Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Υποτροφίες για πρωτοετείς στη Φωκίδα !

Αγαπητοί φίλοι,
Κλείνοντας δέκα χρόνια, ο θεσμός των Υποτροφιών ενδυναμώνεται με τη συμμετοχή του ΟΤΕ και την παροχή πέντε επιπλέον υποτροφιών.
Έτσι, ΟΤΕ και COSMOTE πλέον μαζί προκηρύσσουν το πρόγραμμα Υποτροφιών του ακαδημαϊκού έτους 2011-2012 για την Ελληνική Περιφέρεια, για δεκαπέντε πια πρωτοετείς φοιτητές Ελληνικών Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, που έχουν αποφοιτήσει από δημόσια σχολεία των νομών: ...
Βοιωτίας, Δωδεκανήσων, Ηλείας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κεφαλληνίας, Λασιθίου, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Τρικάλων, Φλώρινας, Φωκίδας και Χίου.


Πάντα στη διάθεσή σας για τυχόν διευκρινίσεις.


Γρ. Τύπου / Υποδιεύθυνση Σχέσεων με ΜΜΕ και Εξωτερικής ΕπικοινωνίαςΥποτροφίες ΟΤΕ–COSMOTE για την Ελληνική Περιφέρεια: Δέκα χρόνια δίπλα στο ξεκίνημα των νέων


Αθήνα, 28 Σεπτεμβρίου 2011

Ο ΟΤΕ και η COSMOTE προκηρύσσουν το πρόγραμμα Υποτροφιών για την Ελληνική Περιφέρεια για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012, για δεκαπέντε πρωτοετείς φοιτητές Ελληνικών Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, με στόχο την ενίσχυση των πανεπιστημιακών σπουδών τους.


Ο ΟΤΕ και η COSMOTE θα απονείμουν για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012, δεκαπέντε (15) Υποτροφίες, ύψους δεκαπέντε χιλιάδων διακοσίων ογδόντα ευρώ (15.280€)[1] η καθεμία. Υποψήφιοι μπορούν να είναι όσοι έχουν πετύχει μέσω του συστήματος Πανελλήνιων εξετάσεων σε Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (Α.Ε.Ι.) Πανεπιστημιακού Τομέα της χώρας μας ως πρωτοετείς φοιτητές (εξαιρούνται οι Στρατιωτικές Σχολές) και έχουν αποφοιτήσει το 2011, από δημόσιο Λύκειο των νομών: Βοιωτίας, Δωδεκανήσων, Ηλείας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κεφαλληνίας, Λασιθίου, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Τρικάλων, Φλώρινας, Φωκίδας, Χίου.  Επιπλέον, η COSMOTE θα απονείμει και Τιμητικές Διακρίσεις, συνοδευόμενες από το ποσό των χιλίων πεντακοσίων είκοσι οχτώ ευρώ (1.528€)[2] η καθεμία, σε επιλεγμένους υποψηφίους που ξεχώρισαν για τις σχολικές και εξωσχολικές τους επιδόσεις. Βασικό κριτήριο για την αξιολόγηση και επιλογή των υποψήφιων υποτρόφων είναι η προσωπική και οικογενειακή τους κατάσταση (πολύτεκνες οικογένειες, χαμηλό εισόδημα κλπ.). 

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά σε ηλεκτρονική μορφή μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα www.ote-cosmote-scholarships.gr. Προθεσμία υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης από τους υποψηφίους έχει ορισθεί η 23η Οκτωβρίου 2011. Σημειώνεται ότι οι προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα υποτροφιών, καθώς και τα κριτήρια επιλογής, περιγράφονται στην αναλυτική προκήρυξη (www.ote-cosmote-scholarships.gr).

Από την έναρξη του θεσμού των Υποτροφιών το 2002 μέχρι και σήμερα, έχουν απονεμηθεί συνολικά 91 Υποτροφίες και 204 Τιμητικές Διακρίσεις, η αξία των οποίων υπερβαίνει το 1 εκατ. ευρώ, έχοντας ήδη καλύψει την ελληνική περιφέρεια δύο φορές. Κλείνοντας δέκα χρόνια, το πρόγραμμα ενδυναμώνεται με τη συμμετοχή του ΟΤΕ και την παροχή πέντε επιπλέον υποτροφιών. Η πρωτοβουλία αυτή, που εντάσσεται στα προγράμματα Εταιρικής Υπευθυνότητας του ΟΤΕ και της COSMOTE, συμβάλλει στη δέσμευση του Ομίλου ΟΤΕ για ένα καλύτερο μέλλον για τους νέους, ενισχύοντας παράλληλα την ελληνική περιφέρεια.


Πληροφορίες:

OTE
Γραφείο Τύπου
Διεύθυνση Εταιρικής Επικοινωνίας
τηλ. 210-6117434 begin_of_the_skype_highlighting   210-6117434
COSMOTE
Γραφείο Τύπου
Διεύθυνση Εταιρικών Σχέσεων
τηλ. 210-6177566 begin_of_the_skype_highlighting  210-6177566 



[1] Το συνολικό μικτό ποσό κάθε Υποτροφίας ανέρχεται σε είκοσι χιλιάδες ευρώ (20.000 €), το δε καθαρό ποσό, μετά την παρακράτηση του αναλογούντος φόρου και τέλους χαρτοσήμου ανέρχεται στο ποσό των δέκα πέντε χιλιάδων διακοσίων ογδόντα ευρώ (15.280€). Το ποσό αυτό θα καταβληθεί σε κάθε  υπότροφο σε δυο (2) ισόποσες δόσεις.
[2] Το συνολικό μικτό ποσό κάθε Τιμητικής Διάκρισης ανέρχεται σε δύο χιλιάδες ευρώ (2.000 €), το δε καθαρό ποσό, μετά την παρακράτηση του αναλογούντος φόρου και τέλους χαρτοσήμου, ανέρχεται στο ποσό των χιλίων πεντακοσίων είκοσι οκτώ ευρώ (1.528€) και θα καταβληθεί εφάπαξ.
Διεύθυνση Εταιρικών Σχέσεων
τηλ.             210 6177566      , 7650
fax: 210 6177771
Email: mediarelations@cosmote.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου