Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

ΧΑΛΚΙΔΑ - ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ Αναβλήθηκε το Περιφερειακό συμβούλιο (Video)


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
από ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Δεν μπορούν να κρύψουν τον πανικό τους, δεν μπορούν να κρύψουν ότι δεν εκπροσωπούν κανένα.

Με απόφαση της Λαϊκής Συνέλευσης, στη Χαλκίδα, σήμερα Δευτέρα 27/6/11, πραγματοποιήσαμε από νωρίς το πρωί συγκέντρωση και συμβολική κατάληψη του Διοικητηρίου Εύβοιας.

Στις 11.30 π.μ., την ώρα έναρξης της προγραμματισμένης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, μπήκαμε στην αίθουσα της συνεδρίασης με πανό και συνθήματα και ΑΠΑΙΤΗΣΑΜΕ οι «εκπρόσωποι» της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης να ...
συνταχθούν επιτέλους με τη λαϊκή πλειοψηφία και να καταδικάσουν το Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο.

Με ευθύνη του Περιφερειάρχη Περγαντά, η πλειοψηφία αποφάσισε ΑΝΑΒΟΛΗ του Περιφερειακού Συμβουλίου, για να μην συζητηθεί καν το Μεσοπρόθεσμο και οι συνέπειές του για το λαό, την κοινωνία και τη χώρα. Η στάση αυτή είναι ΦΥΓΟΜΑΧΙΑ απέναντι στο λαό. Δεν μπορούν να κρύψουν τον πανικό τους, δεν μπορούν να κρύψουν ότι δεν εκπροσωπούν κανένα.

Στη συνέχεια, μετά την αποχώρηση των «εκπροσώπων» της Περιφερειακής «Αυτοδιοίκησης», πραγματοποιήσαμε, στον ίδιο χώρο Λαϊκή Συνέλευση, υλοποιώντας τις αποφάσεις μας που αφορούν την κατάληψη των δημόσιων χώρων μέσα από διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας και κάναμε πράξη το σύνθημά μας: «Δεν θα φύγουμε αν δεν φύγουν, θα μείνουμε εδώ ακόμη κι όταν φύγουν».

Πολίτες της Χαλκίδας: Αύριο και μεθαύριο (28 & 29/6) δίνουμε τη μάχη με όλο το λαό. Η καρδιά μας χτυπάει στην Πλ. Συντάγματος.


Αναβλήθηκε τελικά η προγραμματισμένη για σήμερα το πρωί συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που επρόκειτο να διεξαχθεί στη Χαλκίδα μετά από έντονος διαξιφισμούς λόγο της παρέμβασης ομάδας «αγανακτισμένων» πολιτών. «Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 27/06/2011 στη Χαλκίδα, ομάδα πολιτών κατέλαβε την αίθουσα και επεδίωξε να διαμορφώσει τους όρους και τις προϋποθέσεις της συζήτησης, με ύβρεις και απειλές», αναφέρει σχετική ανακοίνωση του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Δημήτρη Τιμπλαλέξη. «Παρά το γεγονός ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο αποδέχτηκε να συζητηθούν τα θέματά τους στο τέλος της ημερήσιας διάταξης, η ομάδα πολιτών δημιούργησε συνθήκες που δεν επέτρεπαν την ομαλή διεξαγωγή συζήτησης. Κατόπιν τούτου το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε την αναβολή της συνεδρίασης», επισημαίνει ο κ. Τυμπλαλέξης.
Αγανακτισμένοι πολίτες κατέκλυσαν την αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού συμβουλίου κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, απαιτώντας την συζήτηση του θέματος και την έκδοση καταδικαστικού ψηφίσματος. Αρχικά το προεδρείο αποφάσισε 20λεπτη διακοπή προκειμένου να πέσουν οι τόνοι ωστόσο οι διαδηλωτές παρέμειναν στην αίθουσα οδηγώντας τον πρόεδρο στην απόφαση της οριστικής αναβολής της συνεδρίασης. Πηγή http://www.lamiastar.gr/ , http://www.tabloid.gr/
http://orchomenos-press.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου