Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Οι πολίτες στο Προσκήνιο για το Χαράτσι και τον Δήμο Δελφών

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ΧΑΡΑΤΣΙ ΔΕΗ
ή αλλιώς «το στρίβειν διά… του αρραβώνος»

Συμπολίτες και συμπολίτισσες.
    Τη γνωστή από τις παλιές ελληνικές ταινίες μέθοδο «στρίβειν διά του αρραβώνος» προσπαθούν να εφαρμόσουν ο Δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Δελφών...

Παρά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (22-11-2011) να στηρίξει τους κατοίκους που δεν θα πληρώσουν το χαράτσι με νομικά μέσα αλλά και με επανασύνδεση του ρεύματος σε περίπτωση διακοπής (απόφαση κατά πλειοψηφία), ο Δήμαρχος και οι επιφορτισμένοι με ανάλογες αρμοδιότητες Αντιδήμαρχοι κάνουν ότι μπορούν για να το θάψουν…. Συνηθισμένοι στο παλιό γνωμικό ότι οι υποσχέσεις δεν έχουν κόστος, αναγκάστηκαν να ψηφίσουν μια απόφαση και αμέσως μετά βάλθηκαν να κλείσουν το μάτι στην τρικολόρε κυβέρνηση τους και στον «πατριώτη» τραπεζίτη Παπαδήμο. Φυσικά διαγωνιζόμενοι τόσα χρόνια στο ψέμα και στην προσωπική ιδιοτέλεια νομίζουν πως και τώρα θα το καταφέρουν. ΠΛΑΝΑΣΤΕ ΠΛΑΝΗΝ ΟΙΚΤΡΑ.
Τα γεγονότα είναι αμείλικτα.
Η δημοτική παράταξη «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ» σε όλα τα επόμενα ΔΣ πρότεινε συγκεκριμένες ενέργειες για την οργάνωση της στήριξης των κατοίκων (τηλέφωνο ενημέρωσης, ορισμός υπαλλήλου που θα δέχεται τις αιτήσεις ή έκκληση σε κατοίκους να βοηθήσουν πρακτικά κλπ). Στις συνεχείς παρεμβάσεις του δημοτικού μας συμβούλου Παν. Μέγκου η απάντηση του Δημάρχου ήταν: «Ανακοινώσαμε την απόφαση στα site και στις εφημερίδες..Τι άλλο να κάνουμε;» Τα συμπεράσματα δικά σας….
Κατά «παράξενο τρόπο» η δυσκίνητη κατά τα άλλα, κρατική γραφειοκρατία με ασυνήθη ταχύτητα απεφάνθη ότι ο ορισμός δικηγόρου από την οικονομική επιτροπή του Δήμου είναι απορριπτέος. Αμέσως κύκλοι της δημοτικής αρχής, σαν έτοιμοι από καιρό, διέδιδαν ότι απερρίφθη η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου άρα και η στήριξη όσων δεν πληρώνουν το χαράτσι!!!. Οι αντιδήμαρχοι που όφειλαν να ενημερώνουν (τουλάχιστον) τον κόσμο, οι δημοτικοί σύμβουλοι που απλά σήκωσαν τα χέρια τους όταν 600 υπογραφές συμπολιτών βάρυναν στην συνεδρίαση της 22-11-2011 έκαναν τα ανήξερα παιδάκια με τα σπίρτα. Προφανώς θα κοιτάει ο ένας τον άλλον και θα δείχνουν ένοχο τον διπλανό, δηλαδή το κορόιδο τον πολίτη. Ενώ αυτοί σεμνοί και ταπεινοί λιμοκοντόροι της εξουσίας ξέρουν και να χρεώνουν το Δήμο και να αφήνουν απλήρωτους τους εργαζόμενους,  να κλείνουν συμφωνίες με το συμφέρον τους και ο λογαριασμός στην κοινωνία..
Συμπολίτες και συμπολίτισσες,
Ο Δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι είτε το θέλουν είτε όχι είναι υποχρεωμένοι να υλοποιήσουν την απόφαση που Δημοτικού Συμβουλίου.
Τα ψέματα τελείωσαν. Ή αγωνιζόμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για αυτά που θεωρούμε αυτονόητα ή ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ. Η αδίσταχτη κλεπτοκρατία κυβερνώντων και κολαούζων  με άλλοθι μικρορουσφέτια στους πολίτες, μας έφεραν στη σημερινή κατάσταση πτώχευσης και εξαθλίωσης. Επιστροφή δεν υπάρχει. Η συγκροτημένα αυτόνομη κινητοποίηση των πολιτών για το χαράτσι κυρίως στην Ιτέα, αλλά και στην Άμφισσα και Γαλαξίδι δείχνει το δρόμο.
ΕΜΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ…
http://politesstoproskinio.wordpress.com
ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου