Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΧΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΥΧΑΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΝ ΕΝΔΟΑΡΙΣΤΕΡΟ ΠΟΛΕΜΟ ΑΒΑΝΤΑΡΟΝΤΑΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ



 ΚΚΕ: Πανικόβλητη η ηγεσία ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ

Σφοδρή επίθεση στην πανικόβλητη -όπως τη χαρακτηρίζει- ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του με αφορμή τη σημερινή επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με το Κομμουνιστικό Κόμμα, τόσο η επίσκεψη όσο και οι δηλώσεις του κ. Τσίπρα μετά τη συνάντηση με τον Κ. Παπούλια, «δείχνουν ότι η ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ είναι πανικόβλητη μπροστά στην άνοδο του ταξικού εργατικού - λαϊκού κινήματος και ταυτόχρονα επιχειρεί να καλλιεργήσει στο λαό το φόβο...

«Εκείνοι που έκαναν σημείο αναφοράς τους το Δεκέμβρη του 2008 και την Κερατέα, μιλώντας για εξεγέρσεις, έρχονται τώρα να επαναλάβουν τα ίδια που νύχτα μέρα ακούγονται από τα μεγαλοαστικά κόμματα περί κοινωνικής συνοχής και δημοκρατικής ομαλότητας. Αποδεικνύουν έτσι ότι η πολιτική τους είναι ένα εκκρεμές στο πλαίσιο πάντα της διαχείρισης του συστήματος», υπογραμμίζει το ΚΚΕ, καυτηριάζοντας τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ.
«Εκείνο που φοβούνται», υποστηρίζουν στον Περισσό, «είναι το συνειδητό κίνημα που έχει στόχο την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων» και κατηγορούν το ΣΥΡΙΖΑ ότι επιδιώκει τις εκλογές «ως μέσο εκτόνωσης της λαϊκής αγανάκτησης, για να διαχειριστούν την καπιταλιστική κρίση και όχι ως ένα μέσο που μπορεί να επιφέρει ένα βαθύ ρήγμα στο αστικό πολιτικό σύστημα».
http://www.naftemporiki.gr/

3 σχόλια:

  1. Οκ, το ΚΚΕ είπε αυτά που αναφέρει το post.

    Τι είπε όμως ο Τσίπρας στον Παπούλια και πάνω σε τί ακριβώς τοποθετήθηκε το ΚΚΕ το ξέρουμε;

    Για να έχουμε την πλήρη εικόνα και πριν αρχίζουμε τους τίτλους εντυπωσιασμού στην ανάρτηση, το πρέπον είναι να βάλετε όλη την ανακοίνωση από το γραφείο τύπου του ΣΥΝ - όλη την ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΚΚΕ,

    και μετά κάνετε όσα σχόλια θέλετε.

    Γιατί κι εγώ διαβάζοντας τις παρακάτω φράσεις εκτός πλαισίου και γνώση του συντάκτη τους, θα μου επιτρέψετε να πω, πως μου μοιάζουν σαν ανακοίνωση του γραφείου τύπου της κας Μπακογιάννη:

    "Εξήγησα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη θέση μας, καθώς και του κατέθεσα και ένα υπόμνημα σκέψεων, ότι αυτή τη στιγμή η άμεση προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ομαλή λειτουργία του πολιτεύματος, καθώς επίσης και η άμεση αλλαγή της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής προϋπόθεση για την κοινωνική ομαλότητα.

    Έχω την αίσθηση ότι όλοι μας, από τον τελευταίο εκλεγμένο εκπρόσωπο ως τον πρώτο πολίτη της χώρας οφείλουμε, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μας και των όσων το Σύνταγμα επιτάσσει, να πάρουμε πρωτοβουλίες ώστε να διαφυλάξουμε την κοινωνική συνοχή και την ομαλή λειτουργία της δημοκρατίας."

    Εσάς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε ανώνυμε
    Όποιος διαβάζει το παραπάνω απόσπασμα που ο Τσίπρας ζητάει εκλογές δεν καταλήγει εύκολα στο:
    "η ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ είναι πανικόβλητη μπροστά στην άνοδο του ταξικού εργατικού - λαϊκού κινήματος και ταυτόχρονα επιχειρεί να καλλιεργήσει στο λαό το φόβο..."

    Άλλωστε και το ΚΚΕ και η Παπαρήγα εκλογές ζήτησαν, όχι την εγκαθίδρυση του κομμουνισμού.

    Το πρόβλημα με το ΚΚΕ είναι ότι είναι πλέον ύποπτος ο διασπαστικός ρόλος του μέσα στο κίνημα.
    Δεν υπάρχει καμία πολυτέλεια τσακωμών μέσα στην αριστερά. Χρειάζεται να κατατίθονται οι διαφωνίες αλλά να χτίζεται η κοινή δράση των εργαζομένων.
    Από την γκρίνια του ΚΚΕ χορτάσαμε, είναι πλέον τραγικό ανέκδοτο οι ανακοινώσεις του, χρειάζεται να ανοίξουμε δρόμους κοινής δράσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ακόμα περιμένω από εσάς, ολόκληρες τις ανακοινώσεις ΣΥΝ και ΚΚΕ για να κρίνω. Από γνώμες και ερμηνείες μεσολαβητών, δίχως την παράθεση των πραγματικών στοιχείων και λεγομένων, χορτάσαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή