Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Δήλωση του Λουκά Χλεμπογιάννη Σύμβουλο της Δημοτικής κοινότητας Ιτέας


Δ Η Λ Ω Σ Η

Όπως είναι γνωστό και δημοσιεύθηκε δια του τύπου, ο κύριος Παναγιώτης Μέγκος καθώς και η κα Ευαγγελία Μπεμπή, εκπροσωπώντας τη Δημοτική Κίνηση «Πολίτες στο Προσκήνιο», προσέφυγαν στην αρμόδια επιτροπή τής Αποκεντρωμένης Περιφερειακής Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας ζητώντας να ακυρωθεί η υπ’ αριθμ. 15/2011 ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Ιτέας η οποία λήφθηκε κατά τη συνεδρίαση της 20ης-5-2011 επί του θέματος της ημερήσιας διάταξης με τίτλο: «Άποψη περί εκμίσθωσης χώρου στη θέση ‘ΛΑΡΝΑΚΙ’ Ιτέας από την Εταιρία S&B μετά από αίτηση του Λιμενικού Ταμείου».  
            Προκειμένου, δε, να γίνει δεκτή η ανωτέρω προσφυγή τους επικαλούνται ότι ....
ο Δημοτικός Σύμβουλος, και κατά νομοθετική αναλογία, ο Σύμβουλος των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων δεν μπορεί να μετέχει στη συζήτηση ενός θέματος ή στην κατάρτιση αποφάσεως του συμβουλίου ή να μετέχει σε γνωμοδοτικά συλλογικά όργανα, τα οποία γνωμοδοτούν για θέμα που θα εισαχθεί στο δημοτικό συμβούλιο, εφόσον ο ίδιος ή συγγενής του έως τον δεύτερο βαθμό εξ αίματος ή εξ αγχιστείας έχει υλικό ή ηθικό συμφέρον. Απόφαση που έχει ληφθεί κατά παράβαση των ανωτέρω είναι άκυρη. Ο, δε, Σύμβουλος που έλαβε μέρος στη συνεδρίαση διαπράττει σοβαρή παράβαση καθήκοντος και τιμωρείται με την ποινή της αργίας...
            Περαιτέρω, οι προαναφερόμενοι προσφεύγοντες ισχυρίζονται ότι στην εν λόγω συνεδρίαση συμμετείχαν, τοποθετήθηκαν και ψήφισαν, όπως αποδεικνύεται από τα πρακτικά της συνεδρίασης, τρείς, (3), Σύμβουλοι της Δημοτικής Κοινότητας Ιτέας αν και στο πρόσωπό τους συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις του ανωτέρω κωλύματος συμμετοχής και για το λόγο αυτό η απόφαση τυγχάνει άκυρη.
            Μεταξύ, δε, των τριών, (3), Συμβούλων που οι προσφεύγοντες ισχυρίζονται ότι είχαν κώλυμα συμμετοχής στη συνεδρίαση συμπεριλαμβάνουν και εμένα. Ειδικότερα, αναφέρουν για το πρόσωπό μου τα εξής: «Χλεμπογιάννης Λουκάς: σύμβουλος, εκλεγείς με τον συνδυασμό του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Καραχάλιου. Έχει εργασιακή σχέση με την εταιρεία, (μίσθωση του ιδιόκτητου ταξί του για μεταφορά προσωπικού της εταιρίας)».
            Ο ανωτέρω ισχυρισμός, όμως, που αφορά στο πρόσωπου εμού, τυγχάνει παντελώς ανυπόστατος, αναληθής και παρελκυστικός και προβάλλεται από τους προσφεύγοντες εν γνώσει της αναλήθειάς του.
Για το λόγο αυτό και προς αντίκρουση της προσφυγής, τουλάχιστον όσον αφορά στο πρόσωπό μου, κατέθεσα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας σχετικό υπόμνημα στο οποίο επισύναψα σχετικά αποδεικτικά έγγραφα. Αφού, λοιπόν, πρώτα έπραξα τα νόμιμα, δηλώνω και δια της παρούσης μου ότι μεταξύ της συγκεκριμένης μεταλλευτικής εταιρίας, με την επωνυμία S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε. και εμού δεν υφίσταται σχέση εργασίας, ούτε με τη μορφή εξαρτημένης σχέσης εργασίας, ούτε με τη μορφή σύμβασης έργου, (μίσθωσης), ούτε υφίσταται μεταξύ μας, κανενός είδους οικονομική συναλλαγή.

            Το γεγονός αυτό γνωρίζουν όλοι οι κάτοικοι της περιοχής καθώς και οι προσφεύγοντες αλλά παρόλα αυτά οι τελευταίοι με την ανωτέρω προσφυγή τους ισχυρίσθηκαν, ψευδώς και γνωρίζοντας την αναλήθεια των υπό αυτών λεγομένων, ότι συνέτρεχε στο πρόσωπό μου νόμιμο κώλυμα συμμετοχής στη συνεδρίαση επειδή «δήθεν» εγώ είχα υλικό συμφέρον σχετικά με το θέμα της συνεδρίασης αυτής αφού έχω εργασιακή σχέση με την εταιρία. Επιπρόσθετα, δε, αυτοί ισχυρίζονται αβάσιμα, αναφερόμενοι σε άρθρα νόμου, ότι με τη συμμετοχή μου αυτή διέπραξα σοβαρότατη παράβαση καθήκοντος.
            Όμως, οι ισχυρισμοί αυτοί των προσφευγόντων, που αφορούν στο πρόσωπο μου, αποκλειστικά, είναι παντελώς αναληθείς και ανυπόστατοι. Με τον τρόπο αυτό, όμως, οι προσφεύγοντες υπέβαλαν ψευδή αναφορά προς τις αρχές η οποία συνιστά και συκοφαντική εις βάρος μου δυσφήμιση.
            Καθίσταται, λοιπόν, σαφές ότι, κι αν ακόμη η προσφυγή των ανωτέρω γίνει δεκτή και ακυρωθεί η προσβαλλόμενη απόφαση του Συμβουλίου Ιτέας, αυτό δεν θα γίνει για λόγους που αφορούν στο δικό μου πρόσωπο.     
Εξάλλου, θα πρέπει να αναφέρω ότι αποτελεί για μένα αναφαίρετο δικαίωμα των προσφευγόντων, εφόσον έχουν έννομο συμφέρον, να ασκήσουν την εν λόγω προσφυγή τους. Σε καμία, όμως, περίπτωση δεν νομιμοποιούνται αυτοί, να ισχυρίζονται εν γνώσει τους, ενώπιον τρίτων, αναληθή γεγονότα που βλάπτουν την τιμή και την υπόληψη εμού, εκτοξεύοντας βαρύτατες κατηγορίες όπως ότι εγώ έχω υλικό συμφέρον από την έκβαση της υπόθεσης ή ότι διαπράττω βαρύτατη παράβαση καθήκοντος. Θα πρέπει, λοιπόν, να γνωρίζουν οι ανωτέρω προσφεύγοντες ότι δεν έχουν μόνο δικαιώματα αλλά έχουν και υποχρεώσεις, όπως είναι το καθήκον αληθείας, τα χρηστά ήθη αλλά και το κάθε φορά επιβαλλόμενο από τις περιστάσεις μέτρο. Η επίκληση από αυτούς αναληθών γεγονότων σχετικά με μένα, πέραν του ότι αποτελεί ποινικά κολάσιμη πράξη, είναι αντιδεοντολογική και φανερά δυσανάλογη με το σκοπό που εξυπηρετεί το δικαίωμά τους προς άσκηση της προσφυγής.
Επιτέλους, ας γίνει κατανοητό ότι κανένας σκοπός, όποιος κι αν είναι αυτός, δεν αγιάζει τα μέσα και εν κατακλείδι δεν δύναται κανείς να κατηγορεί αβασάνιστα και άδικα ανθρώπους που έχουν τιμή, προσωπική, οικογενειακή και κοινωνική υπόσταση αλλά και άμεμπτη διαδρομή στα κοινά του τόπου.
            Όλα αυτά, εξάλλου, ισχύουν και για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, εφημερίδες ή ηλεκτρονικά μέσα, καθώς και τρίτους, οι οποίοι υιοθέτησαν ανενδοίαστα, ανεπιφύλακτα και χωρίς να ελέγξουν, το περιεχόμενο της προσφυγής, σε ότι αφορά στο πρόσωπό μου, αλλά και προχώρησαν σε περαιτέρω ανεπίτρεπτα σχόλια.
            Επειδή επιβάλλεται να ζητηθεί από μένα, τουλάχιστον, μια συγγνώμη και με την ευχή να μην υπάρξει ξανά τέτοιο φαινόμενο, δηλώνω ότι επιφυλάσσομαι να ασκήσω οποιοδήποτε νόμιμο δικαίωμά μου από όπου κι αν απορρέει αυτό. 

Ιτέα 23 Ιουνίου 2011.
Με τιμή,

Λουκάς Χλεμπογιάννης,
Σύμβουλος του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Ιτέας,
πρώην Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ιτέας.

3 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αφαιρέθηκαν δύο σχόλια γιατί είχαν χαρακτηρισμούς για συμπολίτες μας που δεν είμαστε σε θέση να εκφέρουμε άποψη για την βασιμότητάς τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή