Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΟΥΠΑΚΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2012 !!!!!!

ΚΟΥΠΑΚΙ 2012   !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ο τίτλος δεν είναι τυχαίος αγαπητοί μου, είναι το σύνθημα που φώναζαν τα παιδιά που βρέθηκαν στο χωριό για τις καλοκαιρινές διακοπές τους και που διασκέδαζαν στο χωριό και στο Αλωνάκι.
Ας πάρουμε τα πράγματα με μια σειρά όπως τα ζήσαμε εμείς, προσπαθώντας να τα περιγράψουμε σε αυτούς που δεν τα έζησαν και να τους κάνουμε να «ζηλέψουν» που δεν ήταν εκεί, και να ...
σκέφτονται την παρουσία τους για του χρόνου.
Από προηγούμενες εκδόσεις της εφημερίδας, από την ιστοσελίδα www.coupaki.gr αλλά και από την ομάδα «ΚΟΥΠΑΚΙ ΦΩΚΙΔΑΣ», στο face book, θα έχετε μάθει για τις εργασίες που έχουν γίνει στο Αλωνάκι και για τη διαμόρφωση του χώρου. Ειδικά για τον Αύγουστο,  είχε αποφασιστεί από το ΔΣ του συλλόγου να γίνει μια εκδήλωση το βράδυ στις 13.08.12 με κεράσματα και μουσική, για να συναντηθούν όλοι οι χωριανοί και σε χαλαρό περιβάλλον να περάσουμε καλά.
Ο χώρος έχει διαμορφωθεί με πολύ ήπια παρέμβαση, υπάρχει νερό και ηλεκτρική ενέργεια (χάρη στις ενέργειες του συλλόγου και δωρεών ιδιωτών συμπαραστατών), με δυνατότητα να μπορούν να καθίσουν αρκετές παρέες με πρόχειρα αλλά ταιριαστά στο περιβάλλον καθίσματα και τραπέζια.

Ο σύλλογος και ιδιώτες συμπαραστάτες προσέφεραν το κρασί, πίτες και σουβλάκια και όλα ήταν έτοιμα για την μεγάλη βραδιά. Ευτυχώς ο καιρός ήταν σύμμαχος μας,  τα σύνεφα έφυγαν και η βραδιά ήταν πολύ ευχάριστη.
Όπως φαινόταν από τις προηγούμενες μέρες, οι νέοι του χωριού ήταν σε φόρμα και σε πολύ καλή διάθεση να αναλάβουν εκείνοι την εξυπηρέτηση των επισκεπτών και να περάσουμε όλοι ευχάριστα.
Ο Γιώργος με τον Παύλο ντουμάνιασαν την ψησταριά, τα παιδιά ανάλαβαν την μουσική και το σερβίρισμα, λίγο μεγαλύτερα παιδιά το σερβίρισμα των μεζέδων. Η μουσική ήταν διακριτική σε ένταση (πιο πολύ λόγο περιορισμένης ισχύος των μηχανημάτων και λιγότερο από πρόθεση), αλλά «ξεσηκωτική» κυρίως για τα παιδιά, οδήγησε σε χορούς και παλαμάκια που δεν περιγράφονται με λόγια, μπορείτε να δείτε φωτογραφίες. Το σύνθημα «ΚΟΥΠΑΚΙ 2012» δονούσε στην ατμόσφαιρα.

Ο κόσμος που ήρθε ήταν πολύς, πάνω από κάθε προσδοκία, γέμισε το αλωνάκι με Κουπακιώτες, παρέες παντού, γέλια και φωνές, ήρθαν ακόμα και από γειτονικά χωριά. Το πιο συγκινητικό είναι ότι ήρθαν χωριανοί από την Αθήνα και αλλού μόνο για την εκδήλωση και την συνάντηση τους με τους συγχωριανούς τους, λόγω των υποχρεώσεων τους έφυγαν την άλλη μέρα!!!
Αυτό, και το κέφι που έβγαινε όλη τη βραδιά είναι αυτά που αποζημιώνουν κάθε κόπο, και που επιβεβαιώνουν τη χρησιμότητα τέτοιων εκδηλώσεων.
Σε όλα τα χωριά έγιναν και φέτος εκδηλώσεις, παντού η συμμετοχή ήταν μεγάλη. Ο κόσμος έχει ανάγκη από επαφή με συγχωριανούς του, με φίλους και συγγενείς με τους οποίους δεν βρίσκεται στον τόπο της μόνιμης κατοικίας του, έχουμε όλοι μας ανάγκη από στιγμές ευχαρίστησης και λίγης ξενοιασιάς,  ιδιαίτερα αυτή την εποχή.
Δεν μπορεί να περιγραφεί η ζωντάνια και το κέφι που έζησε το χωριό τις μέρες του Αυγούστου, ήταν δέκα-δεκαπέντε παιδιά από 6 έως 16 ετών που έγιναν μια παρέα, όλη μέρα και νύχτα ήταν μαζί, είναι πολύ όμορφο να ακους φωνές, τραγούδια, μουσική παντού. 
Το κέφι τους δημιούργησε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα σε όλους, μικρούς και μεγάλους. Τα παιδιά διασκεδάζουν την ξενοιασιά, την ομορφιά  και την ελευθερία του χωριού, δημιουργούν έτσι αναμνήσεις που θα τα ξαναφέρει στο χωριό και θα φέρουν και φίλους τους. Για μας τα λίγο μεγαλύτερα παιδιά που πάμε στο χωριό όλες τις εποχές, και που ζούμε την απέραντη γαλήνη και απόλαυση της φύσης και της ησυχίας, είναι πραγματικά μια πολύ ευχάριστη αλλαγή.

Κάθε βράδυ πολλοί χωριανοί μαζευόμασταν στον ξενώνα, οργανώθηκε περίπατος σε σημαδεμένο μονοπάτι με σημαντική συμμετοχή, έγιναν παρέες και όλοι περάσαμε ευχάριστα και μοναδικά. Μακάρι να υπάρχουν πάντα ιδέες και εκδηλώσεις, δεν έχει πολύ κόπο όσο υπάρχουν παρέες και καλή θέληση, το κέρδος είναι μεγάλο.
Στο χωριό θα μπορούσαμε να κάνουμε 2-3 εκδηλώσεις  μέσα στη χρονιά, το καλοκαίρι είναι δροσερό και έχει κόσμο, το φθινόπωρο και την άνοιξη η φύση είναι υπέροχη, έχουμε μερικά σημαδεμένα μονοπάτια όπου μπορούν να γίνουν περίπατοι, μπορούμε να συναντιόμαστε για να μαζεύουμε βότανα, τσάι του βουνού, κάστανα κλπ. Εχουμε και εγκαταστάσεις στον ξενώνα που μας φτάνουν για να ανταμώνουμε και να  ψυχαγωγούμαστε, έχουμε τις παροχές πρόσβασης και διαβίωσης (δρόμος Μπότζανης, πιο σταθερή ροή νερού  από το υδραγωγείο), ο πρόεδρος της κοινότητας είναι πάντα παρών και προσπαθεί για το καλύτερο, έχουμε κέφι και καλή διάθεση.  

Γιατί καλή η θάλασσα και τα μπάνια, αλλά άλλο πράγμα το βουνό, άλλο πράγμα η δροσιά, και η χαλάρωση. Μας επιτρέπει να σμίγουμε να ζωντανεύουμε τόπους , είναι πολύ σημαντικό για τα μέρη μας.
 Ως προς τον απολογισμό της βραδιάς στο Αλωνάκι, καλό είναι να γνωρίζουμε όλοι ότι χάρη στις προσφορές των φίλων μας και την  εθελοντική εργασία, τα έξοδα της εκδήλωσης καλύφθηκαν. Όσοι ζήσαμε την περυσινή (επίσης όμορφη) εκδήλωση και είδαμε την  βελτίωση της φέτος, καταλαβαίνουμε ότι του χρόνου πρέπει να κάνουμε κάτι το ακόμα καλύτερο. Άρα, κάθε πρόταση, ιδέα ή προσφορά (πχ ηχητικού συστήματος ή οποιοδήποτε άλλου φορητού εξοπλισμού) είναι καλοδεχούμενη.

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ, ΕΛΑΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ, ΧΩΡΑΕΙ ΤΟ ΑΛΛΩΝΑΚΙ, ΑΝΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΛΩΝΙ!!!!!!

Ν.Σ




 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου