Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

ΜΙΚΗΣ-ΓΛΕΖΟΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΕΝΙΑΙΑ ΛΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
10-2-2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Θα είναι εκεί. Στο Σύνταγμα, μπροστά στη Βουλή. Μαζί με εμάς, μαζί με όλους τους Έλληνες. Δυο μεγάλες προσωπικότητες της Ελλάδας, δύο ιστορικά  σύμβολα αντίστασης και αλληλεγγύης, ο Μανώλης Γλέζος και ο Μίκης Θεοδωράκης,  σ’ αυτές τις ...
δύσκολες για την πατρίδα ώρες, κατεβαίνουν  για άλλη και φορά στους δρόμους μαζί μας, διαδηλώνουν και μας προσκαλούν:

«Σας καλούμε στο Σύνταγμα την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου.
 Όλοι, από κάθε γωνιά της Ελλάδας, να μαζευτούμε έξω από τη Βουλή για να απαιτήσουμε να μην υπογραφεί η θανατική καταδίκη της πατρίδας μας, που είναι η ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης.
 Όλοι μαζί, μαζί με μας, την Κυριακή στο Σύνταγμα, να σταματήσουμε την προδοσία.»  

Μανώλης Γλέζος,   Μίκης Θεοδωράκης

Σύσκεψη αντιμνημονιακών φορέων
«Την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη αντιπροσώπων των παρακάτω πολιτικών οργανώσεων: Άρμα Πολιτών, Ενωτική Κίνηση, Κοινωνική Αριστερά, Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής, Νέος Αγωνιστής, εκπρόσωπος της ανεξάρτητης βουλευτού Σοφίας Σακοράφα και ΣΥΡΙΖΑ.
Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν ο μεγαλύτερος δυνατός συντονισμός των προσπαθειών στήριξης και ενίσχυσης της κοινωνικής αντίστασης.
Παρά τη διαφορετικότητα κάθε πολιτικής δύναμης, κοινός τόπος όλων των τοποθετήσεων υπήρξε η διαπίστωση για την κρισιμότητα των στιγμών και η ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών ενίσχυσης της λαϊκής αποφασιστικότητας για την αποτροπή της υπογραφής της νέας δανειακής σύμβασης και την πτώση της κυβέρνησης Παπαδήμου ως μη δημοκρατικά νομιμοποιημένης να καθορίσει το μέλλον του ελληνικού λαού για πολλές δεκαετίες.
-Δεν αναγνωρίζουμε τις μνημονιακές δανειακές συμβάσεις καθώς και την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης και του νέου μνημονίου.
-Να σταματήσουν οι ερήμην των πολιτών υποκριτικές διαπραγματεύσεις.
-Δημοκρατία.
-Να μιλήσει ο λαός τώρα.
-Όλες και όλοι στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του 3ημέρου. Όλες και όλοι την Κυριακή στο Σύνταγμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου