Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Όλοι και όλες στις 10 αύριο στο λιμάνι!



24ΩΡΗ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30π.μ. στον Άγιο Διονύσιο στο λιμάνι του Πειραιά.
Χωρίς να λύσει κα­νέ­να από τα οξύ­τα­τα προ­βλή­μα­τα που αντι­με­τω­πί­ζουν οι ναυ­τερ­γά­τες, η  αδιάλ­λα­κτη τρι­κομ­μα­τι­κή κυ­βέρ­νη­ση προ­χώ­ρη­σε στην πο­λι­τι­κή επι­στρά­τευ­ση των ναυ­τερ­γα­τών, η οποία, σύμ­φω­να με τον υπουρ­γό Ναυ­τι­λί­ας Κ. Μου­σου­ρού­λη, θα υπο­χρε­ώ­σει τους απερ­γούς να επι­στρέ­ψουν στην ερ­γα­σία του την Τε­τάρ­τη (6/2) στις 6 π.μ.
Η συ­γκυ­βέρ­νη­ση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, κυ­βερ­νώ­ντας με πρά­ξεις νο­μο­θε­τι­κού πε­ριε­χο­μέ­νου και "ντύ­νο­ντας στο χακί" τον ένα κλάδο ερ­γα­ζο­μέ­νων μετά τον άλλο, με­τα­τρέ­πει την κοι­νο­βου­λευ­τι­κή δη­μο­κρα­τία σε ιδιό­μορ­φη χού­ντα με κοι­νο­βου­λευ­τι­κό μαν­δύα. ...

Οι απερ­γοί ναυ­τερ­γά­τες καθώς επί­σης και αλ­λη­λέγ­γυοι πραγ­μα­το­πο­ή­σαν το βράδυ της Τρί­της μα­ζι­κή συ­γκέ­ντρω­ση δια­μαρ­τυ­ρί­ας στον Άγιο Διο­νύ­σιο στο λι­μά­νι του Πει­ραιά. Οι ναυ­τερ­γά­τες, μετά από έκτα­κτη σύ­σκε­ψη, απο­φά­σι­σαν­να αρ­νη­θούν να πα­ρα­λά­βουν τα φύλλα πο­ρεί­ας και συ­νε­χί­ζουν κα­νο­νι­κά την 48ωρη απερ­γία τους, η οποία λήγει την Πα­ρα­σκευή (8/2) το πρωί.

24ΩΡΗ ΠΑ­ΝΑΤ­ΤΙ­ΚΗ ΑΠΕΡ­ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕ­ΤΑΡ­ΤΗ (6/2) ΣΥ­ΓΚΕ­ΝΤΡΩ­ΣΗ ΣΤΙΣ 10:30 π.μ. ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΙΟ­ΝΥ­ΣΙΟ ΣΤΟΝ ΠΕΙ­ΡΑΙΑ ΚΑΙ ΠΟ­ΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠ. ΝΑΥ­ΤΙ­ΛΙΑΣ

Ει­κο­σι­τε­τρά­ω­ρη πα­νατ­τι­κή απερ­γί­α­προ­κη­ρύ­χθη­κε για αύριο Τε­τάρ­τη (6/2) στον ιδιω­τι­κό και το δη­μό­σιο τομέα, ως έκ­φρα­ση έντο­νη­ςδια­μαρ­τυ­ρί­ας και κα­ταγ­γε­λί­ας της κυ­βερ­νη­τι­κής και αντι­δη­μο­κρα­τι­κής από­φα­σης για την επι­στρά­τευ­ση των ναυ­τερ­γα­τών της Πα­νελ­λή­νιας Ναυ­τι­κής Ομο­σπον­δί­ας. Η απερ­για­κή συ­γκέ­ντρω­ση θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί στις 10:30 το πρωί στον Άγιο Διο­νύ­σιο στον Πει­ραιά και θα ακο­λου­θή­σει­πο­ρεία δια­μαρ­τυ­ρί­ας προς το υπουρ­γείο Ναυ­τι­λί­ας.
Ση­μειώ­νε­ται ότι τα μέσα μα­ζι­κής με­τα­φο­ράς θα απερ­γή­σουν εκτός από αυτά που οι ερ­γα­ζό­με­νοι έχουν ήδη επι­στρα­τευ­θεί. Δη­λα­δή θα κι­νη­θεί το μετρό, το τραμ και ο ηλε­κτρι­κός σι­δη­ρό­δρο­μος.
Την ίδια ώρα, και το Ερ­γα­τι­κό Κέ­ντρο Πει­ραιά προ­κή­ρυ­ξε, ως έν­δει­ξη συ­μπα­ρά­στα­σης προς τους απερ­γούς ναυ­τι­κούς, πα­μπει­ραϊ­κή 24ωρη απερ­γία για την Τε­τάρ­τη (6/2).

ΔΗ­ΛΩ­ΣΕΙΣ Π. ΛΑ­ΦΑ­ΖΑ­ΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙ­ΣΤΡΑ­ΤΕΥ­ΣΗ ΤΩΝ ΑΠΕΡ­ΓΩΝ ΝΑΥ­ΤΕΡ­ΓΑ­ΤΩΝ

Ο κοι­νο­βου­λευ­τι­κός εκ­πρό­σω­πος του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ, Πα­να­γιώ­της Λα­φα­ζά­νης, κατά την διαρ­κεια της συ­γκέ­ντρω­σης αλ­λη­λεγ­γύ­ης στον Άγιο Διο­νύ­σιο στο λι­μά­νι του Πει­ραιά (5/2) δή­λω­σε τα εξής: "Η δη­μο­κρα­τία με επι­στρα­τευ­μέ­νους ερ­γα­ζό­με­νους είναι μια επι­στρα­τευ­μέ­νη δη­μο­κρα­τία. Με ερ­γα­ζό­με­νους στο χακί δεν υπάρ­χουν ερ­γα­σια­κές σχέ­σεις και δεν έχει μέλ­λον η οι­κο­νο­μία. Η κυ­βέρ­νη­ση με­τα­τρέ­πει στα­δια­κά­την κοι­νο­βου­λευ­τι­κή δη­μο­κρα­τία σε μία ιδιό­μορ­φη κοι­νο­βου­λευ­τι­κή χού­ντα του κε­φα­λαί­ου σε βάρος του κό­σμου της ερ­γα­σί­ας. Οι ναυ­τερ­γά­τες έχουν 100% δίκιο και έχουν κοινό μέ­τω­πο με τον αγρο­τι­κό κόσμο. Οι αγώ­νες δεν στα­μα­τά­νε με επι­στρα­τεύ­σεις."
Νω­ρί­τε­ρα σή­με­ρα, από το πε­ρι­στύ­λιο της Βου­λής, ο κΠ. Λα­φα­ζά­νης δή­λω­σε τα εξής: "Οι ναυ­τερ­γά­τες έχου­νε 100% δίκιο και δί­καια αι­τή­μα­τα. Ναυ­τερ­γά­τες και αγρό­τες δεν έχουν να χω­ρί­σουν τί­πο­τα, αντι­θέ­τως έχουν ένα κοινό και με­γά­λο μέ­τω­πο. Η κυ­βέρ­νη­ση να μη δια­νοη­θεί να επι­στρα­τεύ­σει και τους απερ­γούς ναυ­τερ­γά­τες. Αντί­θε­τα να επι­λύ­σει τώρα τα προ­βλή­μα­τά τους. Η επι­στρα­τευ­μέ­νη δη­μο­κρα­τία μόνο δη­μο­κρα­τία δεν είναι."

ΜΥΘΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΕΞΟ­ΦΛΗ­ΘΟΥΝ ΤΑ ΔΕ­ΔΟΥ­ΛΕΥ­ΜΕ­ΝΑ ΤΩΝ ΝΑΥ­ΤΕΡ­ΓΑ­ΤΩΝ!

Η βία και ο αυ­ταρ­χι­σμός της κυ­βέρ­νη­σης συ­νο­δεύ­ο­νται από­χον­δροει­δή ψέ­μα­τα, τα οποία δεν αντέ­χουν στην πα­ρα­μι­κρή σύ­γκρι­ση με την πραγ­μα­τι­κό­τη­τα. Έτσι, προ­κει­μέ­νου να δι­καιο­λο­γή­σει το απα­ρά­δε­κτο μέτρο της πο­λι­τι­κής επι­στρά­τευ­σης των απερ­γών ναυ­τερ­γα­τών, η κυ­βέρ­νη­ση δια­μη­νύ­ει συ­νε­χώς και σε όλους τους το­νους ότι κα­τέ­βα­λε κάθε δυ­να­τή προ­σπά­θεια για την επί­λυ­ση των προ­βλη­μά­των του κλά­δου και, μά­λι­στα, κά­τε­θε­σε "συ­νε­κτι­κή" δέσμη μέ­τρων, η οποία σαν προ­τε­ραιό­τη­τα έχει την εξό­φλη­ση των δε­δου­λευ­μέ­νων των ναυ­τερ­γα­τών (ορι­σμέ­νοι εκ των οποί­ων είναι απλή­ρω­τοι εδώ και έξι μήνες).
Αυτή η χα­ρα­κτη­ρι­στι­κή μυ­θο­λο­γία της κυ­βέρ­νη­σης, ωστό­σο, κα­ταρ­ρί­πτε­ται από τρα­πε­ζι­κούς κύ­κλους, οι οποί­οι εκ­φρά­ζουν την σθε­να­ρή τους αντί­στα­ση να δα­νειο­δο­τή­σουν εκτά­κτως και άνευ όρων ναυ­τι­λια­κές επι­χει­ρή­σεις, οι πε­ρισ­σό­τε­ρες των οποί­ων είναι υπερ­χρε­ω­μέ­νες, προ­κει­μέ­νου να­ε­ξο­φλη­θούν οι απο­δο­χές των ναυ­τερ­γα­τών.
Μά­λι­στα, όπως με­τα­δί­δουν αξιό­πι­στες πηγές, τρα­πε­ζι­κά στε­λέ­χη που είναι αρ­μό­δια για χο­ρη­γή­σεις αρ­νού­νται να συμ­φω­νή­σουν στην έγκρι­ση των δα­νεί­ων, τα οποία με­θο­δεύ­ει η κυ­βέρ­νη­ση, επι­ση­μαί­νο­ντας ότι κιν­δυ­νεύ­ουν άμεσα να κα­τη­γο­ρη­θούν με το αδί­κη­μα της απι­στί­ας σε βάρος της τρά­πε­ζας, καθώς τα δά­νεια αυτά δεν κα­λύ­πτο­νται από καμιά τρα­πε­ζι­κή πρα­κτι­κή.

ΑΝΤ. ΝΤΑ­ΛΑ­ΚΟ­ΓΙΩΡ­ΓΟΣ: «ΘΑ ΚΟΥ­ΡΕ­ΛΙΑ­ΣΟΥ­ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΤΗΣ ΕΠΙ­ΣΤΡΑ­ΤΕΥ­ΣΗΣ»

Άμεση και έντο­νη ήταν η αντί­δρα­ση του προ­έ­δρου της ΠΕΝΕΝ, Αντώ­νη Ντα­λα­κο­γιώρ­γου, στην από­φα­ση του Αντώ­νη Σα­μα­ρά για επι­στρά­τευ­ση των ναυ­τερ­γα­τών.
«Θα κου­ρε­λιά­σου­με το χαρτί της επι­στρά­τευ­σης και θα το στεί­λου­με στο χρο­νο­ντού­λα­πο της ιστο­ρί­ας», δή­λω­σε μι­λώ­ντας στο κε­ντρι­κό δελ­τίο ει­δή­σε­ων του Real Fm.
Επί­σης ο Α. Ντα­λα­κο­γιώρ­γος χα­ρα­κτή­ρι­σε«μπα­ρού­φες» και «κου­βέ­ντες για το κα­λά­θι των αχρή­στων» τις δη­λώ­σεις του υπουρ­γού Ναυ­τι­λί­ας Κωστή Μου­σου­ρού­λη για την κα­τα­βο­λή των δε­δου­λευ­μέ­νων στους ερ­γα­ζο­μέ­νους, ενώ τό­νι­σε ότι «η κυ­βέρ­νη­ση βάζει σε με­γά­λη πε­ρι­πέ­τεια τη χώρα και το λαό με τον αυ­ταρ­χι­σμό που επι­δει­κνύ­ει».
«Θα πε­ρι­φρου­ρή­σου­με τον δί­καιο και νό­μι­μο αγώνα των ερ­γα­ζο­μέ­νων. Η επι­στρά­τευ­ση συ­νι­στά επι­κίν­δυ­νη εξέ­λι­ξη των πραγ­μά­των για τη χώρα και η κυ­βέρ­νη­ση πρέ­πει να ανα­λά­βει τις ευ­θύ­νες της», κα­τέ­λη­ξε ο πρό­ε­δρος της ΠΕΝΕΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου