Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

΄Μόνο απο τα ΜΑΤ κρατιέται η Κυβέρνηση, άρχισε η αντίστροφη μέτρηση

ΤΑ ΜΑΤ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΟΝ ΧΥΤΑ ΦΥΛΗ και θα απολυθούν οι εργαζόμενοι αυτά λέει ο Καστανίδης
Παιζει σε διαφορα μεσα η ειδηση οτι υπαρχουν ετοιμα προεδρικα διαταγματα για καταργηση των τομεων καθαριοτητας στους δημους αττικης και θεσσαλονικης αν δεν λυθει η απεργεια. Το αποτελεσμα θα ειναι η καταργηση ολων των οργανικων θεσεων (δηλαδη η απολυση των εργαζομενων η εφεδρεια)
O Σγουρός σήμερα το πρωί στον κρατικοδίαιτο συγκυβερνών εργολάβο πάσης φύσεως και άμεσα εμπλεόμενο με την αποκομιδή των σκουπιδιών Μπόμπολα κράτος ΑΕ είπε ότι μια εταιρία φοβήθηκε,αποχώρησε.

Στον Χυτά όπως ξέρουμε η κατάληψη συνεχίζει και δυναμώνει,χθες(από λεγόμενα Σγουρού) εμποδίστηκαν οι απεργοσπάστες ιδιώτες στον χυτά παρά τις απειλες εισαγγελέα και άφησε υπονούμενο ότι οι απεργοσπάσστες θα αντιπετεθούν(θα πολλαπλασιαστούν τα ιδιωτικά σκουπιδιάρικα)σήμερα.Σε άλλους δήμους οι ιδιωτικές εταιρίες φοβούνται και αρνούνται να συμετέχουν στο σπάσιμο της απεργίας.Σήμερα έχει συγκέντρωση η ΠΟΕ-ΟΤΑ ύστερα από την προκύρηξη δύο 48ώρων απεργιών 10πμ Πλατεία Καραϊσκάκη.

3 σχόλια:

  1. Κατάληψη ΧΥΤΑ Φυλής: Σφίγγει η θηλιά στο λαιμό της κυβέρνησης
    Σε τεράστιο Βατερλό εξελίχθηκε η χθεσινή προσπάθεια των κυβερνώντων να σπάσουν την κατάληψη της σημαντικότερης χωματερής του νομού Αττικής, στην οποία έχουν προχωρήσει εδώ και μέρες οι εργαζόμενοι στους δήμους. Λίγο μετά τις έντεκα το βράδυ, τα ΜΑΤ που βρισκόντουσαν έξω από το χώρο του ΧΥΤΑ αποχώρησαν άπραγα καθώς η μαζικότατη προσέλευση εργαζομένων της ΠΟΕ-ΟΤΑ – με λεωφορεία από τους διάφορους δήμους – και κόσμου που κυριολεκτικά ταξίδεψε, με δικά του μέσα, ως τη Φυλή (τουλάχιστον σαράντα πέντε λεπτά απόσταση από το κέντρο της Αθήνας) για να τους συμπαρασταθεί, απέτρεψε κάθε σκέψη της αστυνομίας για σύγκρουση. Σύγκρουση που, δεδομένης της τοποθεσίας αλλά και της αποφασιστικότητας των καταληψιών, θα κατέληγε με μαθηματική ακρίβεια σε αιματοχυσία. Της αποχώρησης των κλουβών της αστυνομίας είχε προηγηθεί η αποτυχημένη διαπραγμάτευση του εισαγγελέα με τους συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ προκειμένου να τερματίσουν την κατάληψη.

    Με την αποχώρησή τους, η ένταση πολλών ωρών έδωσε τη θέση της σε μια συγκρατημένη αισιοδοξία. Ο κόσμος άρχισε να παίρνει το δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα, ενώ και πολλοί εργαζόμενοι, αφού κανονίστηκε ποιοι δήμοι θα αναλάβουν τη βραδινή βάρδια, μπήκαν στα λεωφορεία τους και αναχώρησαν, ανανεώνοντας το ραντεβού με τους συναδέλφους τους για τις έξι το πρωί στο ΧΥΤΑ, αλλά και για τις δέκα στην πλατεία Καραϊσκάκη, προκειμένου να πάρουν μέρος στο πανυπαλληλικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα. Εκτός όμως από τις καταλήψεις και τις πορείες, νωρίτερα στην ημέρα, οι εργαζόμενοι στους δήμους είχαν αποφασίσει και επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες από σήμερα έως την Πέμπτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σύμφωνα και με τις δηλώσεις μέλους του Δ.Σ. της ΠΟΕ-ΟΤΑ, το σχέδιο της κυβέρνησης ναυάγησε όχι μόνο εξ’ αιτίας της παρουσίας κόσμου στο ΧΥΤΑ, αλλά και χάρις το αυθόρμητο αντάρτικο που έγινε στους δρόμους της Αθήνας απέναντι στα μετρημένα στα δάχτυλα του χεριού, ιδιωτικά απορριμματοφόρα, αντάρτικο που τα ανάγκασε να κυκλοφορούν με συνοδεία περιπολικών. Αν το ΠΑΣΟΚ επιχειρούσε να σπάσει την κατάληψη, το πολιτικό κόστος θα ήταν τόσο μεγάλο που θα το ακολουθούσε για γενιές, αφού ήταν σίγουρο ότι θα χυνόταν αίμα, πρόσθεσε, για να κλείσει λέγοντας ότι αν αποπειραθούν τελικά να μπουν στο ΧΥΤΑ «θα βρουν ψηλά και μεγάλα τείχη».

    Αξίζει να σημειωθεί ότι στις απειλές Καστανίδη και Λοβέρδου προς τους εργαζομένους των δήμων, απάντησε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, τασσόμενη ξεκάθαρα στο πλευρό των αγωνιζόμενων, αφού όπως γράφει η ανακοίνωση που εξέδωσε: «Ο κ. Λοβέρδος θυμάται τη δημόσια υγεία μόνον όταν πρόκειται για τους μετανάστες και τους εργαζόμενους. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις τη γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του, είτε πρόκειται για μολυσματικά προϊόντα που διακινούν ξένες αλυσίδες πολυκαταστημάτων, είτε πρόκειται για οικογένειες που βρίσκονται σε ανεργία και το μόνο που σκέφτονται είναι η ανώδυνη αυτοχειρία. Δεν θα επιτρέψουμε να εξοντώσουν στους θαλάμους αερίων της ανεργίας χιλιάδες εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση. Θα τους στηρίξουμε δυναμικά και σταθερά.»

    Με τον κοινωνικό αυτοματισμό να δυσκολεύεται να νικήσει πλέον την έμπρακτη αλληλεγγύη που δείχνει καθημερινά ο λαός σε όσους αγωνίζονται, με την ανεργία να βαράει κόκκινα ενώ το σύστημα εγγραφής νέων ανέργων του ΟΑΕΔ είναι σχεδόν καθημερινά πεσμένο, με τα υπουργεία κλειστά, με πολλά σχολεία κατειλημμένα και κάποια απ’ όσα είναι ανοιχτά να προετοιμάζονται για την 28η Οκτωβρίου με τραγούδια όπως «το ΕΑΜ μας έσωσε απ’ τη φτώχεια θα μας σώσει και από την σκλαβιά», με τις δημόσιες συγκοινωνίες ακινητοποιημένες, με λόφους σκουπιδιών να περιμένουν το μάζεμα ή το (πιο ανησυχητικό) κάψιμό τους και με ολόκληρο τον πλανήτη να διαδηλώνει σήμερα ενάντια στον παντού αποτυχημένο και ληστρικό νεοφιλελευθερισμό, με όλα αυτά θα ξεκινήσει και τυπικά η εβδομάδα των απεργιών (γιατί ουσιαστικά τίποτα δεν κινείται ήδη). Η κυβέρνηση, με ποσοστά στις δημοσκοπήσεις που δε φτάνουν καν το 20%, στερείται πλέον κάθε νομιμοποίησης και το αν θα βρίσκεται μαζί μας – ή καλύτερα στο σβέρκο μας- μετά την ερχόμενη εβδομάδα, μοιάζει να εξαρτάται αποκλειστικά από το μετερεωλογικό δελτίο: ίσως ρίξει χαλάζι την Τετάρτη και την Πέμπτη.

    Ανταπόκριση του Ηλία Πετράκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ:

    Σοβαρά ερωτηματικά για τους κατασταλτικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης και των συμμάχων της απέναντι στο λαϊκό κίνημα προκύπτουν από πληροφορίες ότι τις προηγούμενες μέρες αποβιβάστηκε στην Ηγουμενίτσα ολόκληρη ταξιαρχία της Ευρωπαϊκής Δύναμης χωροφυλακής (Eurogendfor), προερχόμενη από τη βάση της στην Ιταλία, αποτελούμενη από 800 Γερμανούς και Ολλανδούς, οι οποίοι στη συνέχεια στρατοπέδευσαν στη Λάρισα (πληροφορίες τους θέλουν να βρίσκονται ακόμα εκεί).

    Στο ζήτημα αναφέρονται με Ερώτηση που κατέθεσαν χτες προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη οι βουλευτές του ΚΚΕ, Γιώργος Μαρίνος και Θανάσης Παφίλης, στην οποία αναφέρεται: «Πληθαίνουν οι πληροφορίες, τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι στην Ελλάδα έφτασε μονάδα της "Ευρωπαϊκής Δύναμης χωροφυλακής" (Eurogendfor), με σκοπό την καταστολή των διαδηλώσεων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι πρώτες μονάδες έφτασαν πριν από λίγες μέρες στην Ηγουμενίτσα, όπου μεταφέρθηκαν από την βάση τους στην Ιταλία.

    Πρόκειται για ειδική μονάδα Στρατοχωροφυλακής που έχει δημιουργηθεί για το χτύπημα των λαϊκών κινητοποιήσεων εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης και είναι μία πρωτοβουλία από έξι κράτη, Γαλλία, Ιταλία, Κάτω Χώρες, Πορτογαλία, Ισπανία και Ρουμανία με έδρα την Ιταλία. Το πρόβλημα που δημιουργείται είναι πολύ σοβαρό και δεν καλύπτεται από την τοποθέτηση της ΕΛ.ΑΣ. Η κυβέρνηση αναλαμβάνει μεγάλες ευθύνες και να είναι σίγουρη ότι μια τέτοια εξέλιξη ή σκέψη θα απαντηθεί με μεγάλη αποφασιστικότητα από το ΚΚΕ και τον αγώνα του εργατικού, λαϊκού κινήματος.

    Ερωτάται ο κ. Υπουργός, αν έχουν έρθει στην Ελλάδα τέτοιες δυνάμεις καταστολής, αν προτίθεται να χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση αυτές, ή άλλες παρόμοιες δυνάμεις και ποια είναι η θέση της κυβέρνησης για την "Ευρωπαϊκή Δύναμη Χωροφυλακής"».

    Παρά τις κυβερνητικές διαψεύσεις, αναφορικά με την άφιξη μιας τέτοιας δύναμης στην Ελλάδα, το γεγονός ότι αυτή έχει συγκροτηθεί παραμένει, καθώς και ότι έχει ως αποστολή της την καταστολή των λαϊκών κινημάτων. Η Ευρωπαϊκή Δύναμη Χωροφυλακής (EGF), όπως αναφέρεται και στην επίσημη ιστοσελίδα της, είναι μια πολυεθνική πρωτοβουλία από 5 κράτη μέλη της ΕΕ (Γαλλία, Ιταλία, Κάτω Χώρες, Πορτογαλία, Ισπανία), με σκοπό «τη βελτίωση της ικανότητας διαχείρισης κρίσεων σε ευαίσθητες περιοχές».

    Εχει συγκροτηθεί και εκπαιδεύεται, ώστε να «ανταποκρίνεται στην ανάγκη για τη ταχεία διεξαγωγή επιχειρήσεων ασφάλειας σε όλο το φάσμα των πολιτικών δράσεων, είτε μόνη της, είτε παράλληλα με την στρατιωτική επέμβαση» και με στόχο «να παρέχει στη Διεθνή Κοινότητα, ένα έγκυρο και λειτουργικό εργαλείο για τη διαχείριση κρίσεων, πρώτα και κύρια στη διάθεση της ΕΕ, αλλά και των άλλων διεθνών οργανισμών, όπως το ΝΑΤΟ, ο ΟΗΕ και ο ΟΑΣΕ». Μάλιστα, γίνεται λόγος «στην ανάγκη γρήγορης διεξαγωγής επιχειρήσεων ασφάλειας σε αστικές περιοχές, παράλληλα με τη στρατιωτική επέμβαση».

    http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6496998

    ΑπάντησηΔιαγραφή