Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2012

Το πολιτικό σύστημα καταρρέει


Το πολιτικό σύστημα καταρρέει
Μέρες τώρα υπήρχαν τα προεόρτια αλλά από σήμερα αρχίζει η κατάρρευση του πολιτικού συστήματος με εκκωφαντικό θόρυβο.
Τα μέτρα που αποφάσισαν προχθές ούτε την Ελλάδα σώζουν ούτε οι Ελληνες τα αντέχουν.
Ετσι φυσιολογικά άρχισε η πλήρης αποσύνθεση
Στο ΠαΣοΚ παραιτήθηκε από Υφυπουργός ο Κουτσούκος, από αναπληρώτρια Υπουργός η Ξεννογιαννακοπούλου και από την βουλευτική έδρα ο Στασινός.
Τέσσερις βουλευτές είπαν επισήμως ότι δεν ξαναψηφίζουν το μνημόνιο και γύρω στους 30...
είναι έτοιμοι να πουν το ίδιο.
Το ΛΑΟΣ αποσυντίθεται με δύο κορυφαίους Υπουργούς να διαχωρίζουν τη θέση τους από τον Καρατζαφέρη.
Στη Νέα Δημοκρατία η μισή παράταξη είναι στα κάγκελα και καταγγέλλουν τον Σαμαρά.
Ο Παπαδήμος σε απόγνωση και με τους δικούς του γύρω του να συσκέπτονται αν θα παραιτηθεί μέχρι το βράδυ.
Οπως έστρωσαν θα κοιμηθούν και ας ευχηθούμε στην πτώση τους να μην συμπαρασύρουν και όλους εμάς στην καταστροφή
Να μιλήσει ο λαός. Εκλογές εδώ και τώρα
Ελληνικό Καφενείο

ΚΚΕ: Παραπαίουν μπροστά στην αγανάκτηση

"Μπρος στην λαϊκή αγανάκτηση και αντίδραση, τα κόμματα της συγκυβέρνησης παραπαίουν και φανερώνεται η αδυναμία τους να διαπράξουν το νέο μεγάλο αποτρόπαιο έγκλημα που έχουν συναποφασίσει" αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για τις εξελίξεις.

"Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα μπορούν και πρέπει εδώ και τώρα να μεγαλώσουν τις δυσκολίες τους. Πιο αποφασιστικά πρέπει να υψώσουν το αγωνιστικό τους ανάστημα στους τόπους δουλειάς και τις λαϊκές συνοικίες" προστίθεται στην ανακοίνωση.

Το ΚΚΕ προτείνει τέλος "πανεργατική, λαϊκή συμμαχία τώρα και αντεπίθεση. Κάτω η κυβέρνηση των μνημονίων της λαϊκής χρεοκοπίας. Να μην ψηφιστεί η δανειακή σύμβαση"
 
 

ΣΥΡΙΖΑ: Καταρρέει η κυβέρνηση Παπαδήμου

ΣΥΡΙΖΑ: Καταρρέει η κυβέρνηση ΠαπαδήμουΗ κυβέρνηση Παπαδήμου καταρρέει κάτω από την λαϊκή κατακραυγή και τα αδιέξοδα που μας οδήγησε η πολιτική της», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:
«Οι μνημονιακοί υπουργοί πηδούν από το καράβι για να διασωθούν . Ο πρωθυπουργός δεν έχει καμιά νομιμοποίηση να συνεχίζει να παραμένει στη θέση του υλοποιώντας μια κατάφορα άδικη και αντικοινωνική πολιτική. Αποτελεί μονόδρομο η παραίτηση του και η προκήρυξη εκλογών.
Είναι η στιγμή ο λαός να βάλει αποφασιστικά τη σφραγίδα του στις εξελίξεις. Σήμερα διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις για μια νέα πολιτική αντιμνημονιακή αντινεοφιλελεύθερη πλειοψηφία . Η ριζοσπαστική και ανανεωτική αριστερά με την ενωτική της δράση θα είναι παρούσα με όλες τις δυνάμεις ανταποκρινόμενη στην πλατειά λαϊκή απαίτηση να υπάρξει μια νέα πορεία για τον τόπο και την κοινωνία».


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου