Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

ΒΡΟΧΗ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΛΑΔΙΑ που έριξε το Δημοτικό Συμβούλιο. Αποφασίστηκε ομόφωνα η ενοικίαση κτηρίου στο Λιδωρίκι για το Δήμο


Σημαντικά χρηματικά πρόστιμα και διοικητικές ποινές αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Δωρίδας σε ιδιοκτήτη γελαδιών που κατ εξακολούθηση έχει υποπέσει σε παραβάσεις στους κανόνες που έχει ορίσει ο Δήμος.

Στη χθεσινή συνεδρίαση το Συμβούλιο και ύστερα από εισήγηση του Δημοτικού Συμβούλου Αθανάσιου Κοκμοτού επέβαλε πρόστιμο 4.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη γελαδιών Κώστα Κλώσσα , γιατί τα ζώα του κυκλοφορούσαν ανενόχλητα μέσα στο Λιδωρίκι.

Επειδή όμως παρά τις συστάσεις τα γελάδια του Κλώσσα συνέχισαν να κυκλοφορούν ...
ανενόχλητα ,του επεβλήθη και δεύτερο πρόστιμο ύψους 8.000 ευρώ.

Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι πριν λίγους μήνες είχαν γίνει παραβάσεις από 2 γελάδια του ίδιου ιδιοκτήτη, ο οποίος για να αποφύγει πιθανές ευθύνες , πήγε στο χώρο που τα φύλασσαν οι Υπηρεσίες του Δήμου και τα σκότωσε. Η πράξη αυτή όμως διώκεται, σύμφωνα με σχετικές αποφάσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Το ακόμα χειρότερο όμως, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Θανάσης Κοκμοτός, στο εξής οι παραβάτες – ιδιοκτήτες γελαδιών θα οδηγούνται στο αυτόφωρο.

Παράλληλα με τα χρηματικά πρόστιμα στους παραβάτες υπάρχουν και άλλες ποινικές και διοικητικές ευθύνες από τους αρμόδιους οργανισμούς, όταν τους κοινοποιούνται οι σχετικές καταγγελίες από τον Δήμο. Μεταξύ άλλων κόβονται από τους παραβάτες και οι σχετικές επιδοτήσεις που έπαιρναν για κάθε γελάδι.

Όπως μας δήλωσε ο Θανάσης Κοκμοτός, έχουμε πάρει εδώ και καιρό σχετικές αποφάσεις για πρώτη φορά στο Δήμο και πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι είμαστε αποφασισμένοι να τις τηρούμε. Είναι θέμα ασφάλειας για τους πολίτες να κυκλοφορούν αδέσποτα τα γελάδια μέσα σε οικισμούς , δρόμους , πλατείες και παιδικές χαρές και οι ιδιοκτήτες τους να μη ενδιαφέρονται, γιατί έτσι τους είχαν συνηθίσει μέχρι τώρα προηγούμενες δημοτικές αρχές.

ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΚΤΗΡΙΟΥ

Στην ίδια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποφασίστηκε ομόφωνα η ενοικίαση αίθουσας στο Λιδωρίκι, για να στεγαστούν κάποιοι υπάλληλοι υπηρεσιών του Δήμου που σήμερα στοιβάζονται ο ένας πάνω στον άλλο. Μέχρι και ο Δήμαρχος μοιράζεται το Γραφείο του με άλλον υπάλληλο όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά.!

Για το κτήριο θα υπάρξει εκδήλωση ενδιαφέροντος με διαγωνισμό από τον Δήμο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα κτήριο πρέπει να βρίσκεται κοντά στο υπάρχον κτήριο του Δημαρχείου, να είναι περίπου γύρω στα 150 τ.μ., σε καλή κατάσταση και βέβαια σε λογική τιμή.

Για το ίδιο θέμα υπάρχει αρκετή γκρίνια από πολίτες της Δωρίδας γιατί όπως αναφέρουν, σε μια εποχή μεγάλης οικονομικής κρίσης δεν μπορεί να διατίθενται χρήματα για ενοικίαση κτηρίων , όταν υπάρχουν δημοτικά κτήρια τόσο στην Ερατεινή όσο και στο Λιδωρίκι που έχουν αρκετούς κενούς χώρους για την στέγαση υπαλλήλων.

Όπως ειπώθηκε όμως από δημοτική πηγή, μας είναι γνωστό αυτό , αλλά δεν μπορούμε να ξεσπιτώσουμε οικογένειες και ιδιαίτερα μέσα σ΄ αυτή την κρίση. Άλλωστε, στην αίθουσα που θα ενοικιαστεί δεν μεταφέρονται κάποιες υπηρεσίες, αλλά θέλουμε να λειτουργήσουν ανθρώπινα και αποτελεσματικά αυτές που ήδη υπάρχουν στο Λιδωρίκι.
http://dorida.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου