Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Συγκέντρωση των κατοίκων για το Κέντρο Υγείας Ιτέας προκυρήξεις θέσεων Ιατρών


Με τη συμμετοχή φορέων, πολιτικών προσώπων και πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη η προγραμματισμένη συγκέντρωση κατοίκων της Ιτέας μπροστά από το Κέντρο Υγείας με θέμα την ενημέρωση πάνω στις τελευταίες εξελίξεις αλλά και την υιοθέτηση ψηφίσματος με στόχο να μην πάψει η λειτουργία του.
 
Αναφορά στο ιστορικό έγινε από την εκπρόσωπο της Επιτροπής Αγώνα κα   Μαμάκου-Καλλία και στη συνέχεια το λόγο πήραν, ο ...πρώην δήμαρχος και πρόεδρος του νομαρχιακού συμβουλίου κος Μανδρέκας, η αντιδήμαρχος Δελφών κα Λαϊνη,ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος της “Λαικής Συσπείρωσης” Δρόσος Τσελές , ο εκπρόσωπος της “Καρτερίας” κος Κουτρολίκος, ο κος Βανδώρος , η κα Τσακίρη και ο εκπρόσωπος του Αυτοδιοικητικού κινήματος κος Τσιάμης.

Στην παρέμβασή του ο Εκπρόσωπος του Αυτοδιοικητικού κινήματος τόνισε ότι : Δεν είναι δυνατόν να δραστηριοποιούνται τόσο η Επιτροπή κατοίκων Ιτέας όσο και η επιτροπή του Εργατικού Κέντρου Άμφισσας όσο και ο Σύλλογος εργαζομένων λειτουργώντας ανεξάρτητα σε διαφορετικές επιτροπές και να περιμένουμε να έχουμε θετικό αποτέλεσμα. Η ανάγκη για υγεία είναι κοινή απαίτηση όλων των κατοίκων της περιοχής ανεξάρτητα πολιτικής ένταξης του καθένα.
Κοινή συνισταμένη όλων των παρεμβάσεων ήταν η ανάγκη παραμονής του Κέντρου Υγείας  στην Ιτέα  και η αναβαθμισή του ενώ στο τέλος αναγνώστηκε και  υιοθετήθηκε ψήφισμα από τους παρευρισκόμενους, όπου επισημάνθηκε, ότι δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός έως ότου τελεσιδικήσει αισίως για την πόλη η υπόθεση του Κέντρου Υγείας.
Το ψήφισμα
Οι κάτοικοι της  Ιτέας και της ευρύτερης περιοχής, διαπιστώνουν   παρά τις διαβεβαιώσεις   πως  το Κέντρο Υγείας Ιτέας θα εξακολουθήσει να λειτουργεί σε 24ωρη βάση, συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για τις επιχειρούμενες συνενώσεις των μονάδων υγείας της Φωκίδας.
  Επειδή λοιπόν  και για  τις σχολικές μονάδες είχαν  δοθεί παρόμοιες   διαβεβαιώσεις και τελικά έγιναν οι συγχωνεύσεις, αποφασίζουμε  μετά από μια προσεκτική δεύτερη ανάγνωση των ανακοινώσεων του υφυπουργού Υγείας, να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις και τις διεκδικήσεις του αυτονόητου.
 Ζητάμε:
1. Να συνεχίσει η λειτουργία του Κέντρου Υγείας Ιτέας σε 24ωρη βάση 7 ημέρες την εβδομάδα.
2. Να διατηρηθεί η αυτονομία του Νοσοκομείου Άμφισσας και να μη γίνει βοηθητικό Κέντρο του Νοσοκομείου Λαμίας.
3.  Να επιστρέψει στο Κ. Υ.  Ιτέας η Ιατρός που έχει αποσπασθεί από  Κ.Υ.  Ιτέας  στο Νοσοκομείου  Άμφισσας.
4. Να μην μετακινηθεί κανένας εργαζόμενος του Κέντρου Υγείας Ιτέας ούτε εργαζόμενος του ΕΚΑΒ όπως πρότειναν κάποιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι.
5. Να μην μετακινηθεί κανένας εργαζόμενος ούτε οι εργαζόμενοι στους οποίους αναφέρθηκαν εκπρόσωποι του Σωματείου των εργαζομένων Νοσοκομείου Άμφισσας.
  6. Να καθιερωθεί μονάδα αιμοληψίας για αιματολογικές εξετάσεις και ακτινολογικό τμήμα όπως λειτούργησε κατά το παρελθόν, αφού ήδη υπάρχει το νοσηλευτικό προσωπικό.
  7. Να δοθεί το ιατρικό υλικό για ΤΕΣΤ ΠΑΠ και μαστολογική εξέταση δεδομένου ότι υπάρχει ήδη το κατάλληλο προσωπικό στο ΚΥ Ιτέας.
   8. Να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις βραχείας νοσηλείας  συγκεκριμένων ομάδων ασθενών ( πχ. Υπερτασικών, διαβητικών κλπ) δεδομένου ότι υπάρχουν και οι κλίνες και το προσωπικό.
Η Ιτέα είναι χαρακτηρισμένη ως Πύλη Εισόδου του Νομού και ως εκ τούτου είναι  υποχρεωτική η  ύπαρξη και λειτουργία Πρωτοβάθμιας μονάδας Υγείας, μάλιστα   κατά τους θερινούς μήνες ο όγκος των επισκεπτών και των τουριστών πολλαπλασιάζεται και στην Ιτέα, και στο Γαλαξείδι και στα παράλια και στην Δεσφίνα, περιοχές που εξυπηρετούνται από το Κέντρο Υγείας Ιτέας.
 Δεν συζητάμε και δεν διαπραγματευόμαστε το δικαίωμα στην Υγεία και στην περίθαλψη.
  Όλες οι μονάδες υγείας  είναι πληρωμένες από εμάς τους ίδιους.
Η υγεία είναι δικαίωμα όλων μας.
Αν πειράξετε το Κέντρο Υγείας θα μας βρείτε δυναμικά αντιμέτωπους.


 Προκήρύξεις για νέες θέσεις ιατρών στο νοσοκομείο Άμφισσας και το Κέντρο Υγείας Λιδωρικίου
Εντωμεταξύ , δημοσιεύεται σήμερα η προκήρυξη θέσεων ιατρών για το νοσοκομείο Άμφισσας και το Κέντρο Υγείας Λιδωρικίου . Συγκεκριμένα ο διοικητής του νοσοκομείου κος Περικλής Παπαδόπουλος  προκήρυξε  για το νοσοκομείο τις θέσεις:  (1)θέση  Ειδικευμένου  Ιατρού  Ειδικότητας  ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ  στον  εισαγωγικό  βαθμό Επιμελητή Β΄       (1)θέση  Ειδικευμένου  Ιατρού  Ειδικότητας   ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ  στον  εισαγωγικό  βαθμό Επιμελητή Β΄ (1)θέση  Ειδικευμένου  Ιατρού  Ειδικότητας   ΝΕYΡΟΛΟΓΙΑΣ  στον  εισαγωγικό  βαθμό Επιμελητή Β΄    (1)θέση  Ειδικευμένου  Ιατρού  Ειδικότητας   ΝΕΦΡΟΛΟΓΙΑΣ  στον  εισαγωγικό  βαθμό Επιμελητή Β΄   Για το Κέντρο Υγείας Λιδωρικίου προκηρύχτηκε μια     (1) θέση  Ειδικευμένου  Ιατρού  Ειδικότητας   Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας  στον     εισαγωγικό  βαθμό  Επιμελητή Β΄
Από
http://periferiastereas.blogspot.com
http://www.orafok.gr

6 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λόγω του ότι , όλοι μας ζούμε στην ίδια πόλη και δεν πρέπει να δημοσιεύουμε πράγματα που δυσκολεύουν την λύση των προβλημάτων της, διαγράφουμε τα προηγούμενα σχόλια. Χωρίς χαρακτηρισμούς και κατηγορίες μπορούμε να λύσουμε πιο εύκολα τα προβλήματά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ακομα περιμενω να δημοσιευτει το σχολιο μου. Αριστερη λογοκρισια γαρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπάρχει και η αριστερή λογοκρισία τι να κάνουμε, δεν μπορούμε να αφήνουμε σχόλια ανωνύμων που κατηγορούν το προσωπικό του κέντρου Υγείας με τρόπο που δεν θα έκαναν ποτέ επώνυμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή