Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Τα μικρο - Δωρικά του ... Δωριάδη ! και η ανακοίνωση του Νίκου Γιογάκη προς τους επαγγελματίες τους έμπορους και τους βιοτέχνες.

Παραθάλασσο

* Όπως σας είχαμε ενημερώσει, συνεδριάζει αύριο Τετάρτη στο Λιδωρίκι το Δημοτικό Συμβούλιο , όπου θα αποφασίσει τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου πάνω σε εισήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Κώστα Αντωνόπουλου, που δεν συζητήθηκε στη συνεδρίαση της προηγούμενης Παρασκευής.

* Στην ίδια συνεδρίαση θα συζητηθεί και η υπόθεση της καταπάτησης Δημοτικού δρόμου από την εταιρεία «ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΟ ΑΕ». Πρόκειται για την εταιρεία του επιχειρηματία Φλέσσα που ανέγειρε πάνω από τη λίμνη του Παραθάλασσου Ευπαλίου, 4 πολυτελείς μεζονέτες για τουριστική εκμετάλλευση και έχει ...
καταπατήσει μέρος του δημοτικού δρόμου που ένωνε την περιοχή με το Ευπάλιο. Εισηγητής του θέματος είναι ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της έλασσον αντιπολίτευσης Χρήστος Τριανταφύλλου.

*Ακόμα θα συζητηθεί και η τροποποίηση του Προϋπολογισμού του Δήμου για το 2011, με την αποδοχή της πίστωσης των 96.800 € από τη ΣΑΤΑ-Πολιτική προστασία 2011 για την κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας.

*Από τώρα άρχισαν να κινούνται οι ενδιαφερόμενοι για τις εκλογές του Επιμελητηρίου Φωκίδας που θα γίνουν τον προσεχή Νοέμβριο. Οι πληροφορίες λένε ότι ο νυν Πρόεδρος Βαγγέλης Μυταράς ίσως να μη κατέβει ξανά ως υποψήφιος για προσωπικούς λόγους. Αυτό έχει δημιουργήσει μια κινητικότητα στα στελέχη της παράταξής του για να δουν πώς θα πορευτούν . Κινητικότητα όμως υπάρχει και μεταξύ των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας , όπου καταλήγουν να στηρίξουν την υποψηφιότητα του Γιώργου Γαζή , που μέχρι στιγμής το παίζει «σφίγγα», κάνει βολιδοσκοπήσεις στο παρασκήνιο και τις αποφάσεις του θα ανακοινώσει μέσα στις επόμενες βδομάδες. Αντίθετα την υποψηφιότητα ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες με επίσημη ανακοίνωση-μανιφέστο , ο επιχειρηματίας από την Ιτέα Νίκος Γιογάκης. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι θα έχει την στήριξη πολλών και νέων στελεχών , χωρίς κομματική ομπρέλα, που προέρχονται από όλο το φάσμα των πολιτικών δυνάμεων της Φωκίδας. Στο τέλος των μικρο-Δωρικών παραθέτουμε την ανακοίνωση του Νίκου Γιογάκη.

* Δυστυχώς για 4 σχεδόν χρόνια το Λαογραφικό Μουσείο Λδωρικίου παραμένει κλειστό. Πληρώνει την ανικανότητα ανθρώπων και την… Ελληνική αθάνατη γραφειοκρατία. Πολύ φοβάμαι ότι τώρα θα έρθει κι ένας ακόμα εχθρός του , το μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο. Ο πρώην Δήμος Λιδωρικίου θα έπρεπε να έχει δρομολογήσει από τότε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και κινήσεις ώστε το Μουσείο τώρα να λειτουργεί. Όσοι γνωρίζουν και ασχολούνται με τα κοινά έχουν την ίδια άποψη. Τώρα η βουλευτής του Νομού , έστω και αργά, απευθύνθηκε στον αρμόδιο Υπουργό Πολιτισμού να απαντήσει για την τύχη του Μουσείου. Αυτός θα δώσει τη γνωστή απάντηση , ότι το γνωρίζουν οι υπηρεσίες το θέμα και το προωθούν ώστε σύντομα το Μουσείο να λειτουργήσει ξανά… Κι έζησαν αυτοί καλά κι εμείς… χωρίς Μουσείο !

* Ποδηλατοπορεία γύρω από τη λίμνη του Μόρνου στο Λιδορίκι θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Ιουλίου. Η ποδηλατοπορεία θα έχει αφετηρία στο φράγμα του Μόρνου στις 9.00 το πρωί και ο τερματισμός θα γίνει στο Λιδορίκι. Η απόσταση είναι 25 χλμ. και ο δρόμος με άσφαλτο. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη. Την εκδήλωση διοργανώνει ο Ποδηλατικός Όμιλος Ναυπάκτου και όποιος θέλει περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6945418382.

* Το Δροσάτο άνοιξε την αυλαία των πλούσιων πολιτιστικών του εκδηλώσεων για το καλοκαίρι με την «Γιορτή των Γονέων» το Σάββατο 2 Ιουλίου, που φέτος έγινε στην πλατεία Τριγώνου στο Πευκάκι. Γλέντησαν μέχρι πρωίας , με πρωταγωνιστή , ποιόν άλλον , τον ακούραστο Πρόεδρο του Πολιτιστικού τους Συλλόγου Μπάμπη Αλεξανδρή. Στην εκδήλωση του… «μικρού χωριού με την μεγάλη καρδιά» όπως οι ίδιοι αυτοσαρκάζονται που παραβρέθηκε πλήθος κόσμου από τα γύρω χωριά, έδωσαν το παρόν και εκπρόσωποι όλων των Δημοτικών Παρατάξεων του Δήμου Δωρίδας, χέρι-χέρι στο τσάμικο και τον καλαματιανό !

* Ακόμα σκάβουν , ακόμα ψάχνουν, ακόμα ακούνε ήχους αλλά χρυσός δεν έλαμψε στο φως του ήλιου. Παιδιά βάλτε και χρονοδιάγραμμα γιατί στο τέλος θα εξαφανίσετε το νησάκι ! Κι άντε μετά να δώσουμε εξηγήσεις στον Αι-Νικόλα ! Όχι τίποτα άλλο , αλλά βρήκε τον μπελά του κι ο Καπεντζώνης από τους δημοσιογράφους , που όλο τον ρωτούν τι προγραμματίζει να κάνει με … τόσα λεφτά !

*  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΓΙΟΓΑΚΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ
     ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ

Η οικονομική κρίση που διέρχεται σήμερα η χώρα μας έχει αποτυπωθεί με χαρακτηριστικό τρόπο, στην κακή ψυχολογία, στην “αμυντική” συμπεριφορά των επιχειρηματιών, αλλά και στην οικονομική εξόντωση των μισθωτών στην Ελλάδα. Οι επιπτώσεις της κρίσης στις πολύ μικρές και οικογενειακές επιχειρήσεις, αλλά και στους μισθωτούς, είναι φανερό πως τους οδηγεί στην οικονομική κατάρρευση. Οι συνέπειες στο εισόδημα και στην απασχόληση είναι τέτοιες που επιφέρουν χτυπήματα, φανερά σήμερα, στον κοινωνικό ιστό και της δική μας τοπικής κοινωνίας. Της κοινωνίας της Φωκίδας.

Τα λουκέτα στις επιχειρήσεις στην Φωκίδα έφτασαν το 2010 τα 240 και το 2011 έχουν τάση αυξητική, ενώ ταυτόχρονα ο τζίρος όλων σχεδόν των επιχειρήσεων μειώνεται δραματικά.

Η κατάσταση σε επίπεδο εθνικό δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού και ελπίδας για γρήγορη αντιστροφή του κλίματος.

Έγκριτοι επιστημονικοί φορείς (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ) κάνουν λόγο για πιθανό λουκέτο σε 225.000 μικρές επιχειρήσεις το επόμενο διάστημα, με σοβαρές επιπτώσεις στον τομέα της απασχόλησης.

Οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα αποτελούν τον βασικό δημιουργό θέσεων εργασίας, συγκεντρώνοντας πάνω από το 55% της απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες είναι φανερό πως η απόφαση να δραστηριοποιηθεί ο καθένας μας, είναι επιβεβλημένη. Η προσπάθεια πρέπει να είναι ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ και γι αυτό πρέπει να την αντιμετωπίσουμε δυναμικά μέσω του οργάνου που μας ενώνει, δηλαδή του Επιμελητηρίου μας.

Πήρα λοιπόν την απόφαση, με τη σύμφωνη γνώμη πολλών φίλων επαγγελματιών και μέσα από συλλογικές διαδικασίες, να λάβω μέρος στις προσεχείς εκλογές του Επιμελητηρίου Φωκίδας ως επικεφαλής συνδυασμού, πιστεύοντας ότι μπορώ να βοηθήσω και να συμβάλλω ουσιαστικά στην αντιμετώπιση της σημερινής κατάστασης.

Ο Νομός μας αξίζει μια πολύ καλύτερη τύχη. Οφείλουμε να τον οδηγήσουμε στην θέση ανάπτυξης που του ανήκει.

Το Επιμελητήριο είναι το μόνο θεσμικό όργανο των επαγγελματιών που μπορεί να παρέμβει να αγωνιστεί και να βοηθήσει ουσιαστικά τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις του τόπου μας.

Αυτή την στιγμή το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ πρέπει:
• Να Οικοδομήσει Σχέσεις Εμπιστοσύνης και Αλληλεγγύης
• Να Διοικηθεί με Σύνεση
• Να Απεγκλωβιστεί από Προσωπικές τακτικές που δεν ταιριάζουν σε συλλογικά όργανα
• Να έχει ξεκάθαρη Σκέψη, Αντίληψη της κατάστασης, Όραμα
• Να προβάλλει την Προοπτική και την Εναλλακτική πρόταση στις δυσκολίες
• Να στηρίξει τον Επαγγελματία και την Επιχειρηματικότητα με πρόταση διεξόδου από την κρίση, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας νέο αναπτυξιακό πρότυπο για την περιοχή μας, που θα έχει επίκεντρο τις μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις.

Η μέχρι σήμερα επαγγελματική μου δραστηριότητα μου επιτρέπει να σας διαβεβαιώσω ότι οικοδομώντας σχέσεις εμπιστοσύνης και Αλληλεγγύης και με τη δική σας συμμετοχή θα φέρουμε αποτελέσματα για την προάσπιση των επιχειρήσεών μας, η επιβίωση των οποίων θα εξασφαλίσει όχι μόνον την επιβίωση των οικογενειών μας, αλλά θα μειώσει την ανεργία και γενικότερα θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του χαρισματικού Νομού μας..

Μεμονωμένα ο καθένας μας δεν μπορεί να φέρει κανένα αποτέλεσμα.

Ήρθε η στιγμή να κάνουμε την προσπάθεια όλοι μαζί, για την ανάσχεση και την αντιστροφή του δυσμενούς κλίματος και της οικονομικής κατάστασης συνολικότερα, στηριζόμενοι πρώτα από όλα στη συλλογικότητα και κυρίως στις δικές μας δυνάμεις.
http://dorida.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου