Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Αντιδράσεις και κινητοποιήσεις με κλείσιμο δρόμων από το Δ. Λιδωρικίου για το σχέδιο «Καλλικράτης»

Σας γνωστοποιούμε ότι, μετά την ανάρτηση του Σχεδίου «Καλλικράτης» στο διαδίκτυο για διαβούλευση το απόγευμα της 28ης Απριλίου 2010, με το οποίο γίνεται η Σύσταση - Συγκρότηση Δήμων - Περιφεριών και Αποκεντρωμένων Διοικήσεων για την νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, διαπιστώσαμε με έκπληξη και απογοήτευση ότι η έδρα του νέου Δήμου Δωρίδας που θα προκύψει απ’ τη συνένωση των Δήμων Βαρδουσίων, Ευπαλίου, Λιδωρικίου και Τολοφώνας, μεταφέρεται στο Ευπάλιο.

Οι εισηγητές και συντάκτες του νομοσχεδίου αυτού αγνόησαν προκλητικά την ιστορία (από ιδρύσεως του Ελληνικού Κράτους Πρωτεύουσα και Διοικητικό Κέντρο της Επαρχίας Δωρίδας ήταν το Λιδωρίκι), την γεωγραφία (ορεινός Δήμος) και την προσφορά του τόπου μας στην πολιτεία χωρίς... κανένα αντιστάθμισμα (ύδρευση λεκανοπεδίου Αττικής από τη λίμνη του Μόρνου, εγκατάσταση φυλακών υψίστης ασφαλείας στο Μαλανδρίνο κ.λ.π.) και με την απόφαση αυτή, σε περίπτωση που γίνει νόμος του κράτους, μας οδηγούν μαθηματικά στον αφανισμό και την ερημοποίηση και χωρίς να έχουν κανένα δικαίωμα διαγράφουν την ιστορία του Λιδωρικίου.

Σε έκτακτη σύσκεψη δημοτικών και τοπικών παραγόντων της περιοχής μας την 29η Απριλίου αποφασίστηκε ομόφωνα η κινητοποίηση του τοπικού πληθυσμού, προκειμένου να διεκδικήσουμε την έδρα του νέου Δήμου. Δεν το ζητούμε σαν χάρη από την πολιτεία. Το δικαιούμαστε. Για το σκοπό αυτό, συγκροτήθηκε συντονιστική επιτροπή, η οποία, σε καθημερινή βάση, θα αποφασίζει την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με διάφορες μορφές αγώνα. Οι αποφάσεις θα κοινοποιούνται στους δημότες μέσω των Προέδρων των Τοπικών Συμβουλίων, με ανακοινώσεις και με κάθε πρόσφορο μέσο. Για τον σκοπό αυτό

καλούμε όλους τους δημότες και τους φορείς

της περιοχής μας να βρίσκονται την Δευτέρα το πρωί από 06:00 ώρα στην διασταύρωση της εθνικής οδού Άμφισσας – Λιδωρικίου με Ερατεινή προκειμένου να διαδηλώσουμε και διατρανώσουμε με κάθε τρόπο την βούλησή μας να διατηρήσουμε την έδρα του νέου Δήμου στο Λιδωρίκι.
Την ανακοίνωση την βρήκαμε στο fokidanet.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου