Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Κ. Αχαΐα: Στο πόδι οι κάτοικοι για την υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας, Δεν θέλουν να καταργήσουν τις βάρδιες μόνο στην Ιτέα

Ανησυχία και προβληματισμό μας δημιουργούν οι τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της υγείας στην πόλη μας. Μετά την πρόσφατη επιβολή εισιτηρίου των εξεταζόμενων στα κέντρα υγείας και τα νοσοκομεία, τώρα ακούγονται και σενάρια για διακοπή της βραδινής βάρδιας του Κ.Υ. Κάτω Αχαΐας, καθώς και για πιθανό κλείσιμό του στα πλαίσια της εξοικονόμησης πόρων του υπουργείου υγείας που προβλέπονται από την τρόικα.
Οι εργαζόμενοι και οι γιατροί του Κέντρου Υγείας Κάτω Αχαΐας, ήδη
με ανακοίνωση τους, καταγγέλλουν τις προσπάθειες αποψίλωσης του από μέρους του Υπουργείου Υγείας ,αφού η επιτροπή συγχωνεύσεων έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα στοιχεία, για την κίνηση των ασθενών και του προσωπικού παραποιημένα. Οι μεθοδεύσεις αυτές, με πρόσχημα ότι δήθεν εξυπηρετούνται λίγα περιστατικά από υπεράριθμο προσωπικό, εντάσσονται κατά την άποψή μας, στα σχεδία για την υποβάθμιση και κατάργηση κέντρων υγείας της χώρας.
Το Κέντρο Υγείας της Κάτω Αχαΐας εξυπηρετεί σαν πρωτοβάθμια μονάδα υγείας όλη τη Δυτική Αχαΐα και τους δεκάδες χιλιάδες κατοίκους που ζουν και εργάζονται σε αυτή. Καθημερινά παρέχεται ιατροφαρμακευτική φροντίδα σε εκατοντάδες πολίτες και σώζονται σε αυτό ζωές. Η υποβάθμισή του αποτελεί και χτύπημα στη υγεία του κάθε πολίτη της Δυτικής Αχαΐας. Ήδη η οργανοτικότητα του Κ.Υ. τα τελευταία χρόνια, έχει μειωθεί κατά 20% σε όλες τις ειδικότητες, ενώ οι ελλείψεις σε αντιδραστήρια και υλικά είναι μεγάλες.
Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση πως αυτά τα σχέδια θα μας βρουν απέναντι σε εκείνους που θα θελήσουν να τα εφαρμόσουν. Είμαστε αλληλέγγυοι στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και των ιατρών του Κ.Υ.
Καλούμε τους Δημότες της Δυτικής Αχαΐας, να είναι σε επαγρύπνηση προκειμένου να αποτραπούν αυτές τις εξελίξεις και να απαιτήσουν την ουσιαστική αναβάθμιση του κέντρου υγείας, της Κάτω Αχαΐας.
Ενώνουμε τη φωνή μας με τους Δημότες των Καλαβρύτων που και εκεί επίσης προβλέπεται κλείσιμο του Νοσοκομείου της πόλης, καθώς και με τους Δημότες του Δήμου Ερυμάνθειας που τα ίδια σχέδια θέλουν να κλείσουν τα κέντρα υγείας Χαλανδρίτσας και Ερυμάνθειας και διεκδικούμε την ουσιαστική αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στο νομό μας.
Καλούμε τους βουλευτές του νομού να πάρουν θέση σε αυτό το σοβαρό θέμα και να υπερασπιστούν τον δωρεάν χαρακτήρα της δημόσιας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και φροντίδας.
Ζητάμε από την περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδος να διεκδικήσει την ουσιαστική αναβάθμιση του κέντρου υγείας της πόλης μας και των υπόλοιπων μονάδων υγείας του νομού.
Καλούμε τέλος,το Δήμαρχο της πόλης μας και το Δημοτικό συμβούλιο,να πρωτοστατήσουν στον αγώνα αυτό μαζί με όλους τους φορείς της πόλης.
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΥΜΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ
http://www.patrasnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου