Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Η Δημοτική Κίνηση «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ» για τη Μαρίνα Ιτέας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Μοιραίοι και «εμβόλιμοι» αντάμα…

              Πριν λίγες ημέρες, ο Περιφερειάρχης κ. Περγαντάς με την ex officio αυτοδιοικητική κ. Γαζή, επισκέφτηκαν σαν τουρίστες τους Δελφούς, με σκοπό να επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή της περιοχής στο πρόγραμμα ξεπουλήματος της μνημονιακής κυβέρνησής τους.
            Πρόθεσή τους να συνεισφέρει και η περιοχή μας στους διεθνείς τοκογλύφους ...
με την μαρίνα της Ιτέας, ώστε μαζί με  την εκποίηση του νερού (Μόρνος) που όπου νάναι θα φέρουν, να ολοκληρωθεί  ο κύκλος της χαμένης ανάπτυξης της περιοχής,  που άνοιξε και συνεχίζεται  με την παράδοση του χρυσοφόρου μεταλλευτικού πλούτου του. Με τον εφαρμοστικό νόμο του μνημονίου συστάθηκε το ΤΑΥΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης –κατ’ ευφημισμόν- Περιουσίας του Δημοσίου  ΑΕ) που αφορά και λιμάνια, μαρίνες κ.ά.  και στην 1η σελίδα, άρθρο 2ο αναφέρει: « …το προϊόν αξιοποίησης χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους της χώρας….». Απλά πράγματα. Απλά και καθαρά: Τα λεφτά από το ξεπούλημα θα πάνε απευθείας στους ξένους δανειστές.
            Μοιραίο και τραγικό συγχρόνως: αυτοί που δίνουν γη και ύδωρ στα μεταλλεία χαρακτηρίζοντας, καταγράφοντας και επιβάλλοντας την  Ιτέα ως μεταλλευτική περιοχή, τώρα ετοιμάζονται να «αξιοποιήσουν» την μαρίνα,  γιατί προφανώς σε αυτή τη περίπτωση «βολεύει» η Ιτέα εκτός από μεταλλειούπολη να είναι και «επίνειο των Δελφών και  υποχρεωτικός  τουριστικός προορισμός».
            Αποτελεί πρόκληση, από την μια, ο κ. Περγαντάς και η κ. Γαζή να διαφημίζουν  για αναπτυξιακό έργο τον δρόμο Καστριώτισσας- Αθ. Διάκου (που μέχρι τώρα χωρίς να ολοκληρωθεί  έχει «φάει» κοντά 8 εκατομμύρια  Ευρώ και το χρηματοδοτούν με 1,3 εκ ακόμα)  και από την άλλη  να καταλήγουν στην εκποίηση της μαρίνας Ιτέας. Σ’ αυτό το σύστημα «ανάπτυξης» τύπου Τσοχατζόπουλου και Βατοπεδίου,  αν δεν μπούμε ενεργά εμπόδιο,  δεν πρόκειται να δούμε άσπρη μέρα όσο χιόνι και να ρίχνει.
            Η Μαρίνα Ιτέας στοίχισε στον ελληνικό λαό 3,5 δις δρχ, επί 10 και πάνω χρόνια υπολειτουργεί προκλητικά και έμεινε «αναξιοποίητη» συνειδητά από τους τοπικούς υπεύθυνους. Τώρα αναζητούν «στρατηγικό επενδυτή» για να την «αξιοποιήσει».
-        Ερωτούμε: κ. Γαζή, κ Περγαντά, κ. Βουλευτή,  με την προσωπική σας περιουσία έτσι κάνετε; Φτιάχνετε κάτι με τα δικά σας χρήματα και το παραχωρείτε για 25+10  χρόνια,  για να κερδοσκοπεί κάποιος άλλος;  
-         Πουλάτε περιουσιακό σας στοιχείο σε εξευτελιστική τιμή; όπως τώρα που βάζετε  τιμή εκκίνησης της Μαρίνας Ιτέας τα χρήματα που εισπράττονται σήμερα που υπολειτουργεί;    
-        Ενώ γνωρίζετε πολύ καλά ότι για να λειτουργήσει σαν Μαρίνα πρέπει να πληροί συγκεκριμένους όρους;
-        Ενώ γνωρίζετε πολύ καλά το κατασκευαστικό της πρόβλημα και τις υποδομές της; (καταγράφονται ζημιές και βυθίσεις ακόμη και σε μικρά σκάφη από  το πρόβλημα του κυματισμού). Όσο για την λειτουργία  καρνάγιου,  δεν υπάρχει στην μαρίνα ο προβλεπόμενος από τον Κανονισμό χώρος σε έκταση και υποδομή. ΄Η μήπως θα δοθούν συμπληρωματικά και οι Γαλλικοί Μώλοι…στον ιδιώτη;.
-         Ενώ γνωρίζετε πολύ καλά ότι συνδέεται με το Αγκυροβόλιο των Τριζονίων σαν ένα έργο; Ή μήπως θα παραχωρηθούν εκ των υστέρων και τα Τριζόνια στον ιδιώτη;
-         Ποιο είναι το μυστικό που σας κάνει να  επιθυμείτε τις 15.000 ευρώ έσοδα (γιατί τόσα θα μένουν εδώ, τα υπόλοιπα θα πηγαίνουν στους ξένους τοκογλύφους) και να μην απαιτείτε ούτε όσα εισπράττετε σήμερα;
Ο λαλίστατος κ. Δήμαρχος, ο οποίος κατακεραύνωνε τη σημερινή κατάσταση δηλ. ότι το λιμενικό ταμείο της περιφέρειας διαχειρίζεται τμήματα του Δήμου, τώρα βλέπει να ξεπουλιέται για 25+10 χρόνια τουλάχιστον, περιοχή-φιλέτο της Ιτέας και δεν αρθρώνει λέξη; Εκλεκτικές συγγένειες άραγε;…..Ή μήπως έχει να κάνει και με τον επιχειρούμενο από την πρόεδρο της επιτροπής τουρισμού «επαναπροσδιορισμό του τουριστικού αντικειμένου του Δήμου Δελφών»;
Φίλοι και φίλες
Η Δημοτική Κίνηση «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ» οργάνωσε συζήτηση στην Ιτέα για το θέμα αυτό γιατί θεωρούμε ότι αυτή είναι η πραγματική διαβούλευση με τη κοινωνία και όχι κρυμμένοι πίσω από το πληκτρολόγιο. Αυτή τη πραγματική διαβούλευση την αγνόησαν οι τοπικοί άρχοντες (για πόσο άραγε θα μπορούν να την αγνοούν;), ήρθαν όμως οι κάτοικοι. Άνοιξε μια πολύ ουσιαστική συζήτηση, η οποία και θα συνεχιστεί είτε το θέλουν είτε όχι. 
 Λύσεις εφικτές υπάρχουν. Αρκεί να θέλει κανείς…
Η ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ:
Να σταματήσουν οι διαδικασίες ξεπουλήματος της μαρίνας, αλλά και να μην συνεχιστεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση αδιαφορίας για τη λειτουργία της.
Το λιμενικό Ταμείο σε σύμπραξη με τον Δήμο μπορούν να λειτουργήσουν τη μαρίνα με διαφάνεια, εξυγίανση και κοινωνικό έλεγχο.
Να βελτιωθούν οι παροχές (ρεύμα, νερό, καύσιμα) πράγμα που θα φέρει και άλλα έσοδα.
Να γίνουν μικρές παρεμβάσεις χωρίς άλλα κτίρια, αλλά με αξιοποίηση αυτών που υπάρχουν και παραμένουν κλειστά.
Αν χρειασθεί ιδιώτης για επιμέρους εργασίες αυτό μπορεί να γίνει, αρκεί η συνολική διαχείριση και εποπτεία να παραμείνει στον δημόσιο φορέα.
Η πρώτη επέμβαση όμως, χρειάζεται και  είναι η δική μας εγρήγορση,  κινητοποίηση και παρέμβαση.
Αξίζει να αγωνιστούμε για την περιοχή μας με κάθε τρόπο και τίμημα.
ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Προοπτική υπάρχει μόνο μέσα από την κοινωνία.

2 σχόλια:

  1. ΧΑΛΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΙΖΟΝΤΑ25 Ιουλίου 2012 στις 2:11 π.μ.

    Τα άρθρα σας θυμίζουν σταλινικές εποχές φανατισμού και εποχές αιώνιας υπομονής για το πότε θα πάρετε τη κυβέρνηση. Ο Έλληνας απογοητευμένος σας διαβάζει και πάει ξανά προς τη νδ και το πασοκ. Τη χρυσή αυγή τη πήγατε με τις αρλούμπες σας στον ύψιστο.
    Λαθρομετανάστες εγκληματίες δεν είδα στη περιοχή να έχει κάποιος από σας στο σπίτι του. Μήπως ρε παιδιά ζείτε μόνο για να έχετε κάτι να λέτε που και οι ίδιοι δεν το πιστεύετε;

    Επωδή είστε όλοι δημόσιοι υπάλληλοι και κωλοβολεμένοι, ναι, κωλοβολέμενοι, αφήστε τη μαλακία και πιάστε την ουσία.

    Αλλάξτε στυλ ιτεανετ

    Αν δεν βάλετε το σχόλιο μου θα το στείλω και αλλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα σχόλια που δημοσιεύουμε είναι όσα σέβονται την πολιτική δημοσίευσης που αναφέρονται στο τέλος της σελίδας. Όσοι γράφουν βρίζοντας και απειλώντας δεν βρίσκουν τα σχόλιά τους δημοσιευμένα.

    Όσον αφορά το σχόλιό σου, το κείμενο αυτό δεν αποτελεί κείμενο της σελίδας μας αλλά της δημοτικής παράταξης που το υπογράφει. Ο συγγραφέας του κειμένου ή όσοι το ενέκριναν θα μπορούσαν να σου απαντήσουν και για τους χαρακτηρισμούς σου αλλά και για τις απόψεις τους. Το γενικότερο στυλ της σελίδας μας μπορεί σε κάποιους να αρέσει και κάποιοι άλλοι να το απορρίπτουν, όμως αποτελεί μια ειλικρινή προσπάθεια με σκέψεις και προβολή ιδεών που αλλάζουν όπως αλλάζει και η κοινωνία.
    Για την μαρίνα και το λιμάνι της Ιτέας, υπάρχουν άνεργοι στην περιοχή, υπάρχει Δήμος υπάρχει εργατικό Κέντρο, θα μπορούσαν να την αξιοποιήσουν προς όφελος του τόπου μας. Δεν υπάρχουν ιδιώτες επενδυτές αυτήν την εποχή μόνο πλιατσικολόγοι εμφανίζονται.

    Οι φασίστες της Χρυσής αυγής που αναφέρεις είναι προϊόν του συστήματος και όχι της δράσης της αριστεράς. Από την κατοχή και την χούντα ώς και σήμερα , οι φασίστες ήταν το μακρύ χέρι του συστήματος. Το παρακράτος ήταν για να βάζει βόμβες σαν τον Μιχαλολιάκο και η αστυνομία για να χτυπάει τον κοσμάκη. Από κοντά και οι συνεργάτες τους, που την μία φορά τους βλέπαμε σαν νοικοκυραίους της ΝΔ που παίρνανε δώρο λεωφορεία της ΕΑΣ και μετά σαν δηλωμένους Πασοκτζήδες στα μέσα και στα έξω. Όλους αυτούς η Τρόικα μας τους παρουσίασε σαν αγανακτισμένους πολίτες του Αγίου Παντελεήμωνα και άλλων περιοχών και με την προβολή και τους μηχανισμούς που διαθέτει από το πουθενά τους επέβαλε σαν κόμμα στην βουλή.

    Η περιοχή μας δεν έχει πρόβλημα με την μετανάστευση, ίσα ίσα αν δεις την απογραφή ο πληθυσμός της έχει μειωθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια λόγω της μετανάστευσης των κατοίκων της σε άλλες περιοχές της χώρας, ή και στο εξωτερικό.

    Το ποσοστό των φασιστών στην Φωκίδα που είναι αυξημένο σε σχέση με τον μέσο όρο δεν αντανακλά λοιπόν κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα της περιοχής με το μεταναστευτικό αλλά το παραδοσιακό μετεμφυλιοπολεμικό κράτος της δεξιάς και τους υποστηρικτές της που χτίστηκε στην περιοχή. Όλοι αυτοί τώρα το παίζουν ανήξεροι, αθώες περιστερές, δεν ξέρουν και δεν έχουν καμία ευθύνη για το παρελθόν τους και έρχονται σαν τιμητές των πάντων. Βολεψάκηδες μια ζωή και σκυμμένα κεφάλια που μάθανε να κάνουν τον νταή μόνο με εντολή του αφεντικού , και έχει πολλά τέτοια αφεντικά η περιοχή.

    Οι μόνοι που πραγματικά βάζουν τους μετανάστες στα σπίτια τους είναι οι ιδιοκτήτες των σπιτιών τους και αυτοί δεν είναι μετανάστες. Στο δικό του σπίτι ο καθένας μας δεν μπορεί να φιλοξενήσει για πολύ καιρό ούτε τον καλύτερό του φίλο ούτε καν τον συγγενή του. Ο κάθε ένας θέλει τον προσωπικό του χώρο , άσε λοιπόν τις φασιστικές σοφιστείες γιατί μπορούν εύκολα να απαντηθούν με τον ίδιο τρόπο, πάρε τον Κασιδιάρη στο δικό σου σπίτι για να δεις την γλύκα...

    Οι φασίστες είναι περισσότερο εγκληματίες από τους μετανάστες, κάνανε εγκλήματα πριν εμφανιστούν οι μετανάστες και θα συνεχίσουν ακόμα και αν εξαφανιστούν οι αφορμές που επικαλούνται μιας και έχουν στόχο όλες τις ελευθερίες του κόσμου, την κατάργηση της δημοκρατίας και το χτύπημα της αριστεράς.
    Οι μετανάστες έχουν πιθανότητα να ενσωματωθούν αρμονικά σε μια κοινωνία οι φασίστες όμως όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή