Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

Τέσσερις μονάδες μπροστά το ΠΑΣΟΚ, μάχη για την τρίτη θέση

Λίγες ημέρες πριν τις κάλπες το πολιτικό περιβάλλον εξακολουθεί να παραμένει ρευστό και η εικόνα των κομμάτων ευμετάβλητη. Οι τελευταίες ημέρες θα κρίνουν εν πολλοίς τόσο το ύψος της διαφοράς μεταξύ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ όσο και τα ποσοστά ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και Οικολόγων-Πράσινων που παλεύουν στήθος με στήθος για την τρίτη θέση.

Η εκτίμηση της διαφοράς μεταξύ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ καταγράφεται στις τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες (ΠΑΣΟΚ 37% - ΝΔ 33%). Το ανώτατο όριο εκλογικής επιρροής της ΝΔ είναι το 35% περίπου, κάτι που αν επιτευχθεί θα μειώσει κατά τι την επιρροή του ΛΑΟΣ και των Οικολόγων-Πρασίνων.
Η μάχη για την τρίτη θέση είναι απολύτως αμφίρροπη. Θεωρητικά οι Οικολόγοι-Πράσινοι ...... έχουν περισσότερες πιθανότητες ακόμα να βρεθούν στην τρίτη θέση, λόγω του διευρυμένου δυνητικού εκλογικού περίγυρου που διαθέτουν. Ωστόσο, η τάση τους σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα είναι πτωτική. Επίσης πτωτική υπήρξε η καμπύλη του ΚΚΕ, με αστάθμιστη αυτή τη στιγμή εξέλιξη. Τέλος ο ΣΥΡΙΖΑ, αύξησε σημαντικά την εσωτερική του «συσπείρωση», η οποία ακόμα είναι χαμηλή και το ύψος της οποίας θα κρίνει εντέλει το τελικό του ποσοστό.

Δείτε εδώ αναλυτικά τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης
Από TVXS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου