Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Κάποιοι γλεντάνε

Την στιγμή που η φτώχεια αυξάνεται στον τόπο μας, μερικά περιστατικά επίδειξης χλιδής  έρχονται να μας προβληματίσουν.
Με μια δεξίωση ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου που είναι Περιφερειακός Σύμβουλος Φωκίδας, φίλος και κουμπάρος του Περιφερειάρχη Κλέαρχου Περγαντά και ο αδελφός του μέτοχοι του ομίλου εταιρειών Παπαϊωάννου Group  εγκαινίασαν το νέο διώροφο κτήριο της εταιρείας τους στην Γραβιά....

Με αφορμή αυτό το γεγονός έγινε μια εκδήλωση με προσκεκλημένους καλλιτέχνες πολύ γνωστά και ακριβά ονόματα της κοσμικής νύχτας, την Δέσποινα Βανδή, τον Χρήστο Μενιδιάτη, τον Παναγιώτη Ραφαηλίδη και τον Τάκη Ζαχαράτο. 
Παρούσες ήταν και
και όλες  οι αρχές του τόπου, όλων των κυβερνητικών κομμάτων με τους εκπροσώπους στους στην Αυτοδιοίκηση.
Ο ανωτέρω συμπολίτης μας είναι εργολάβος, εκλεγμένος με την Περιφερειακή παράταξη του Περγαντά και είναι μέλος στην επιτροπή περιβάλλοντος της Περιφέρειας που έφτιαξε ο Περγαντάς απο την οποία  περνάνε όλα τα μεγάλα έργα που έχουν περιβαλλοντικό ενδιαφέρον για να μην περνάνε από το Περιφερειακό Συμβούλιο, όπως καταγγέλλουν κάποιες περιφερειακές παρατάξεις..
Όλα καλά και όλα ωραία...
Τι γιόρταζε λοιπόν η εταιρεία, όπως λέει η ίδια,  την τρίτη συνεχόμενη χρονιά αύξησης των εργασιών της από το 2010 με εντυπωσιακούς ρυθμούς της τάξης του 25 με 30%.
Τα χρόνια δηλαδή που ο Δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας στενάζει στον τόπο μας , την περίοδο που το κράτος έχει κυρήξει άτυπη και τυπική στάση πληρωμών και δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του απέναντι στους περισσότερους, κάποιοι συνεχίζουν και δεν έχουν πρόβλημα.
Είναι πράγματι εντυπωσιακό γιατί δείχνει ότι ...κάποιον πλούτο έχει ακόμα αυτός ο τόπος αλλά άλλοι εισπαράτουν τα κέρδη και άλλοι καλούνται να πληρώσουν τις ζημιές.
Το γεγονός ότι με τις κυβερνήσεις του Μνημονίου έχει προχωρήσει η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και η κατάργηση των παλιών αδειών ΔΧ φορτηγών δίνει την δυνατότητα στις εταιρείες εργολάβων να αναπτυχθούν σε τομείς που μέχρι χθες  ήταν αδύνατον λόγω νομικού πλαισίου και συνδικαλισμού.

Το τελευταίο διάστημα οι φορτηγατζήδες του Δήμου Δελφών κατήγγειλαν στο Δημοτικό Συμβούλιο την σύμβαση των μεταλλείων με την παραπάνω εταιρεία γεγονός που τους διώχνει από τις εργασίες τους και παραχωρεί στην εταιρεία αυτή μεγάλο κομμάτι από το μεταφορικό τους έργο.
Τα γλέντια έχουν και λογαριασμό και φανταζόμαστε όλοι ποιοι θα κληθούν να τον πληρώσουν

http://www.lamiastar.gr
 http://www.facebook.com/

Κάποιοι δεν γλεντάνε


Η γραπτή διαμαρτυρία του Σωματείου στο Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Δελφών

κ. Δήμαρχε, κ.κ. Δημ. Σύμβουλοι,
Οι παρακάτω υπογράφοντες είμαστε δημότες του Δήμου Δελφών και ανήκουμε στους εργαζόμενους μεταφορείς μεταλλεύματος βωξίτη για λογαριασμό της εταιρείας ΔΕΛΦΟΙ- ΔΙΣΤΟΜΟ. Για δεκαετίες, με περισσή ευσυνειδησία, με αυταπάρνηση και εργατικότητα μέσα στις πιο δύσκολες συνθήκες φέρνουμε σε πέρας το μεταφορικό μας έργο. Τα τελευταία χρόνια μέρες μας ανακοινώθηκε από τη εταιρεία ότι μειώνεται η συνεργασία μας επιπλέον κατά το ένα τρίτο (και απ΄ ότι φαίνεται θα ακολουθήσει και άλλη μείωση), πράγμα το οποίο σημαίνει ότι μένουμε άνεργοι, χρεωμένοι, και ουσιαστικά εργασιακοί πρόσφυγες στον τόπο μας. Το μεταφορικό έργο δεν έχει μειωθεί ώστε να δικαιολογείται -τυπικά- μια τέτοια αντιμετώπισή μας, Απλά μετά από τόσα χρόνια εργασίας στην εταιρεία που εκμεταλλεύεται τον ορυκτό πλούτο της Φωκίδας, οι αρμόδιοι του ομίλου ανακάλυψαν ότι μπορούν να εκβιάσουν περισσότερα κέρδη, χρησιμοποιώντας των γνωστό πολιτευόμενο (?) εργολάβο της περιοχής Παπαϊωάννου Πανουργιά.

Ζητάμε σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία την συζήτηση του θέματος από το Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου το Συμβούλιο και ο Δήμος Δελφών να στηρίξει τον δίκαιο αγώνα που θα ακολουθήσουμε. Οι υπογράφοντες αυτοκινητιστές…».

Εγκαίνια Παπαϊωάννου Group στην Γραβιά από LAMIASTARGR

6 σχόλια:

  1. ΦΩΚΙΔΑ : ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΝΕΟΠΛΟΥΤΙΣΜΟΥ - Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΙΓΟΥΡΙΑ ΟΛΑ ΠΑΡΟΝΤΑ



    Σε εποχές που ο ελληνικός λαός και η Φωκίδα ματώνει και μια θέση εργασίας είναι περιζήτητη, γνωστή εταιρία της περιοχής μας για λόγους μάλλον δημοσίων σχέσεων (!!) έκανε υπέρ χλιδάτο πάρτι με «φίρμα» τραγουδίστρια κόστους 100.000!! ευρώ. Θα μου πει κάποιος…. « δικά της είναι τα λεφτά ότι θέλει κάνει». Διαβάστε όμως και τα συμπεράσματα δικά σας. Καλεσμένη η εξουσία άπασα. Από τον Περιφερειάρχη, πολλούς αντιπεριφερειάρχες της Στερεάς Ελλάδας, δήμαρχο και σχεδόν όλοι οι αντιδήμαρχοι. Το μενού περιελάμβανε και προϊσταμένους δημοσίων υπηρεσιών που προΐστανται μάλιστα και σε δημόσιες υπηρεσίες και έχουν αρμοδιότητα στην εν λόγω εταιρεία.( Άντε μετά όλοι οι ανωτέρω να μην «τρέξουν» όταν τους το προστάξουν). Το αποτέλεσμα ήταν ένα κιτς πάρτι στη…. μέση της φτώχιας…, που προκαλεί την κοινωνία και μόνο αρνητικά σχόλια προκαλεί. Στο χορό φυσικά και τοπική εφημερίδα (με το αζημίωτο) αφιέρωσε πολλές σελίδες για να ασχοληθεί με το «θέμα» και γέμισε με φωτογραφίες, που καμάρωναν (!) πολλών λιγούρηδων. Από περιέργεια εγώ ρωτώ. Πιστεύουν στην εταιρεία ότι αυτά όλα τις κάνουν καλό; Όποιος μελετήσει λίγο την ιστορία των μεγάλων επιχειρηματιών θα διαπιστώσει ότι, σε δύσκολες εποχές η εξουσία πάντα σε εγκαταλείπει και ζητάς στήριξη από την κοινωνία και τον μαχόμενο απλό άνθρωπο της καθημερινότητας. Τότε; Τα χρήματα που σπαταλήθηκαν θα μπορούσαν να απασχολήσουν αρκετούς νέους ανέργους (όχι μόνο συγγενείς του δημάρχου και άλλων της εξουσίας και μάλιστα αργόμισθων ) για αρκετό διάστημα από την περιοχή μας που μαστίζετε από τη ανεργία και τότε η εταιρεία θα είχε «σύμμαχο» την κοινωνία και όχι με τέτοιου είδους προκλητικές νέοπλουτίστηκες χαζοεκδηλώσεις που μόνο σε χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ των βαλκάνιων, μπορούν να ευδοκιμήσουν. .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΦΟΒΟΥ ΤΟΥΣ ΔΑΝΑΟΥΣ ΚΑΙ ΔΩΡΑ ΦΕΡΟΝΤΕΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ερώτημα που γεννήθηκε τώρα γιγαντώνεται.
    Τι στοίχισε περισσότερο;
    Το νέο διώροφο της Παπαϊωάννου Group
    ή η δεξίωση των εγκαινίων του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΗΤΑΝ ΑΠΑΝΤΕΣ , ΠΑΡΟΝΤΕΣ...
    Η ΚΟΥΜΠΑΡΑ,Ο ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ,Η ΚΟΥΜΠΑΡΟΠΑΡΕΑ ,ΟΙ ΝΕΕΣ "ΚΟΥΜΠΑΡΙΕΣ",ΤΑ "ΚΟΥΜΠΑΡΟΠΑΙΔΑ".......ΚΑΗΜΕΝΗ "ΚΟΥΜΠΑΡΟΦΩΚΙΔΑ"!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μιας και έκανε τέτοιο μαγαζί στην Γραβιά να κάνουμε και κανένα γάμο ή τίποτα βαφτίσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ ΟΙ ΔΟΥΛΕΥΤΑΡΑΔΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΟΠΙΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ.ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΚΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ.ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΛΥΕ ΠΟΣΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΑΤΗΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή