Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Σε κινητοποιήσεις κατεβαίνουν οι αστυνομικοί για την περικοπή των αποδοχών τους Βίντεο Φωκίδα.

Πανό στο κτίριο της Ελ. Αστυνομίας στην Άμφισσα
Σε κινητοποιήσεις προχωρούν σε μια σειρά από πόλεις οι αστυνομικοί υπάλληλοι διότι αντιδρούν σε σχέδιο νόμου που κατατέθηκε πριν από 10 ήμερες στην Βουλή και προβλέπει την μείωση του βασικού μισθού τους κατά 12,6 %, την περικοπή των επιδομάτων κατά 49,% και 18% μείωση των λειτουργικών δαπανών.
Διαβάστε ολοκληρωμένο άρθρο από την κάθοδο των Βοιωτών αστυνομικών στην Αθήνα και την συμβολική κατάληψη στην Μαγνησία...

Κινητοποιήσεις Φωκίδα



Στην Βουλή και Βοιωτοί ένστολοι για το μεσοπρόθεσμο!!!

Τι λένε με επιστολή στους συμπολίτες τους …
Η. Τουλίτσης: «Μας υποβαθμίζουν πλήρως, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να ανταποκριθούμε επάξια στα ένορκα καθήκοντα μας..»
Την έντονη αγωνία και ανησυχία  για το δυσοίωνο μέλλον της ΕΛ.ΑΣ εκφράζουν οι εκπρόσωποι των ένστολών στην Βοιωτία με ανοικτή επιστολή που παραδίδουν στους συμπολίτες τους σε Λιβαδειά, Σχηματάρι και Θήβα.
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου τόσο των Αστυνομικών όσο και των πολιτών από τις περικοπές των δαπανών για τις λειτουργικές δαπάνες και την συντήρηση του τεχνολογικού εξοπλισμού, καθώς και την μείωση των θέσεων, αφού αυτές δεν αναπληρώνονται  κατά τις συνταξιοδοτήσεις.
«Οι Αστυνομικές υπηρεσίες οδηγούνται σε κλείσιμο και οι πολίτες στην αναζήτηση προστασίας από ιδιωτικές εταιρίες» τονίζει ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας Η. Τουλίτσης, μιλώντας για «παράδοση της Ελληνικής Κοινωνίας στην ανομία και το έγκλημα».
«Είμαστε κι εμείς Λαός! Ζούμε τις ίδιες ανησυχίες και αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα. Στηρίζουμε τους διεκδικητικούς λαϊκούς αγώνες και αρνούμαστε να βρεθούμε αντιμέτωποι στο μετερίζι των κοινών μας αγώνων» διατυπώνουν οι ένστολοι στην επιστολή, στην οποία διαφαίνεται καθαρά η αντίθεση τους στα όσα συνέβησαν πρόσφατα στην πλατεία Συντάγματος και είδαν το φως της δημοσιότητας.
Οι ένστολοι της Βοιωτίας ζητούν την συμπαράσταση των πολιτών στην δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα, όπου οι ίδιοι απαξιώνονται πλήρως με τις μειώσεις των μισθών και  των νυχτερινών τους, κυρίως όμως με τις μειώσεις του εξοπλισμού τους, με τον οποίο καλούνται να προστατέψουν τους πολίτες θέτοντας σε κίνδυνο την ζωή τους.
«Υποβαθμίζουν πλήρως την ΕΛ.ΑΣ και τους ένστολους γενικά, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να ανταποκριθούμε επάξια στα ένορκα καθήκοντα μας, δηλαδή την διαφύλαξη των πολιτών» υπογραμμίζει ο Πρόεδρος των ένστολων, που μαζί με τους συναδέλφους του μεταβαίνει σήμερα το απόγευμα στην Βουλή, συμμετέχοντας στην ένστολη πανελλαδική διαμαρτυρία,  με αφορμή την κατάθεση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.
Η αναχώρηση των ένστολων θα γίνει ώρα 15.30 από την Λιβαδειά, 16.00 από Θήβα και 16.30 από Σχηματάρι.

ΜΕ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΧΘΕΣ
Κινητοποιήσεις αστυνομικών υπαλλήλων της Μαγνησίας


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2011



Σε τρίωρη συμβολική κατάληψη του κτιρίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας προχώρησαν χθες από το πρωί μέχρι το μεσημέρι οι αστυνομικοί υπάλληλοι, αντιδρώντας στη νέα περικοπή των αποδοχών τους.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Μαγνησίας Στ. Κωνσταντάρας τόνισε ότι το τελευταίο διάστημα, με την περικοπή του μισθού τους και με τις περικοπές κονδυλίων στη λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας, οι αστυνομικοί έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, για ν’ ανταποκριθούν απέναντι στο έγκλημα, ενώ πρόσθεσε: «Δυστυχώς, απ’ ό,τι φαίνεται η κυβέρνηση, αντί να επιβραβεύσει τη θυσία, τον αλτρουισμό, την προσπάθεια και το φιλότιμο των αστυνομικών, με τα τελευταία μέτρα που εξήγγειλε για το μεσοπρόθεσμο σχέδιο, τον τιμωρεί και μάλιστα σκληρά και παραδειγματικά».
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων «έχουμε φτάσει στον πάτο, το ηθικό των συναδέλφων είναι στο μηδέν και γι’ αυτό το λόγο ξεκινήσαμε τις κινητοποιήσεις». Αύριο Πέμπτη οι αστυνομικοί υπάλληλοι θα λάβουν μέρος σε πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα και δηλώνουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσουν μέχρι να δικαιωθούν και να δοθεί λύση.
Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντάρα, ο πρώτος μισθός ενός νέου αστυφύλακα είναι 684 € μηνιαίως (36 € πιο κάτω από τον μισθό του ανειδίκευτου εργάτη), ενώ τα νυχτερινά και πενθήμερα ήταν αυτά που κάπως βελτίωναν την κατάσταση. Εάν αυτά φορολογηθούν στο μισό, σε συνδυασμό με τη μείωση του μισθού, κάνουν λόγο για πλήρη λεηλασία του πενιχρού εισοδήματός τους και ότι υπάρχει πρόβλημα επιβίωσης της οικογένειας του αστυνομικού.
Ο κ. Κωνσταντάρας διευκρίνισε ότι οι κινητοποιήσεις θα ενταθούν, διότι επικρατεί οργή, θυμός και αγανάκτηση στο Αστυνομικό Σώμα και τόνισε ότι δεν ξέρει που μπορεί να φτάσουν οι κινητοποιήσεις, αν η κυβέρνηση δεν σκύψει και δεν δώσει λύση, ενώ έκανε λόγο για κοινωνικό πλέον πρόβλημα.
Σύμφωνα με το μεσοπρόθεσμο σχέδιο προβλέπεται περαιτέρω μείωση του μισθού των αστυνομικών κατά 12,6%, μείωση της τάξης του 49,2%, μείωση στα νυχτερινά και τα πενθήμερα, αλλά και μείωση 28,6% στην προμήθεια υλικοτεχνικής υποδομής.
 Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί έχει αντίκτυπο στην προσφορά έργου του αστυνομικού, που «έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού του τα χρέη και ότι δεν μπορεί να ζήσει, δεν μπορεί να αποδώσει στον καθημερινό και ανελέητο αγώνα κατά του εγκλήματος».
Να σημειωθεί ότι στη χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας παρευρέθηκε και ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κ. Βουδούρης.
Τέλος να σημειωθεί ότι κατά τη χθεσινή συμβολική κατάληψη του κτιρίου της Α.Δ.Μ. όσοι πολίτες ήθελαν εξυπηρετήθηκαν χωρίς πρόβλημα.
http://www.eleftheria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου