Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Ισοδύναμα Μέτρα: 13,5 Πράγματα Που Μπορείς Να Αγοράσεις Με 13,5 Δισ. Ευρώ.

 Με μια απλή διαίρεση βρίσκουμε ότι τα νέα μέτρα στοιχίζουν 1350 ευρώ σε κάθε Έλληνα. Κάντε ένα πολλαπλασιασμό με όσους μένουν στο σπίτι άνδρες γυναίκες γέροντες και παιδιά και θα καταλάβετε πόσα θα πρέπει να δώσετε χοντρικά. 
Βέβαια δεν τα πληρώνουν αυτά τα χρήματα όλοι αλλά προς θεού μην νομίζετε ότι θα τα πληρώσουν οι έχοντες και οι κατέχοντες. Οι φτωχοί θα τα πληρώσουν ακόμα και εκείνοι που δεν έχουν μία. Θα τα πληρώσουν από την υγεία, την παιδεία, την αστυνόμευση, τις δημόσιες παροχές που πληρώνουμε και δεν θα έχουμε. Τι γίνεται όμως αν έχουμε όλα αυτά τα χρήματα μαζεμένα, δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε κάποιες ισοδύναμες επενδύσεις δείτε τι σκέφτηκε το ΣΤΡΟΥΓΚ....


Στην αρχή το κόστος του πακέτου μέτρων ήταν 11,5 δισ. ευρώ. Το ξέραμε, το λέγαμε, με αυτό το ποσό κάναμε εκλογές. Μετά έγινε 11,9, σε φάση ότι έλα παιδιά πέντε πάνω πέντε κάτω δεν θα τα χαλάσουμε και λίγο πριν το ταμείο, ο Στουρνάρας βγήκε φωνάζοντας "δεκατρεισήμισι τελικά παιδιά φιλάω σταυρό αυτό είναι, 13,5 δισ. και γίναμε". 
Η αντίδραση της κοινής γνώμης ήταν μια αντίδραση κατανόησης και πολιτικής νηφαλιότητας: "yeah whatevs, απλά πες μου τι ακριβώς μου κόβεις - και ΠΛΙΖ ΠΕΣ ΜΟΥ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕ ΚΑΚΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΙΣ ΛΑΤΡΕΥΩ!!!".
Μια στιγμή, όμως. Τι λαρτζιλίκια είναι αυτά; Μήπως η άνεση βασίζεται στο ότι, από ένα ποσό και πάνω, τα χρήματα απλά χάνουν το νόημά τους; Κανείς  απ' όσους συζητάνε για το νέο πακέτο στα καφενεία, δεν έχει πραγματική ιδέα πόσα είναι 13,5 δισ. ευρώ. 
Για αυτό, το ΣΤΡΟΥΓΚ έβγαλε το κομπιουτεράκι και βάζει τα πράγματα σε κλίμακα: ας υποκριθούμε για μια στιγμή πως αυτά τα 13,5 δισ. δεν θα πάνε καρφί σε πέντε γαλλο-γερμανικές τράπεζες, αλλά πως ξαφνικά ο πρωθυπουργός της χώρας βρίσκεται με τόσο μαρούλι στο χέρι. Ή, ακόμα καλύτερα, πως εσύ είσαι πρωθυπουργός και βρίσκεσαι με 13,5 δισ. Τι θα τα έκανες; Το ΣΤΡΟΥΓΚ έρχεται να βοηθήσει σε αυτή την κρίσιμη καμπή της πρωθυπουργικής σου καριέρας, παρουσιάζοντας 13,5 πράγματα που μπορεί να αγοράσει κανείς με ακριβώς 13,5 δισ. ευρώ.   





- Σύμφωνα με το ΑΕΠ τους. Και λύνεις οριστικά το Μακεδονικό, και τέρμα η φοροδιαφυγή, και διακοπάρες για όλους.
- Δεν ξέρω, κάτι πρέπει να γίνει, έφαγα πολλή μάπα φέτος.
- Χρόνια πολλά ΠΑΣΟΚ!!! 
- Αν τα πάρει και διαφορετικό χρώμα, μπορεί να φτιάξει σχεδόν ουράνιο τόξο!

- Αν κρίνω από το πρόσφατο Ελληνικό σινεμά, και τις 67,5 φορές Μπάτμαν θα παίξει ο Θανάσης Τσαλταμπάσης.
- Το ακριβότερο αθλητικό της Puma, της οποίας Entertainment Marketing Manager είναι ο Βουρλιώτης, ο οποίος είναι και κομμουνιστής, και νέος Ali G και εννοείται νίγκα.
- Πιθανότητες στοιχηματικού στησίματος > ∞.
- Σοβαρή κίνηση: 4 νέες ΠΑΣΚΕ και 4 νέες ΔΑΚΕ σε μια ημέρα.
- Φιλολαϊκό μέτρο.





- Για να τους σκίσουμε το πατούρι και να ησυχάσουμε. (πιθανό πρόβλημα: είναι 190 εκατομμύρια) (και έχουν πυρηνικά)
- Μια αύξηση της τάξης του 0,2% στον σημερινό τους αριθμό.





- ... ή
- Για να λύσουμε τις διαφορές μας, όλοι με όλους, μια και καλή.
- Το μισό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου