Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Παραιτούνται ο ένας μετά τον άλλο, να πέσει η Κυβέρνηση Παπαδήμου

«Ηλεκτρική καρέκλα» η θέση του Π. Στασινού στη Βουλή – Δεν βρίσκεται αντικαταστάτης. Ανοιχτό το ενδεχόμενο συμπληρωματικών εκλογών μόνο στη συγκεκριμένη περιφέρεια«Ηλεκτρική καρέκλα» η θέση του Π. Στασινού στη Βουλή – Δεν βρίσκεται αντικαταστάτης

 Μεγάλο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί στο ΠΑΣΟΚ από την παραίτηση του βουλευτή Άρτας Παύλου Στασινού, αφού… κανείς από τους επιλαχόντες δεν δέχεται να πάρει τη θέση του στη Βουλή, η οποία μοιάζει αυτή τη στιγμή με ηλεκτρική καρέκλα, καθώς ο αντικαταστάτης του κ. Στασινού θα βρεθεί άμεσα αντιμέτωπος με την ψηφοφορία για τα νέα μέτρα!
Ο πρώτος επιλαχών της εκλογικής περιφέρειας, είναι ο κ. Ιωάννης Παπαλέξης που είναι ...
δήμαρχος Αρταίων και ο οποίος δεν δέχεται να πάει στη Βουλή. Μάλιστα, έστειλε και επιστολή προς τον Φ. Πετσάλνικο με την οποία υποβάλλει την παραίτησή του, από την ιδιότητα του αναπληρωματικού βουλευτή. Ακολουθεί ο κ. Χρήστος Γκόκας και έπειτα η κα Αναστασία Κατσαντούλα, για τους οποίους επίσης ακούγεται ότι θα αρνηθούν να πάρουν τη θέση! Σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες και κανείς από τους επιλαχόντες δεν δεχτεί να πάρει τη θέση του κ. Στασινού στη Βουλή (η κα Κατσαντούλα είναι και η τελευταία επιλαχούσα), τότε θα πρέπει να γίνουν… εκλογές στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια, αν και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα βρεθούν… υποψήφιοι!
Σημειώνεται, ότι η παραίτηση του κ. Στασινού, έρχεται μόλις μια μέρα μετά την παραίτηση του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, βουλευτή Ηλείας του Κινήματος, Γ. Κουτσούκου .

«Μονόδρομος» η παραίτηση λέει ο Π. Στασινός
Στην επιστολή παραίτησης που έστειλε ο κ. Στασινός προς τον Πρόεδρο της Βουλής, αναφέρει ότι οδηγήθηκε στην κίνηση αυτή υπό το βάρος των επώδυνων μέτρων που ελήφθησαν στο πλαίσιο του νέου μνημονίου. Μάλιστα, φέρεται να αναφέρει ότι «οι ιδεοληπτικές εμμονές της τρόικας σε σκληρά αντιλαϊκά μέτρα που βαθαίνουν την ύφεση και αυξάνουν τους ανέργους και τους φτωχούς, προβληματίζουν και ανησυχούν», ενώ τονίζει: «Η παραίτησή μου είναι μονόδρομος».
Ο κ. Στασινός είναι γιατρός χειρουργός με θητεία 20 ετών στο νοσοκομείο της Άρτας. Ενεργοποιήθηκε συνδικαλιστικά σαν φοιτητής και σαν γιατρός με το ΠΑΣΟΚ και στις εκλογές του 2007 ήταν υποψήφιος βουλευτής καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση.

«Όχι» στα μέτρα και από Χρ. Μαγκούφη – Μ. Αποστολάκη
Εν τω μεταξύ, την απόφασή του να μην ψηφίσει τα νέα μέτρα στη Βουλή ανακοίνωσε ο βουλευτής Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Μαγκούφης. Ο κ. Μαγκούφης, πάντως, επέλεξε να κρατήσει την έδρα του και να μην παραιτηθεί από αυτή, γεγονός το οποίο δημιουργεί ερωτηματικά σε σχέση με το αν θα διαγραφεί από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ ή όχι.
Σε παρόμοια ανακοίνωση προχώρησε και η ανεξάρτητη βουλευτής Μιλένα Αποστολάκη, η οποία δήλωσε ότι θα καταψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση στην επικείμενη ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής την Κυριακή. Στη δήλωσή της η κα Αποστολάκη, αναφέρει:
«Έχοντας διαβάσει, όπως είχα χρέος, το μνημόνιο όπως επίσης και τις ρυθμίσεις του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής, συνέβαλα με την ψήφο μου στην υιοθέτηση μιας σειράς πρωτόγνωρα σκληρών και ταυτόχρονα άδικων μέτρων με οριζόντιο τις περισσότερες φορές χαρακτήρα.
» Η θετική μου ψήφος υπαγορεύτηκε από την πίστη ότι η εφαρμογή των συμφωνημένων, παρά τις αστοχίες και αδικίες που περιείχοντο στις απαιτήσεις των δανειστών, θα έσωζε άμεσα και οριστικά τη χώρα από τον κίνδυνο της χρεοκοπίας και της εξόδου από το ευρώ και ταυτόχρονα θα επέτρεπε την ανάληψη αναπτυξιακών πρωτοβουλιών ως αντίδοτου στην κλιμακούμενη ύφεση και ανεργία.
» Οι ασυγχώρητες καθυστερήσεις όπως για παράδειγμα στον τομέα της συγχώνευσης ζημιογόνων οργανισμών, καθώς και οι μοιραίες αστοχίες, όπως για παράδειγμα στο ζήτημα της εργασιακής εφεδρείας σε συνδυασμό με σειρά λανθασμένων εκτιμήσεων της Τρόικας, οδήγησαν σε αλλεπάλληλες αποκλίσεις από τα συμφωνηθέντα χρονοδιαγράμματα και τις ανειλημμένες υποχρεώσεις.
» Ως παρεπόμενο αποτέλεσμα αυτών ακολούθησε μια σειρά από νέα οριζόντια φορολογικά μέτρα, τη στιγμή που όλοι γνωρίζαμε ότι η φοροδοτική ικανότητα μισθωτών και συνταξιούχων είχε από καιρό εξαντληθεί και ότι η ύφεση βάθαινε επικίνδυνα.
» Μετά από αυτόν τον διετή πλέον φαύλο υφεσιακό κύκλο, αλλά και την εκτίμηση που κάνει η ίδια η νέα δανειακή σύμβαση ότι λόγω των συμφωνηθέντων μέτρων και της επιδείνωσης του διεθνούς περιβάλλοντος θα σημειωθεί περαιτέρω συρρίκνωση της οικονομίας κατά 4-5% στη διετία 2012-2013, οι νέες απαιτήσεις των δανειστών προκειμένου να υπογραφεί η νέα σύμβαση και να εκταμιευθεί η επόμενη δόση, συνιστούν μια αδιέξοδη επανάληψη ενός σχεδίου εξόντωσης των αντοχών της ελληνικής κοινωνίας αλλά ταυτόχρονα και μια συνταγή διάλυσης της χειμαζόμενης οικονομίας μας, τη στιγμή που για μια ακόμη φορά απουσιάζει παντελώς η λήψη αναπτυξιακών μέτρων.
» Η ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης δεν βάζει τέλος στο σενάριο χρεοκοπίας της χώρας. Διασφαλίζει προσωρινά μόνο την εξυπηρέτηση του εξωτερικού χρέους καθιστώντας την ίδια στιγμή βέβαιη τη λήψη νέων επώδυνων μέτρων στο αμέσως προσεχές διάστημα.
» Εξάλλου, τόσο στη συνοδευτική επιστολή όσο και στο κύριο κείμενο της σύμβασης υπάρχει ρητή δέσμευση για την υιοθέτηση νέων διορθωτικών μέτρων μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται και στοχευμένες μειώσεις στους μισθούς του δημοσίου, στην περίπτωση που δεν επιτευχθούν οι στόχοι.
» Είναι ανυπόστατο πλέον το επιχείρημα ότι η ψήφισή της αποτρέπει τη χρεοκοπία της χώρας και για όλους αυτούς τους λόγους θα την καταψηφίσω στην επικείμενη ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής».
http://www.eklogika.gr


Ο Καρατζαφέρης διαγράφει Βορίδη – Άδωνι απο τον ΛΑΟΣ!

Ο Καρατζαφέρης διαγράφει Βορίδη – Άδωνι απο τον ΛΑΟΣ!Την αποπομπή των κ.κ. Μάκη Βορίδη και Άδωνι Γεωργιάδη απο τον ΛΑΟΣ σκέπτεται σοβαρά ο Γιώργος Καρατζαφέρης, μετά τις τελευταίες εξελίξεις.
Η «γραμμή»  Καρατζαφέρη δε έγινε δεκτή από τους Άδωνι Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη, που φέρονται αποφασισμένοι να ψηφίσουν τη δανειακή σύμβαση ενώ αυτή την στιγμή βρίσκονται σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας και σκέπτονται από κοινού για τις επόμενες κινήσεις τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εμφανίζεται οργισμένος απο το ενδεχόμενο να παραμείνουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου ο υπουργός Μεταφορών και ο υφυπουργός Ναυτιλίας και είναι έτοιμος να προχωρήσει στην διαγραφή τους απο την ΚΟ του κόμματος σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr.
Σημαντικό επίσης είναι να αναφέρουμε ότι στο άκουσμα των παραπάνω εξελίξεων στελέχη της Συγγρού δήλωναν ότι η ΝΔ είναι έτοιμη να δεχθεί στις τάξεις της τα δύο κυβερνητικά μέλη του ΛΑΟΣ

 

ΕΚΤΑΚΤΟ: Παραιτήθηκε η Ξενογιαννακοπούλου

ΕΚΤΑΚΤΟ: Παραιτήθηκε η ΞενογιαννακοπούλουΜετά την παραίτηση των 4 υπουργών του ΛΑΟΣ, πριν λίγα λεπτά παραιτήθηκε και η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.
H παραίτησή της σημαίνει πολλά αν σκεφτεί κανείς την σχέση της με τον Γ. Παπανδρέου αλλά και με την πολιτική ομάδα του Χρήστου Παπουτσή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου