Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

***Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ ΚΥΠΕΛΟΥΧΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ 2010

Με το τραγούδι “σήκωσέ το, το τιμημένο, δεν μπορώ ,δεν μπορώ να περιμένω” οι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα πήραν το Κύπελλο Φωκίδας 2010 , από τα χέρια του Νομάρχη Φωκίδας, χειροκροτούμενοι από φίλους και αντιπάλους καθώς και μια πλειάδα επισήμων που παρακολούθησαν τον τελικό Κυπέλλου Φωκίδας στο Ενωσιακό Στάδιο της Άμφισσας.


Ο αγώνας, που διεξήχθη κάτω από συνεχές με μικρές διακοπές ψιλόβροχο και παγερό αέρα, σε γενικές γραμμές ήταν λίγο πάνω του μετρίου, χωρίς να παρουσιάσει ... κάτι το ιδιαίτερο.

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝ, ΧΡ.ΣΕΡΕΝΤΕΛΟΣ

ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ-ΚΥΠΕΛΟΥΧΟΣ

Ουσιαστικά η διαφορά κλάσης των δύο ομάδων ήταν εμφανής με τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ να είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού σε όλον τον αγώνα, έχοντας την εδαφική υπεροχή και χωρίς να κινδυνεύσει η εστία του. Αντίθετα οι χαμένες ευκαιρίες από πλευράς ΑΠΟΛΛΩΝΑ ξεπέρασαν τις δεκαπέντε !

Το πρώτο γκολ πέτυχε ο Παπακωστόπουλος με απ ευθείας χτύπημα φάουλ λίγα μέτρα έξω από την περιοχή στο 30΄λεπτό . Ήταν ένα θαυμάσιο γκολ όπου η μπάλα περνώντας πάνω από το τοίχος κατέληξε στο αριστερό παραθυράκι του τερματοφύλακα του ΚΡΙΣΣΑΙΟΥ.

Το δεύτερο γκολ μπήκε στο 60΄από τον Γιάννη Φλέγγα.Ήταν ένας θαυμάσιος συνδυασμός των επιθετικών με ένα σλάλομ από δεξιά του Αδραχτά που πέρασε τρείς αντιπάλους, σέντρα αριστερά στον Γιάννη Φλέγγα, που στοπάρισε, τρίπλαρε τον προσωπικό του αντίπαλο και κεραυνοβόλησε μέσα από την μεγάλη περιοχή . Όλη η δημιουργία και εκτέλεση του γκολ ήταν από αυτά που χαίρεσαι να απολαμβάνεις και ομορφαίνουν το ποδόσφαιρο, από ποδοσφαιριστές ομάδας ανώτερης κατηγορίας.

Μετά την επιτυχία του δεύτερου γκολ και για ένα τέταρτο ο ΑΠΩΛΛΩΝΑΣ ανέβασε στροφές , έκανε επίδειξη τεχνικής , αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι να ανεβάσει ακόμα πιο πολύ τον δείκτη του σκορ, χάνοντας μοναδικές ευκαιρίες.

Στα τελευταία λεπτά ο προπονητής Στ. Σταύρου αντικατέστησε τον γκολτζή και πρώτο σκόρερ του 5 ου ομίλου της Δ΄Εθνικής Χρήστο Φλέγγα, που ήταν και αρχηγός της ομάδας του ΑΠΟΛΛΩΝΑ , με τον βετεράνο Χρήστο Σερεντέλλο, που τόσα έχει προσφέρει για πολλά χρόνια στην ομάδα, ώστε να παραλάβει και να σηκώσει αυτός πρώτος ως αρχηγός το κύπελλο. Μάλιστα το κύπελλο την πρώτη βραδιά … διανυκτέρευσε στο σπίτι του !

Στον αγώνα παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Νομάρχης Φωκίδας Νίκος Φουσέκης ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Φωκίδας Δ. Καλύβας , ο Δήμαρχος Ευπαλίου Τάσος Παγώνης η Αντιδήμαρχος Δελφών , οι αντινομάρχες Λαϊνη Καλιαλή και Δημήτρης Ιντέρνος οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι Μπάμπης Κατσαρός και Κώστας Τσάρας , ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ευπαλίου Βαγγέλης Καραϊνδρος , ο Πρόεδρος της Ένωσης Ευπαλίων Δωρίδας Περικλής Λουκόπουλος και δεκάδες φίλαθλοι παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες ενώ πάρα πολλοί μεταξύ αυτών είχαν έρθει και από το Ευπάλιο , ενώ ο Πρόεδρος της ομάδας Δημήτρης Σπυρόπουλος δεν προλάβαινε να δέχεται συγχαρητήρια από όλους.

Φανερά ικανοποιημένοι, ο προπονητής Σταύρος Σταύρου και ο Τεχνικός Σύμβουλος της ομάδας Καθηγητής Μενιος Σωτηρόπουλος δήλωναν ότι η επιτυχία αυτή είναι μια επιβράβευση των παιδιών , για την συνεχή προσπάθεια που κάνουν όλο το χρόνο, με επαγγελματική συνείδηση και αμοιβή την ηθική ικανοποίηση . Είναι κρίμα τόνισαν και οι δύο που όλη αυτή η μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν όλο το χρόνο, δεν θα έχει και την ανάλογη επιτυχία με μια καλή θέση στο πρωτάθλημα, που τους το στερούν εξωαγωνιστικοί παράγοντες, υπονοώντας σαφώς την έλλειψη έδρας, που στέρησε πάρα πολλούς βαθμούς από την ομάδα, και άλλα πολλά .

Το πούλμαν που μετέφερε τους ποδοσφαιριστές και το προπονητικό τιμ συνοδευόμενο από δεκάδες Ι.Χ. σήκωσαν το Ευπάλιο στο πόδι όταν έφτασαν αργά τη νύχτα με τα κορναρίσματα και κατέληξαν για επινίκια στη κεντρική πλατεία με ποτά στα καφενεία κι όσοι άντεχαν τα μεσάνυχτα για κρασί και φαγητό στην ταβέρνα ¨Κατσαράκια¨. Στιγμιότυπα και πλάνα από τους εορτασμούς πήρε το τηλεοπτικό κανάλι LEPANTO της Ναυπάκτου που κυριάρχησαν στα νυχτερινά του Δελτία Ειδήσεων.

Όπως ανακοινώθηκε στους ποδοσφαιριστές από τον Γενικό αρχηγό Κώστα Τσιούστα, μετά από απόφαση της Διοίκησης του ΑΠΟΛΛΩΝΑ, τα επινίκια θα γιορτάσει σύσσωμη η οικογένεια του ΑΠΟΛΛΩΝΑ μαζί με τους φίλους, το Σαββατοκύριακο του Πάσχα στο κοσμικό κέντρο ΦΛΟΓΕΣ.

Ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ στον ιστορικό αγώνα πού κέρδισε το πρώτο του κύπελλο, αγωνίστηκε με τους Χασαπογιάννη, Καραμπουλάη, Κωτσικογιάννη, Βασ Φλέγγα, Κοντό, Ν. Θανασιό, ( 68΄Ζαχαρόπουλος ), Αδραχτά (73΄Μπακούλας ), Γ. Φλέγγα , Χρ .Φλέγγα ( 78΄Σερεντέλλος ), Παπακωστόπουλος και Ι. Φλέγγα , ενώ τη δεκαεπτάδα συμπλήρωναν οι Ανδρεόπουλος, Χριστόπουλος και Αδρασκέλας.

Από efpalio.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου