Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Δίνει τα σκουπίδια σε ιδιώτες ο Καπετζώνης


Τα μικρο-Δωρικά ... του Δωριάδη !

 ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ

Μέχρι 25 Ιουλίου δόθηκε παράταση για υποβολή αιτήσεων στο Δήμο Δωρίδας, όσων θέλουν να προσληφθούν με 8μηνη σύμβαση για διάφορες ειδικότητες γύρω από το θέμα καθαριότητας. Θα προσληφθούν συνολικά 28 άτομα και λεπτομέρειες για τον διαγωνισμό υπάρχουν σε προηγούμενο ρεπορτάζ του DORIDA NEWS. Πληροφορίες από τις Υπηρεσίες του Δήμου αναφέρουν ότι μέχρι τώρα έχουν υποβάλει αιτήσεις πάνω από 300 άτομα.

ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ

Άλλο ένα βήμα έγινε από τον Δήμο Δωρίδας για την ...
αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της συγκομιδής των σκουπιδιών. Με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής θα δοθούν με διαγωνισμό σε ιδιώτες η συγκομιδή για ένα μεγάλο μέρος του Δήμου. Ειδικότερα ο ιδιώτης που θα αναλάβει το έργο, θα συγκεντρώνει τα σκουπίδια από την περιφέρεια του πρώην Δήμου Ευπαλίου καθώς και από τα χωριά Γλυφάδα, Τριζόνια, Σπηλιά , Χάνια , Ελαία και θα τα εναποθέτει στη χωματερή της Βλαχομάνδρας , στο χώρο που έχει συμφωνήσει με τον Δήμο Ναυπάκτου. Τα σκουπίδια από τα υπόλοιπα χωριά του Δήμου θα τα συγκεντρώνουν τα απορριμματοφόρα του Δήμου όπως γινόταν μέχρι τώρα.
(Σημείωση Ιτεανετ)
Η δική μας άποψη βέβαια είναι διαφορετική μιας και αν ο ιδιώτης τα κάνει καλύτερα με τα ίδια χρήματα αυτό σημαίνει οτι δεν είναι άξιος ο Δημοτικός Άρχοντας.
Αυτό που θα συμβεί στην πραγματικότητα θα είναι ότι οι υπηρεσίες να γίνουν χειρότερες και ο λογαριασμός μεγαλύτερος.. 
Αν είναι να τα δώσουμε όλα στους ιδιώτες δεν χρειάζόμαστε Δημάρχους σε ρόλους μεσάζοντα να κάνουν διαγωνισμούς για το ποιός θα πάρει τις δουλειές. Χρειαζόμαστε Δημάρχους που να οργανώνουν οι ίδιοι την δουλειά του Δήμου και να φροντίζουν για τα οικονομικά του.

ΠΙΣΤΩΣΗ ΓΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΑΔΑΣΜΟΥ

Από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων Σ.Α.Ε 0813 εγκρίθηκε πίστωση 190.914,06 € για την συνέχιση και ολοκλήρωση της μελέτης «Τοπογραφικές Εργασίες Αναδασμού Αγροκτήματος Αρδευτικού Έργου Πεδιάδας Μόρνου » στο Δήμο Δωρίδας.
Όπως ανακοινώθηκε από το Γραφείο της Αντιπεριφερειάρχου Γιώτας Γαζή, το έργο αυτό είναι προϋπόθεση για να δημιουργηθεί το νέο κτηματικό καθεστώς προκειμένου να αρχίσει να λειτουργεί το εγγειοβελτιωτικό έργο.

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΜΕΤΑ …9 ΧΡΟΝΙΑ !

Επιτέλους μετά από 9 χρόνια ταλαιπωρίας , δικαστήρια, εφετεία, αναβολές το Εφετείο Λαμίας αθώωσε πανηγυρικά τον πρώην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Τολοφώνας και νύν Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ηλία Κορομπίλη, τον πρώην Δήμαρχο Δημήτρη Διαμαντή και τον πρώην Δημοτικό Σύμβουλο Χαράλαμπο Φάκο για την περιβόητη υπόθεση της παραλίας Βάθης.
Να υπενθυμίσουμε ότι οι παραπάνω με πρωτοστατούντα τον Ηλίας Κορομπίλης είχαν πρωταγωνιστήσει εδώ και πλέον από 10 χρόνια για την διαμόρφωση και δενδροφύτευση της παραλίας Βάθης και των δεκάδων στρεμμάτων γης που την περιβάλλουν και είχε γίνει σκουπιδότοπος και βουρκότοπος.
Τους μήνυσε ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης μέρους της έκτασης που είχε τοποθετήσει μάλιστα και πασσάλους για τα το …κατοχυρώσει !
Μετά από 6 αναβολές στο Εφετείο ήρθε η δικαίωση τους και η παράδοση στους πολίτες της ωραίας αυτής πλαζ , καθαρής, και δενδροφυτευμένης με αρμυρίκια.

ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΜΟΡΝΟΥ

Την Κυριακή 10 Ιουλίου 2011, ο ποδηλατικός όμιλος Ναυπάκτου πραγματοποίησε ποδηλατοδρομία από το φράγμα του Μόρνου έως το Λιδορίκι, απόστασης 25 χλμ με τη συμμετοχή 17 μελών του. Στο Λιδορίκι τους υποδέχθηκαν, ο πρόεδρος της Κοινότητας Λιδορικίου, ο Ιερέας του χωριού και κάτοικοί του. Στο τέλος, 5 από τους πιο τολμηρούς ποδηλάτες του ομίλου, συνέχισαν την ποδηλατοδρομία από το Λιδορίκι έως την Ερατεινή Φωκίδος, παρά την υψηλή θερμοκρασία του μεσημεριού και τις υψομετρικές διαβαθμίσεις της διαδρομής
http://dorida.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου