Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

ΒΕΡΟΙΑ- Αθώοι οι θύτες της Χρυσής Αυγής, ένοχο το θύμα της!

Όταν η δικαιοσύνη εκδίδει αποφάσεις οι οποίες στην ουσία επικροτούν τη δράση των ναζιστών της Χρυσής Αυγής τότε τα πράγματα αρχίζουν να δυσκολεύουν. Όταν το θύμα τιμωρείται με ποινή μεγαλύτερη από αυτή του θύτη τότε το λαϊκό κίνημα θα πρέπει να σταματήσει την ομφαλοσκόπηση και να αναλάβει δράση.
Ο λόγος για τις ποινές που επέβαλλε το δικαστήριο της Βέροιας στη χτεσινή μαραθώνια δίκη των οκτώ ναζιστών μελών της Χρυσής Αυγής που...

τραυμάτισαν σοβαρά έναν Βεροιώτη και για τον ιδιοκτήτη του καφενείου που δέχτηκε την επίθεση και κάθισε στο σκαμνί του κατηγορούμενου με την κατηγορία της εξύβρισης!

Το δικαστήριο αθώωσε τους επτά από τους οκτώ κατηγορούμενους για τυπικούς λόγους! Αφού έκανε όλη τη διαδικασία κήρυξε απαράδεκτη τη δίωξη κατά των επτά ναζιστών γιατί δεν είχε πληρωθεί το παράβολο των 100 ευρώ από τον μηνυτή!!
Όταν ο τύπος τρώει την ουσία τότε είναι προφανές ότι τέτοιες αποφάσεις μπαίνουν στο στόχαστρο της κριτικής και έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τη λογική και το αυτονόητο.

Αθώοι λοιπόν οι επτά ναζιστές και μόνο ο Τολιόπουλος εισέπραξε τέσσερις μήνες φυλάκιση με αναστολή για την κατηγορία των σωματικών βλαβών εις βάρος του Δ. Σαββαϊδη. Αθώοι οι συμμορίτες για την κλοπή του κράνους από έναν πελάτη του καφενείου. Αθώοι για την επίθεση και τους προπηλακισμούς εις βάρος όλων όσοι βρίσκονταν μέσα στο καφέ.

Ένοχος με ποινή τεσσάρων μηνών και είκοσι ημερών το θύμα της επίθεσης, ο Γιώργος Βραχνής. Ο ιδιοκτήτης του καφενείου καταδικάστηκε για εξύβριση! Το δικαστήριο δηλαδή έκρινε ότι κακώς έβριζε τους ναζιστές όση ώρα δέχονταν την επίθεση το μαγαζί του.
Δε μπορώ να αντιληφθώ τη λογική αυτή αλλά αυτό που είχαμε όλοι διαβλέψει εξ αρχής ήταν ότι η εισαγγελία επιχείρησε να εξομοιώσει θύτες και θύματα, φασίστες και μη και τελικά προέκυψε αυτό το αποτέλεσμα.

Πιστεύω ότι η απόφαση αυτή πρέπει να προσβληθεί με έφεση εκ μέρους των υπερασπιστών και να κριθεί από ανώτερους δικαστές. Επίσης, πιστεύω ακράδαντα ότι η απουσία μαζικού αντιφασιστικού κινήματος έξω από το δικαστήριο και κάθε μέρα στους δρόμους και στις πλατείες οδηγούν σε δικαστικές αποφάσεις που έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τον φασιστικό κίνδυνο.
http://xronika05.blogspot.gr

Τα ξημερώματα της Πέμπτης 28/6/2012 ολοκληρώθηκε σε μια εξουθενωτική 13ωρη συνεδρίαση η δίκη των οχτώ Ναζί της Χρυσής Αυγής στη Βέροια, όπου όπως είχε καταγγελθεί δικαζόταν μαζί με τους θύτες και το θύμα -ο Γ. Βραχνής, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου το μαγαζί οι Ναζί είχαν σπάσει.
Η Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό εκφράζει τον αποτροπιασμό της για την κατάπτυστη δικαστική απόφαση που παρά την σωρεία αντίθετων μαρτυριών δέχτηκε τους καταγέλαστους ισχυρισμούς των φασιστών και τους εμετικούς ισχυρισμούς των συνηγόρων της Χ.Α. περί… σχέσης του ΣΥΡΙΖΑ με τρομοκράτες ως μόνη αλήθεια και

  • αθωώνει τελείως του 7 από τους 8 χρυσαυγίτες, εξαιτίας «περίεργης έλλειψης» παραβόλου
που διαπιστώθηκε στο τέλος της ακροαματικής διαδικασίας
  • καταδικάζει στην αστεία ποινή των τεσσάρων μηνών με αναστολή τον “λοχαγό” της Χ.Α.
για πρόκληση σωματικής βλάβης στον θαμώνα Δ. Σαββαΐδη,
  • καταδικάζει το θύμα για δήθεν εξύβριση μόνο με τις μαρτυρίες των χρυσαυγιτών,
  • καταδικάζει μάλιστα το θύμα σε τέσσερις μήνες και είκοσι μέρες με αναστολή, δηλαδή
σκληρότερα απ’ ότι τον δράστη χρυσαυγίτη,
  • καταδικάζει το θύμα σε τέτοια ποινή, οριακά μικρότερη των πέντε μηνών, ώστε να μην
μπορεί να ασκηθεί έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης.

Επιπρόσθετα το δικαστήριο αρνήθηκε τα αιτήματα του Γ. Βραχνή για να:
  • μελετηθεί το αποκαλυπτικό βίντεο από την κάμερα παρακείμενης τράπεζας,
  • παραστούν δια της βίας οι απόντες κατηγορούμενοι για αναγνώριση απ’ τους μάρτυρες,
  • προσκομιστούν στο δικαστήριο τα παλούκια των φασιστών ως πειστήρια.

Πρόκειται για τη χυδαιότερη και χείριστη εκδοχή της τήρησης ίσων αποστάσεων ανάμεσα στους φασίστες και τα θύματά τους, που όλο και συχνότερα ανήκουν στην Αριστερά. Έχουμε να κάνουμε με δικαστήρια που προκαλούν όχι απλά την Αριστερά και το αντιφασιστικό κίνημα, μα και το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Που προστατεύουν απροκάλυπτα την ναζιστική τρομοκρατία, που διαμηνύουν ότι όποιος διαμαρτύρεται κατά της ναζιστικής βίας θα τιμωρείται κιόλας! Κράτος και παρακράτος δεν μας φοβίζουν, αλλά μας εξοργίζουν.

Η φτωχή ως ανύπαρκτη παρουσία των μεγάλων κομμάτων της Αριστεράς στη δίκη είναι ένας παράγοντας που επέτρεψε αυτή την εξέλιξη. Αυτό δεν πρέπει να επαναληφθεί. Είναι πια σαφές πως δεν μπορεί να υπάρξει ούτε απονομή πραγματικής δικαιοσύνης, ούτε προστασία στοιχειωδών  δικαιωμάτων μας χωρίς συστηματική πολιτική δράση από ένα ισχυρό αντιφασιστικό μέτωπο. Άμεσα και προτού τα νέα στρατόπεδα συγκέντρωσης γεμίσουν ξανά με “επικίνδυνους”  αντιφρονούντες.

Καμία ανακωχή στην κυβέρνηση των τραπεζιτών!
Καμία ανοχή στους νεοναζί!

Κίνηση “Απελάστε το Ρατσισμό”  Θεσσαλονίκης
 http://www.ksm.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου