Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

Πουλάει συμμετοχές για οικονομία και για να αυξήσει την ρευστότητά της η S&B

Εκτός από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που είχαμε γράψει τις προηγούμενες μέρες, η εταιρεία S&B προχωράει και σε πωλήσεις συμμετοχών για να αυξήσει την ρευστότητα της και να βελτιώσει την οικονομική της κατάσταση.
Δείτε την ανακοίνωση της και πόσο κομψά τα γράφει.
Η S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε. απλοποιεί τη μειοψηφική της συμμετοχή στις Laviosa Chimica Mineraria S.p.A. και Bentec S.p.A.
Αθήνα 1 Ιουνίου, 2009 – Η S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε. (S&B, η “Εταιρία”), υπέγραψε σήμερα συμφωνία για τη μεταβίβαση μειοψηφικής συμμετοχής της Εταιρίας στην εταιρία Bentec S.p.A. (ήτοι 23%), στην συγγενή εταιρία Laviosa Chimica Mineraria (Laviosa), στην οποία η S&B διατηρεί τη συμμετοχή της με 35%.
Μέσω της συμφωνίας αυτής, η εταιρία LCM θα αποκτήσει την .... πλήρη κυριότητα της Bentec S.p.A. Αυτό θα επιτρέψει στις Laviosa και Bentec S.p.A. να συγχωνευτούν διαμορφώνοντας μια απλοποιημένη δομή, με μειωμένο κόστος και εμπορικές συνέργειες για τη Laviosa. Το τίμημα που θα λάβει η S&B από από τη Laviosa για την ως άνω μεταβίβαση, ανέρχεται σε €1,1 εκατ.
Το 1997 η S&B επένδυσε στη Laviosa, το αντικείμενο της οποίας είναι η επεξεργασία και εμπορία προϊόντων μπεντονίτη για χυτήρια, έργα πολιτικού μηχανικού, άμμο υγιεινής κατοικιδίων και άλλες ειδικές εφαρμογές. Το 1999 η S&B επένδυσε στη Bentec S.p.A., το αντικείμενο της οποίας είναι η παραγωγή και εμπορία οργανόφιλου μπεντονίτη στη βιομηχανία χρωμάτων.
Ο κος Κρίτων Αναβλαβής, Οικονομικός Διευθυντής του Ομίλου S&B, δήλωσε:
“Η συμφωνία αυτή με τους συνεργάτες μας στη Laviosa Chimica Mineraria περιλαμβάνει αμοιβαία οφέλη και για τα δύο μέρη. Μέσω αυτής της απλοποίησης στη νομική της δομή, η συγγενής εταιρία Laviosa αναμένει βελτίωση στη συγκράτηση του κόστους και συνέργειες σε θέματα marketing. Για εμάς στην S&B, μέσω αυτής της συμφωνίας απλοποιείται το χαρτοφυλάκιο των συμμετοχών μας ενώ παράλληλα ενισχύεται περαιτέρω η χρηματοοικονομική ευελιξία μας, σύμφωνα πάντα με τις προτεραιότητες που έχουμε θέσει για τη βελτίωση των χρηματορροών μας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου