Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Και ήρθε η Ώρα της Γης για το 2010: Σβήνουμε τα φώτα στις 27 Μαρτίου το βράδυ

Το Σάββατο στις 27 Μαρτίου στις 8,30 το βράδυ σβήνουμε τα φώτα για μία ώρα και μεταδίδουμε το μήνυμα για την αναγκαιότητα της καταπολέμησης της υπερθέρμανσης του πλανήτη, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του το WWF Ελλάς.

Ήδη 206 δήμοι και κοινότητες της χώρας έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα του WWF Ελλάς, ενώ τη συμμετοχή τους έχουν δηλώσει 232 σχολεία και εκπαιδευτικοί οργανισμοί και 733 φορείς και επιχειρήσεις.

Επιπλέον, περισσότεροι από 16.000 ιδιώτες έχουν εγγραφεί στον επίσημο δικτυακό τόπο της Ώρας της Γης www.wwf.gr/earthhour, ενώ οι συμμετοχές σε σχετικές ομάδες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες.


Κατά την Ώρα της Γης 2010 παγκοσμίως ... αναγνωρίσιμα μνημεία όπως η Ακρόπολη, ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο, ο Λευκός Πύργος και η Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου θα παραμείνουν στο σκοτάδι.

Η Ώρα της Γης 2010 δίνει φωνή και δύναμη πίσω στον καθένα από εμάς. Είναι μια συμβολική κίνηση για να εντείνουμε τον αγώνα μας ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Σε αυτόν τον αγώνα, η συμμετοχή και η υποστήριξη όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτών είναι η πλέον σημαντική.

Για μια ώρα θα σβήσει τα φώτα του το Υπουργείο Περιβάλλοντος, το Σάββατο 27 Μαρτίου, στις 8,30 το βράδυ, στα 24 κτίρια των υπηρεσιών του, στους εποπτευόμενους φορείς και στους φορείς διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών, προκειμένου να συμμετάσχει στην εκστρατεία «Η Ώρα της Γης».

Η συμμετοχή της χώρας μας στην εν λόγω δράση γίνεται κάθε χρόνο ισχυρότερη, αποδεικνύοντας ότι μπορεί έμπρακτα να περιορίσει το ενεργειακό της αποτύπωμα.

Συμβολικές κινήσεις, όπως η Ώρα της Γης ,αποτελούν καθημερινές ενέργειες που μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά στην εξοικονόμηση ενέργειας και στον περιορισμό εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα.

Επίσης, ο Δήμος Αθηναίων καλεί τους δημότες της πόλης να συμμετάσχουν και φέτος στην παγκόσμια εκστρατεία «Ώρα της Γης 2010», και να σβήσουν τα φώτα τους για μία ώρα.

Ο Δήμος Αθηναίων συμμετέχοντας στην εν λόγω εκστρατεία, θα σβήσει τα φώτα, για μία ώρα: στο Λόφο του Λυκαβηττού, στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Πλατείας Κοτζιά, στο Δημαρχείο της οδού Λιοσίων, σε όλα τα δημοτικά κτίρια (γυμναστήρια του ΟΝΑ, Πολιτιστικά Κέντρα, γραφεία των επτά Δημοτικών Διαμερισμάτων, Λέσχες Φιλίας κα.) και στις καμινάδες της «Τεχνόπολις».

Πηγή: http://www.econews.gr

8 σχόλια:

  1. Λυπάμαι, αλλά δε θα λάβω μέρος σε μιά ακόμα υποκριτική και κατευθυνόμενη "ημέρα"! Αν σας ενδιαφέρει πραγματικά το "γιατί", κάντε κλικ στο φιδάκι ή μπήτε στο http://ofisofis.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα συμφωνήσουμε ότι δεν αποτελεί καμία λύση η συμμετοχή σε μια τέτοια εκδήλωση και μόνο.
    Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν τέτοιες εκδηλώσεις για να παρουσιάσουν ένα πρόσωπο συμφωνο με τις απαιτήσεις του marketing της εποχής.
    Θυμόμαστε πέρσι μια σειρά απο δήμους, εταιρείες κλπ να συμμετέχουν σε τέτοιες εκδηλώσεις και όλα να τελειώνουν εκεί.
    Η αλήθεια είναι ότι το σκεφτήκαμε αν θα τοποθετήσουμε σαν ανάρτηση το γεγονός αυτό φέτος.
    Αυτό που υπερίσχυσε στην σκέψη μας, ήταν το γεγονός οτι αποτελεί έστω και έτσι όπως γίνεται αυτή η δράση, μια αφορμή για να συνειδητοποιήσει κάποιους ανθρώπους περισσότερους.
    Από εκεί και πέρα κάποιοι πρέπει να τραβήξουν την διαμαρτυρία πολλά βήματα παραπέρα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αρνηθούμε τουλάχιστον αυτό το βήμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κοιτάξτε τις εκατοντάδες λάμπες μέσα στους Ιερούς Ναούς! Κοιτάξτε τα πάσης φύσεως φώτα των Δήμων και θα καταλάβετε τί εννοώ! Υποκρισία!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προτείνω να ανάψετε όλα τα φώτα στα σπίτια σας αύριο το βράδυ! Δεν έχουμε την ίδια ευθύνη για την καταστροφή του πλανήτη και αν ψάχνουν για συνένοχους δεν θα τους βρουν σε εμάς. Μην τσιμπάτε το κόλπο, είναι παλιό και δεν πιάνει. Όσο για τον Δήμο Αθηναίων ας μην το πιάσουμε αυτό το θεματάκι τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν διαφωνούμε φίλε όφη
    Υπάρχει αυτή η υποκρισία που πολύ σωστά καταδικάζεις.
    Αυτό όμως που υπάρχει ταυτόχρονα είναι και η αφορμή για να ειπωθούν πέντε πράγματα.
    Εμείς θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε αυτήν την αφορμή, γνωρίζοντας τα όρια αυτής της εκδηλώσεις για να πούμε ακόμα και μέσα από τα σχόλια πέντε πράγματα παραπάνω.
    Αυτό είναι το σημαντικό, όσο για τα φώτα αν θα τα ανάψουμε ή αν θα τα σβήσουμε αυτό νομίζουμε έχει την μικρότερη σημασία, την μεγαλύτερη σημασία έχει η κουβέντα αυτή που κάνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν καταργούσαν τους δύο νυχτερινούς αγώνες της F1 θα κέρδιζε πολλά περισσότερα ο πλανήτης! Αυτές τις μέρες της κρίσης και της άγριας λιτότητας ο Δήμαρχος της Άμφισσας κρέμασε φωτογυρλάντες σε ένα δρόμο!Ε, λοιπόν οι λάμπες απο τις γυρλάντες αυτές είναι πυρακτώσεως !Δεν είναι οικονομικές! Τι συζητάμε λοιπόν!!!Και θα μου βγεί αύριο στα κανάλια και θα κάνει δηλώσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στον Φίλο Mitsobo, κατ αρχάς θα θέλαμε να πούμε και ένα ευχαριστώ για την συμμετοχή του στην έκθεση των καλλιτεχνών της Άμφισσας που έδωσε άλλο χρώμα στην περιοχή μας.
    Ως προς το θέμα της καταστροφής του πλανήτη , η υπόθεση έχει καταντήσει πράγματι ανέκδοτο. Οι ρύποι έχουν μετατραπεί πλέον σε εμπόρευμα και αγοράζονται και πουλιούνται με αποτέλεσμα οι φτωχοί εκτός απο την υπανάπτυξη τους να φορτώνονται και τους ρύπους των ισχυρών.
    Το μεγάλο πρόβλημα είναι οτι ο άνθρωπος ενώ έχει νικήσει στην μάχη του με τον έλεγχο της φύσης και έχει την δυνατότητα για τροφή, για στέγη και για ένδυση, συνεχίσει την μάχη του ενάντια στον συνάνθρωπό του με στόχο να αυξήσει τα κέρδη του.
    Πόλεμοι , οικολογικές καταστροφές, στο κυνήγι του μοιράσματος του πλούτου του πλανήτη μας απο την μία πλευρά και μερικά λεπτά σβησμένα τα φώτα απο την άλλη. Πράγματι είναι αστείο σαν γεγονός αυτός ο τρόπος αντίδρασης αλλά απο την άλλη πλευρά αποτελεί την αφορμή για ακόμα μια συζήτηση.
    Θα συμφωνούσαμε ότι και η προπαγάνδιση ακριβώς του αντίθετου γεγονότος θα είχε το ίδιο αποτέλεσμα , δηλαδή του ανοίγματος της συζήτησης του θέματος.
    Εμείς απλά ξεκινήσαμε μαζί με αυτούς που κάνουν την πρώτη δράση χωρίς να διαφωνούμε με όσους εκφράζουν την αντίδραση σε αυτήν την ενέργεια.
    Αν σας φαίνεται αντιφατικό αυτό, ίσως και να είναι, έχουμε όλη την καλή διάθεση να αποφασίσουμε και οτιδήποτε άλλο αν αυτό βγει μέσα από αυτά που θα ειπωθούν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ευχαριστώ εκ μέρους όλων των παιδιών για τα καλά σας λόγια, δυστυχώς εκείνη την ημέρα δεν μπόρεσα να έρθω στα εγκαίνια της έκθεσης που θα ήταν και μια ευκαιρία να γνωριστούμε από κοντα.(θα υπάρξει κάποια άλλη φορά).
    Δεν θέλω να μετατρέψουμε τα «σχόλια» σε «φορουμ» αν και δεν βλέπω να διαφωνούμε σε πολλά πράγματα. Εννοείτε ότι ο κάθε ένας πρέπει να προσπαθεί και να κάνει ότι μπορεί και ότι περνά από το χέρι του για την σωτήρια αυτού του πλανήτη, αλά δεν ανέχομαι τους κατεξοχήν υπευθύνους να οργανώνουν γκαλά για να μας πουν ποσό ενδιαφέρονται ενώ ουσιαστικά προσπαθούν με αυτόν τον τρόπο (κατά την ταπεινή μου άποψη) να μας πείσουν ότι έχουμε και εμείς το μερίδιο μας σε αυτό το ασύστολο κυνήγι κέρδους χωρίς φραγμούς και όρια.
    Σβήνοντας φωτά παίζουμε το παιχνίδι τους, αισθανόμαστε συνένοχοι και ίσως κάποια στιγμή τους δώσουμε και ελαφρυντικά , δικαιολογώντας τους. Και ακόμα χειρότερα, να αισθανθούμε ότι κάναμε και το καθήκον μας για φέτος.
    Δεν είμαστε εμείς αυτοί που κάνουν τους πολέμους , που καταστρέφουμε τον Αμαζόνιο, που ρυπαίνουμε την ατμόσφαιρα με ανεξέλεγκτα εργοστάσια, που σπέρνομαι ασύστολα βιομηχανικά και ραδιενεργά απόβλητα .
    Δεν θα σβήσω τα φωτά , αντίθετα θα ανάψω και αυτά που δεν ανάβω ποτέ, για να διαμαρτυρηθώ και να φωνάξω πως ξεχωρίζω από αυτούς , δεν είμαι εγώ ο υπεύθυνος , δεν μπαίνω στην ουρά, δεν τους γουστάρω, αν και το ξέρω πως δεν τους καίγεται καρφάκι, θέλω να το ξέρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή