Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Απώλειες από 422 μέχρι 6.610 ευρώ για τους Δημόσιους υπάλληλους ψαλίδι κατά 20% των επιδομάτων και κατάργηση του 14ου μισθού

Οι ψεύτες των ΜΜΕ εκτός του ότι προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι εργαζόμενοί και η κοινωνία συμφωνούν να κοπούν οι μισθοί τους, θέλουνε κιόλας να μην παρεξηγούμε την κυβέρνηση γιατί δεν φταίει αυτή αλλά κάποιοι ξένοι για τα μέτρα. Διαβάστε το Εθνος του εθνικού εργολάβου Μπόμπολα που περιμένει να εισπράξει απο την νέα κυβέρνηση και δεν θέλει "περιττά έξοδα" από αυτήν για μισθούς και συντάξεις Δημοσίων υπαλλήλων
------------------------------------------------------------
«Χρυσή» θα πληρώσουν τη δημοσιονομική προσαρμογή οι δημόσιοι υπάλληλοι. Από την τσέπη ... τους θα λείψουν εφέτος περί τα 2,4 δισ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 1% του ΑΕΠ

Η κυβέρνηση υπό τις αφόρητες πιέσεις Βρυξελλών και αγορών (βάζουν τις Βρυξέλλες να κάνουν τους κακούς) η Κυβέρνηση έχει να επιλέξει είτε την αύξηση του ποσοστού μείωσης των επιδομάτων από το 10% στο 20% είτε την κατάργηση του 14ου μισθού για την οποία εμμένει κατά κύριο λόγο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. (Μόνο να πάρει τα χρήματα πίσω από τις τράπεζες δεν έχει να επιλέξει η κυβέρνηση)

Ομως και στις δύο περιπτώσεις οι απώλειες αποδοχών θα είναι πρωτόγνωρες για τους υπαλλήλους του στενού αλλά και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Ειδικότερα, αν κοπούν τα επιδόματα κατά 20%, οι συνολικές ετήσιες απώλειες ξεκινούν από τα 422 ευρώ για χαμηλόμισθους υπαλλήλους της κεντρικής διοίκησης και φθάνουν τα 6.610 ευρώ για υψηλόβαθμους δικαστικούς.

Αν τώρα στο -10% των επιδομάτων που ήδη έχει εξαγγελθεί και θα... κοστίσει από 211 έως 3.305 ευρώ τον χρόνο προστεθεί και το κόψιμο του 14ου μισθού, θα πρέπει να συνυπολογιστούν απώλειες μεταξύ 711 και 1.666 ευρώ ανάλογα με τα έτη προϋπηρεσίας και το επίπεδο μόρφωσης.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι υπάλληλοι με λίγα έτη υπηρεσίας και χαμηλά επιδόματα θα δεχθούν τεράστιο πλήγμα με την κατάργηση του 14ου μισθού.

Αντίθετα το σενάριο αυτό... βολεύει μία σειρά υπαλλήλων όπως εφοριακοί, τελωνειακοί, δικαστικοί και άλλοι των οποίων ακόμη και ο βασικός μισθός για 33 χρόνια προϋπηρεσίας είναι κατά πολύ χαμηλότερος των επιδομάτων που λαμβάνουν. Ετσι οι κατηγορίες αυτές απεύχονται το μεγαλύτερο ψαλίδισμα των επιδομάτων.

Πλήγμα
Το βέβαιο είναι ότι όποιο κι από τα δύο σενάρια επιλεγεί από την κυβέρνηση, το πλήγμα για τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς θα είναι τεράστιο, καθώς μέσα σε λίγες μέρες θα χαθεί επί της ουσίας τόσο ο 14ος όσο και ο 13ος μισθός, με την έννοια ότι τα λεφτά που θα λείψουν αντιστοιχούν για τη συντριπτική πλειοψηφία των υπαλλήλων σε δύο βασικούς μισθούς.

Και πρόκειται για απώλειες σε μόνιμη βάση, καθώς οι κοινοτικοί εταίροι δεν εξετάζουν το ενδεχόμενο αναστολής, αλλά πάγιας μείωσης επιδομάτων ή κατάργησης του 14ου μισθού.(πάλι ...οι κακοί οι ξένοι φταίνε)

Επίσης το οικονομικό επιτελείο δεν έχει ξεκαθαρίσει αν στις επερχόμενες περικοπές θα συμπεριληφθεί και το κόψιμο της 14ης σύνταξης που αποτελεί πρόταση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.(άλλος ένας οργανισμός που βρήκε την αιτία της οικονομικής κρίσης)

Ολα θα ξεκαθαρίσουν μετά την επίσκεψη του αρμόδιου κοινοτικού επιτρόπου, κ. Ολι Ρεν, τη Δευτέρα στην Αθήνα, με τη δημοσιοποίηση της εισοδηματικής πολιτικής για το τρέχον έτος το νωρίτερο την Τετάρτη 3 Μαρτίου.

Η εισοδηματική θα έχει αναδρομική ισχύ από 1ης Ιανουαρίου 2010.

Επιπρόσθετα θα πρέπει συνεκτιμηθεί ότι οι εν ενεργεία υπάλληλοι καταγράφουν απώλειες και από:

* Το ψαλίδισμα των πρόσθετων αμοιβών.
* Την κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης.
* Την άνοδο του πληθωρισμού.
Από Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου