Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Tι χειροκροτούσαν;

Tι χειροκροτούσαν;

   Εβλεπα άναυδος όλο αυτό το πλήθος που είχε μαζευτεί στα Δικαστήρια και χειροκροτούσε το φοιτητή που σκοτωσε τον Αλβανό επίδοξο ληστή και δεν καταλάβαινα τι κάνουν...

 Τι χειροκροτούσαν; Μια τραγικά λάθος απόφαση που αφαίρεσε μια ζωή και που θα στοιχίσει μαλλον και στον ίδιο το νεαρό φοιτητή μερικά χρόνια φυλακή; Την αυτοδικία την ίδια; 
Την εποχή που ζούμε που μοιάζει όλο και περισσότερο με ζούγκλα; Τη φτώχεια που γεννάει όλο και πιο συχνά τέτοια φαινόμενα; Την αδράνεια της κοινωνίας που δεν ...
κατάφερε να παρέμβει έγκαιρα και αποτελεσματικά και να αλλάξει τη ροή; Το ότι ακομα δείχνουμε να μην έχουμε ιδέα για το πως θα αλλάξουν τα πράγματα; Το ότι ακόμη οι περισσότεροι χλευάζουν αυτούς που ονειρεύονται έναν άλλο καλύτερο κόσμο όπου όλα αυτά θα μοιάζουν μακρινός εφιάλτης; Η μήπως αυτό που κάποιοι από αυτούς έχουν στο μυαλό τους;

 Αντιγράφω από την farmakoglwssa-kirki

Του Niko Ago
Ο 43χρονος επίδοξος ληστής που δολοφονήθηκε στην Παιανία από τον φοιτητή
-περισσότερο από 200 μέτρα μακριά από το σπίτι του-
ήταν πατέρας τεσσάρων ανήλικων παιδιών,
ζούσε στην Ελλάδα τα τελευταία 20 χρόνια,
ήταν με άδεια παραμονής δεκαετούς διάρκειας,
 τα τελευταία 2 χρόνια ήταν άνεργος
και η γυναίκα του βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο του καρκίνου.
Μάλλον περισσότερο ένας απελπισμένος άνθρωπος δείχνει ότι ήταν,
που θα μπορούσε ή θα μπορεί στη θέση του, να είναι αύριο-μεθαύριο οποιοσδήποτε βρεθεί στη θέση του, πάρα ένας σκληρώς κακοποιός.
Δεν δικαιολογώ την πράξη του.
Θα ήθελα, αφού αποπειράθηκε να ληστέψει οικογένεια,
να τον είχαν πιάσει ή ακόμα και τραυματίσει,
 και να αποφάσιζε η δικαιοσύνη για τα περαιτέρω.
Μήπως, εκτός από επίδοξος ληστής, όμως, ο συγκεκριμένος άνθρωπος,
που δεν ήταν κάποιος που ήρθε χθες στη χώρα - άρα δεν το λες και... "λαθρομετανάστη"- ή
ταν ήδη θύμα της οικονομικής κρίσης,
πριν επιτεθεί σε άλλους και χάσει και τη ζωή του;
http://edoketora.blogspot.gr/2012/06/t.html

6 σχόλια:

  1. κολλημενο στη παρανοια το συγκεκριμενο τοπικο μποκ στηριζει τον αλβανο ληστη! ετσι θα πατε σε μια εβδομαδα για εκλογες? τι μας στηριξη ζητατε? πρεπει η γραμματεια του συριζα στη φωκιδα να καταγγειλει το μπολκ διαφορετικα ψηφος γιοκ! καταλαβατε κολλημενοι? παρτε τους εγκληματιες αλβανους σπιτι σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ φίλε ξαναδιαβάστε τι δημοσίευμα.
    Προσπαθεί να επαναφέρει την λογική και την ηρεμία σε ανθρώπους που την έχουν χάσει.
    Οτιδήποτε θέλετε να γράψετε προς τον ΣΥΡΙΖΑ μπορείτε να το στείλετε στην ιστοσελίδα του.
    Το κείμενο το έχει γράψει ο Γιώργος Σαρρής όπως φαίνεται και στην πηγή προέλευσης που είναι γνωστός ψηφοφόρος του ΚΚΕ και όχι του ΣΥΡΙΖΑ.
    Για την ουσία της υπόθεσης η κρίση έχει δημιουργήσει την εγκληματικότητα, σε λίγο θα μπαίνει ο ένας στο σπίτι του άλλου να κλέβει την κατσαρόλα με το φαγητό. Δεν έχει εθνικότητα η φτώχεια τους χτυπάει όλους Έλληνες και ξένους.
    Αυτοί που προκάλεσαν την κρίση ακολουθούν την παλιά συνταγή και σου σερβίρουν τον ρατσισμό για να σε κρατούν αποβλακωμένο. Η ΝΔ προβάλει πλέον ρατσισμό και αντικομουνισμό ,δεν έχει καμία πρόταση εξουσίας, το ίδιο κάνουν και οι φασίστες μιας και υπηρετούν τα ίδια αφεντικά.
    Παρακαλούν για ένα έγκλημα για να αλλάξουν την πολιτική ατζέντα , να μην συζητάει κανείς πλέον για το ποιός έφαγε τα χρήματα απο τα ταμεία για το πόσα πρέπει να πληρώσουμε στα χαράτσια, για το ότι οι συνταξιούχοι στα φαρμακεία καταθέτουν όλη τους την σύνταξη για το ότι δεν φαίνεται πουθενά στον ορίζοντα δημιουργία θέσεων εργασίας.
    Σε δουλεύουνε όλοι ψιλό γαζί για να μην καταλαβαίνεις από που σου έρχεται.
    Τα αιτία της εγκληματικότητας δεν είναι η εθνικότητα αλλά η πείνα.
    Αν δεν σταματήσουμε την πείνα θα τρώμε ο ένας τον άλλο σε λίγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. θελω να σου πω να μην οξυνεις τα πνευματα παραμονες εκλογων αλλα εσυ που να καταλαβεις οι ελληνες που εχουν δεχτει απο αλλοδαπους απο ληστειες μεχρι φονους θελουν στηριξη απο τα κομματα και οχι αρθρα που υποβαθμιζουν τη νοημοσυνη τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νομίζω οτι το άρθρο δεν οξύνει τα πνεύματα αλλά βοηθά ώστε να πέσει η ένταση. Δεν ξέρω σε ποιο σημείο του άρθρου είδες προσπάθεια υποτίμησης της νοημοσύνης σου, δεν νομίζουμε οτι υπάρχει τέτοιο. Αντίθετα υπάρχουν ομάδες που επενδύουν στο μίσος για να επιβάλουν τον ρατσισμό. , ομάδες που οπλοφορούν και κάνουν ρατσιστικά εγκλήματα και προτρέπουν και στους υπόλοιπους να πάρουν τα όπλα ενάντια στους ξένους. Αν θέλουμε να γίνουμε ζούγκλα θα τους ακούσουμε και θα γεμίσουμε δολοφόνους μεταναστών. Αυτές οι ιδέες μπορεί να αποδειχθούν καθοριστικές στο αν θα τραβήξει κάποιος την σκανδάλη ή όχι. Μπορεί να μετατραπεί απο θύμα σε θύτη και να αλλάξει την ζωή του για πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. «Δεν είναι λύση τα όπλα» έγραψε στο facebook ο 24χρονος από την Παιανία

    Ο 24χρονος φοιτητής που τραυμάτισε θανάσιμα με καραμπίνα έναν 42χρονο Αλβανό ληστή με μήνυμα του στο facebook ευχαρίστησε όσους του συμπαραστάθηκαν και παράλληλα τους καλεί να αφήσουν τα όπλα κλειδωμένα, γιατί δεν είναι αυτά η λύση στην εγκληματικότητα.

    Ο νεαρός φοιτητής έγραψε χαρακτηριστικά «το μόνο που θέλω να τονίσω είναι ότι τα όπλα δεν είναι η λύση. Το γεγονός το δικό μου ελπίζω να είναι το τελευταίο κακό, δεν είναι παράδειγμα προς μίμηση... Σας το λέω ειλικρινά, αφήστε κλειδωμένα τα όπλα. Το βάρος είναι τεράστιο και οι τύψεις πολλές!!! Επίσης θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του... Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους σας και πάλι...».

    Ο πατέρας του μιλώντας στο Έθνος της Κυριακής υποστήριξε «Να μην ζήσει ποτέ κανείς αυτό που ζει η οικογένεια μας, να έρθουν τα πάνω – κάτω από τη μία στιγμή στην άλλη. Είμαστε συντετριμμένοι, γιατί βλέπουμε το παιδί μας έντρομο και λυπημένο. Ποτέ δεν είχαμε φανταστεί ότι θα έρθουμε σε τόσο δύσκολη θέση. Αυτό που τώρα προέχει είναι να συμπαρασταθούμε στο παιδί μας, να έχει την οικογενειακή και την ψυχολογική στήριξη που χρειάζεται. Ο Νίκος ζήτησε από όλους να μην συνεχίσουν την συζήτηση γύρω από το θέμα. Ο ίδιος, μετανιωμένος από την πρώτη στιγμή, ζει ένα προσωπικό μαρτύριο και χρειάζεται να βρει το κουράγιο να σταθεί ξανά όρθιος και αισιόδοξος».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. και εμεις κυριε νικο αγκο ειχαμε ανθρωπους στο τελευταιο σταδιο,δεν ειχαμε να παρουμε γαλα ουτε τσιγαρα,αλλα....δεν μπηκαμε με μαχαιρια η οπλα να κλεψουμε και να απειλησουμε ζωες συνανθρωπων μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή