Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Η Βουλευτής Φωκίδας και Τρόικας Κ. Παπαθανάση για τις ανακοινώσεις των σωματείων εργαζομένων για την υποβάθμιση των παρροχών υγείας

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
22.07.2011

ΠΡΟΣ
Τους Νοσοκομειακούς Ιατρούς του Νοσοκομείου Άμφισσας
Το Νοσηλευτικό Προσωπικό του Νοσοκομείου Άμφισσας
Το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Άμφισσας


Με τον απόλυτο σεβασμό στην θέση και στο ρόλο των εργαζομένων του Νοσοκομείου ΑΜΦΙΣΣΑΣ και σε συνέχεια της σημερινής ανακοίνωσης των Νοσοκομειακών Ιατρών και του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Άμφισσας θα ήθελα να σημειώσω τα ακόλουθα :

Τις τελευταίες εβδομάδες ανταλλάξαμε απόψεις με εκπροσώπους των Ιατρών & του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Άμφισσας , σε σχέση με την πρόταση του Υπουργείου Υγείας για τον Υγειονομικό Χάρτη της Χώρας.
1. Θέσαμε εξ αρχής δύο σενάρια :...

1.1. Το σενάριο το Νοσοκομείο ΑΜΦΙΣΣΑΣ να μείνει αυτόνομη μονάδα – σενάριο που και ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΑΜΕ και θέσαμε με σαφήνεια στην Πολιτική Ηγεσία του Υπ. Υγείας, και
1.2. Το σενάριο της ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ των νοσοκομειακών μονάδων με ΣΑΦΕΙΣ όμως όρους και προϋποθέσεις , όπως αυτές παρουσιάζονται παρακάτω:
• Να μείνει το ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ανεξάρτητο Ν.Π.Δ.Δ. – και με την σημερινή ανακοίνωση του Υφυπουργού Υγείας κ. Τιμοσίδη αυτό θα ισχύσει για ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ του Ε.Σ.Υ.

• Στο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ να υπάρξει αυτοτελής οργανισμός - και με την σημερινή ανακοίνωση του Υφυπουργού Υγείας κ. Τιμοσίδη αυτό θα ισχύσει για ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ του Ε.Σ.Υ. , όπως θα ισχύσει και ειδικός – ξεχωριστός προϋπολογισμός για κάθε νοσοκομείο.

• Να διατηρηθούν τα βασικά εργαστήρια ακτινοδιάγνωσης & βιοπαθολογίας και να μην χαθεί κανένα τμήμα , π.χ. ανοσολογικό και αξονικός - και με την σημερινή ανακοίνωση του Υφυπουργού Υγείας κ. Τιμοσίδη αυτό θα ισχύσει για ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΑΡΧΙΑΚΑ – ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ του Ε.Σ.Υ.

• Να μην χαθεί καμιά θέση εργασίας ή να μην μετακινηθεί προσωπικό – και με την σημερινή δήλωση του Υφυπουργού Υγείας κ. Τιμοσίδη γίνεται ΣΑΦΗΣ ΑΝΑΦΟΡΑ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΩΝ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ.

Το μοντέλο ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ που προτείνει το Υπ. Υγείας χαρακτηρίζεται από την ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ και μόνο ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ του Νοσοκομείου ΑΜΦΙΣΣΑΣ- ΛΑΜΙΑΣ – ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ , όπου η πρόταση αυτή στοχεύει στην εξοικονόμηση πόρων μέσω συστήματος προμηθειών και στην ελάφρυνση του διοικητικού βάρους των περιφερειακών νοσοκομείων.

Είμαστε πάντα στην διάθεση των Νοσοκομειακών Ιατρών και του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Άμφισσας , ακούγοντας κάθε θέση & άποψη και προτείνουμε αν το Σώμα των Νοσοκομειακών Ιατρών και του Σωματείου Εργαζομένων το θελήσει να ζητήσουμε κοινή συνάντηση με την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.


Υ.Γ. σας επισυνάπτουμε ενημερωτικό του Υφυπουργού Υγείας κ. Μ. ΤΙΜΟΣΙΔΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου