Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Καθίζηση στο δρόμο Άμφισσας - Λιδορικίου

Καθίζηση έχει υποστεί τμήμα του δρόμου Άμφισσας – Λιδωρικίου στο ύψος της Αγίας Ευθυμίας λόγω των έντονων βροχοπτώσεων.
Σε μήκος σχεδόν 3 χιλιομέτρων, τμήματα του δρόμου έχουν υποστεί καθίζηση, ενώ βράχοι και χώματα έχουν πέσει στο οδόστρωμα.

Το φαινόμενο αφορά ένα σημαντικό κομμάτι του οδικού άξονα πριν το τούνελ σε σημείο που παρουσιάζει συχνή κίνηση καθιστώντας εξαιρετικά επικίνδυνη την διέλευση των οχημάτων και οι κάτοικοι αναγκάζονται να ... χρησιμοποιούν τον δρόμο παίρνοντας την ευθύνη, ειδικά στις μέρες με κακοκαιρία

Τέτοια φαινόμενα αναδεικνύουν για μια ακόμη φορά την προχειρότητα και την μη ορθή τήρηση των κατασκευαστικών προδιαγραφών στο έργο. Ο Δήμαρχος Άμφισσας επισημαίνει ότι δεν έχουν γίνει τα απαραίτητα τοιχία αντιστήριξης στα κρίσιμα σημεία.

Ο Νομάρχης Φωκίδας Νίκος Φουσέκης έστειλε έγγραφο στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και επικοινώνησε με τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες. Ο ίδιος δήλωσε ότι οι καθιζήσεις στο οδόστρωμα φανερώνουν την έλλειψη τήρησης βασικών προδιαγραφών και προεργασίας στο υπόστρωμα του δρόμου πριν την ασφαλτόστρωση.
Σε ερώτησή μας αν πρέπει να ανακατασκευαστεί ο δρόμος δήλωσε ότι είναι ενδεχόμενο υπό διερεύνηση.

Από lepanto-rtv.gr

1 σχόλιο:

  1. Οταν ..εκτελειται ενα δημοσιο εργο
    π.χ δρομος,δεν υπαρχουν προδιαγραφες πως να γινει αυτος ο δρομος,δεν υπαρχει εποπτεια καλης εκτελεσης του εργου απο τις τεχνικες υπηρεσιες της Νομαρχιακης αυτοδιοικησης,τι ειδους δικαιολογιες προφασιζεται ο νομαρχης
    οντας και ο ιδιος μηχανικος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή