Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Εντυπωσιακή η συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ομόνοια

"Συγκροτημένο και ρεαλιστικό το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για έξοδο από την κρίση" είπε στην κεντρική προεκλογική ομιλία του στην Αθήνα.
Νέα επίθεση εναντίον των "δυνάμεων του πλούτου της διαπλοκής και της τραπεζοκρατίας" εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στην πλατεία Ομονοίας.
"Ολες αυτές οι δυνάμεις" είπε "σήμερα έχουν ένα μόνο αντίπαλο: Τον ΣΥΡΙΖΑ και έναν μόνο εφιάλτη: Την κυβέρνηση της Αριστεράς και ανησυχούν πάρα πολύ, φοβούνται μη τυχόν και τη Δευτέρα ...
ξημερώσει μια καινούργια μέρα για το λαό και για τον τόπο".

"Eχουν απόλυτο δίκιο να μας φοβούνται έχουν δίκιο να μας πολεμάνε" συνέχισε."Φτάσαμε ακόμα να μας ζητήσουν να επιστρέψουμε την εντολή που θα μας δώσει ο λαός" και πρόσθεσε πως "τα όπλα που θα μας δώσει ο λαός δεν τα καταθέτουμε, η εντολή δεν θα επιστραφεί, η εντολή που θα μας δώσει ο λαός θα γίνει δύναμη για την ανατροπή".
Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε βέβαιος πως απο Δευτέρα "θα έχουμε ισχυρή λαϊκή εντολή σε μια κυβέρνηση της Αριστεράς που θα καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση, θα ακυρώσει το μνημόνιο της χρεοκοπίας και θα ανατρέψει τη πορεία του λαού μας προς τη δυστυχία. Ο λαός μας με τη ψήφο του τη Κυριακή θα επιβάλει την ενότητα και τη κυβερνητική συνεργασία των δυνάμεων της αριστεράς".

Τόνισε πως η Αριστερά κατάφερε να γράψει τις λαμπρότερες σελίδες της ιστορίας της, όταν κατάφερε να ενώσει τις δυνάμεις της. Σε οτι αφορά το ΚΚΕ και την άρνηση συνεργασίας είπε:"και ποιος αλήθεια ωφελείται και ποιος χάνει από το πείσμα κάποιων ηγεσιών της Αριστεράς, και κυρίως του ΚΚΕ, να παραμείνουμε διαιρεμένοι; Μόνο το κατεστημένο, οι τοκογλύφοι και η διαπλοκή ευνοούνται και τρίβουν τα χέρια τους από τη διάσπαση της αριστεράς, όχι ο λαός μας ... Εμάς αντίπαλός μας δεν είναι το ΚΚΕ. Αντίπαλός μας είναι ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος ... Δεν κατανοούμε την επιμονή της ηγεσίας του ΚΚΕ στη πολεμική με το ΣΥΡΙΖΑ ... Στις εκλογές της Κυριακής κρίνεται το παρόν και το μέλλον του λαού μας και όχι το ποιος είχε δίκιο ή άδικο στις διασπάσεις του παρελθόντος".
Αιχμές άφησε εναντίον της Δημοκρατικής Αριστεράς λέγοντας πως "είναι άραγε δυνατό σε αυτή τη κυβέρνηση να χωρά και το κόμμα του κ. Βενιζέλου; Είναι άραγε δυνατό να συμβιβάζεται η πρόοδος με την εφαρμογή του μνημονίου και την απαρέγκλιτη τήρηση της δανειακής σύμβασης; Εμείς απαντάμε ΟΧΙ".

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγιο για συγκροτημένο, ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την έξοδο απο την κρίση το οποίο βασίζεται στην παραγωγική ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας, στην αναδιανομή του πλούτου, με εξισορρόπηση των φορολογικών βαρών και φορολόγηση του συσσωρευμένοι πλούτου, στη διεκδίκηση δίκαιης και βιώσιμης λύσης για το δημόσιο χρέος, σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, που δε μπορεί παρά να σημαίνει διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του, στην κοινωνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες της κοινωνίας και της πραγματικής οικονομίας και όχι των τραπεζιτών.
Μίλησε για μέτρα αναδιανομής του εισοδήματος και του πλούτου άμεσης απόδοσης, που θα αυξήσουν τα δημόσια έσοδα. Στόχος όπως είπε είναι "να ανακουφίσουμε αμέσως εκείνους που πλήττονται περισσότερο από την κρίση: τους άνεργους, τους άστεγους, όσους αναζητούν τροφή στα συσσίτια, τους υποαπασχολούμενους, τους φτωχούς και ανασφάλιστους εργαζόμενους, τους φτωχούς αγρότες, τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά".
"Θα καταργήσουμε το ειδικό ταμείο που θα συλλέγει όλα τα έσοδα του κράτους δίνοντας προτεραιότητα στους δανειστές. Θα αποκαταστήσουμε με δημόσια περιουσία τη ληστεία των ασφαλιστικών ταμείων που έγινε με το PSI, θα ακυρώσουμε τις περικοπές στις συντάξεις.Ούτε ένα ευρώ για το χρέος μέχρι να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της η κοινωνία και η οικονομία, μέχρι να καταφέρουμε δίκαιη και βιώσιμη λύση διαγραφής του, σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο".
http://gr.news.yahoo.com/-183553411.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου