Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ: ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

Δικαιώθηκε ο Σύλλογος Εργαζομένων στους Καλλικρατικούς Δήμους Δελφών και Δωρίδας
Η Αντιπεριφερειάρχης διακόπτει σε τρεις εργαζόμενους του δήμου το επίδομα προϊσταμένου
- Δεν το δικαιούνται γιατί δεν ήταν προϊστάμενοι πριν μεταταχθούν στο δήμο.
- Η Περιφερειακή Ενότητα θα διεκδικήσει τα χρήματα ως αχρεωστήτως καταβληθέντα...Δικαιώθηκε ο Σύλλογος Εργαζομένων Καλλικρατικών δήμων Δελφών και Δωρίδας στην καταγγελία που είχε κάνει για τοποθετήσεις προϊσταμένων στο δήμο Δελφών που δεν πληρούσαν τα κριτήρια, καθώς με απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη Γιώτας Γαζής διακόπτεται το επίδομα ευθύνης (επίδομα προϊσταμένου) για τους υπαλλήλους της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης που μετατάχθηκαν στο δήμο Δελφών και εκτελούν χρέη προϊσταμένων, ενώ θα προχωρήσουν οι ενέργειες για την επιστροφή των χρημάτων ως αχρεωστήτως καταβληθέντα.
Στην Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας έγινε καταγγελία από το Σύλλογο στις 22 Φεβρουαρίου 2012, η οποία και παραπέμφθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών προς εξέταση. Να αναφέρουμε δε, ότι η προσφυγή του Συλλόγου στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση είχε απορριφθεί επειδή είχε κατατεθεί εκπρόθεσμα. Το υπουργείο Εσωτερικών μετά την εξέταση του θέματος απάντησε ότι δεν πληρείται η εγκύκλιος 48/2010 καθώς και το άρθρο 28, παρ. 5 του Ν. 4024/11 και προσκρούοντας στο άρ. 28 του Ν 2470/97 περί «Ελέγχου μισθοδοσίας», η Περιφέρεια με απόφαση της κ. Γαζή αποφάσισε να διακόψει την καταβολή του επιδόματος και να ενημερώσει το δήμο και τους τρεις δικαιούχους.
Η απόφαση της κ. Γαζή εντάσσεται στο πλαίσιο της καταβολής μισθοδοσίας των υπαλλήλων πρώην νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων που μετατάχθηκαν από την αιρετή περιφέρεια, μέχρι το 2015, όπως ορίζει ο νόμος. Το επίδομα αυτό ανέρχεται στα 400 ευρώ μεικτά.
Όπως μας εξήγησε η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Εσωτερικών της Περιφερειακής Ενότητας κ Αγλαϊα Μέγκου, η καταγγελία έγινε στην περιφερειακή ενότητα επειδή είναι η υπηρεσία που καταβάλλει τη μισθοδοσία και άρα έπρεπε να προωθηθεί. Από το υπουργείο Εσωτερικών διαπιστώθηκε ότι δεν πληρείται η εγκύκλιος 48 του 2010 η οποία ορίζει ότι για να τοποθετηθεί κάποιος προϊστάμενος με απόφαση Δημάρχου θα πρέπει να ασκούσε χρέη προϊσταμένου και στην υπηρεσία από την οποία μετατάχθηκε. «Αυτό ισχύει μέχρι να συγκροτηθούν τα υπηρεσιακά συμβούλια τα οποία θα ορίσουν τους νέους προϊσταμένους. Τα υπηρεσιακά συμβούλια όμως, προς το παρόν δεν έχουν συγκροτηθεί σε καμιά υπηρεσία», διευκρίνησε η κ Μέγκου.
Μετά από αυτή την εξέλιξη, το επόμενο βήμα είναι να προσφύγουν σε διοικητικά δικαστήρια οι τρεις ενδιαφερόμενοι, διότι το επόμενο διάστημα θα κινηθεί η Περιφερειακή Ενότητα για να της επιστραφούν τα χρήματα ως «αχρεωστήτως καταβληθέντα». Αυτό σημαίνει ότι οι τρεις εργαζόμενοι πρέπει να τα επιστρέψουν, εκτός και αν προσφύγουν δικαστικά, οπότε μέχρι να εξεταστεί η περίπτωσή θα έχει συγκροτηθεί το υπηρεσιακό συμβούλιο και θα οριστούν προϊστάμενοι –όσοι και εφόσον πληρούν τα προσόντα- και άρα θα δικαιωθούν δικαστικά και η υπόθεση θα κλείσει.

ΠΗΓΗ: Εφημεριδα «Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ» Αρ. Φυλ. 1529

Το βρήκαμε από την ιστοσελίδα Καρτερία

Σημείωση Iteanet

Σαν να βιαζόμαστε να κλείσουμε το θέμα και ούτε γάτα και ούτε ζημιά…
Δεν νομίζω ότι είναι σωστό να προδικάζουμε τις αποφάσεις της δικαιοσύνης και να δίνουμε και αναδρομικό χαρακτήρα. Σε περίπτωση που τα υπηρεσιακά συμβούλια τους κάνουν προϊσταμένους τμημάτων και διευθύνσεων, (πράγμα για το οποίο αμφιβάλλουμε γιατί όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος κάποιοι δεν έχουν ούτε τα τυπικά προσόντα) από τότε θα έχουν το δικαίωμα να εισπράττουν τα επιδόματα θέσεως.
Όσα έχουν εισπράξει μέχρι τώρα πρέπει να επιστραφούν κατά την γνώμη μας έτσι και αλλιώς, από την στιγμή που η τοποθέτησή τους σε αυτές τις θέσεις δεν έχει νομική βάση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου