται η άσκηση του κατά νόμο προβλεπόμενου κρατικού ελέγχου επί των δραστηριοτήτων αυτών και ενισχύεται η προσπάθεια των Επιθεωρήσεων Μεταλλείων, ώστε, με τη διάθεση κατάλληλου και εξειδικευμένου προσωπικού της κεντρικής υπηρεσίας του υπουργείου, να καταστεί δυνατή η ... ανταπόκρισή τους στα ελεγκτικά τους καθήκοντα.

Σε εφαρμογή της υπουργικής απόφασης, οι μηχανικοί των Επιθεωρήσεων και της κεντρικής υπηρεσίας, βάσει τριμηνιαίων προγραμματισμών, πρόκειται να ελέγξουν μεταλλευτικές και λατομικές δραστηριότητες, προκειμένου να διαπιστωθεί η τήρηση των κανόνων ασφαλείας, των μέτρων υγιεινής, της ορθολογικής εκμετάλλευσης του φυσικού πλούτου και της προστασίας του περιβάλλοντος, όπως οι νόμοι, οι κανόνες της επιστήμης και της τεχνικής, καθώς και οι σχετικές διοικητικές άδειες παραχώρησης προβλέπουν.
από Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου