Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

ΝΕΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΜΕ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΝΔ ΚΑΙ ΛΑΟΣ!


 ΩΣ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ-ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ!
ΜΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΞΠΡΕΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ Η ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!
ΘΑ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΝ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ; 
Στο κουρέλιασμα κάθε έννοιας δημοκρατίας, ακόμα και αυτής της έτσι και αλλιώς κουτσουρεμένης αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, θα προχωρήσει για άλλη μια φορά, η Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, αυτή τη φορά με σκοπό να περάσει άρον – άρον το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και τον συνακόλουθο εφαρμοστικό νόμο από τη Βουλή, μέχρι της 30/06.
Στο πραξικόπημα αυτό  τη συναίνεσή τους παρέχουν τα κόμματα του πολιτικού κατεστημένου, ΝΔ και  ΛΑΟΣ.

Όπως επιβεβαίωσε και  με την τοποθέτηση του χθες το βράδυ ο Υπ. Οικονομικών - και Συνταγματολόγος- Ευαγγ. Βενιζέλος, από το βήμα της Βουλής,  με ... μεθόδευση «εξπρές»,  που περιφρονεί τη Βουλή, καταστρατηγεί κατάφωρα τον Κανονισμό της και κουρελιάζει το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία, θα συζητηθούν και θα ψηφιστούν μεσοπρόθεσμο και εφαρμοστικός νόμος την επόμενη εβδομάδα. (!)  
Για την ''διευκόλυνση'' της μεθόδευσης εξπρές θα επιστρατευτεί η διαδικασία του κατεπείγοντος τόσο για το Μεσοπρόθεσμο όσο και για τον εφαρμοστικό νόμο.
''Διαδικασία του κατεπείγοντος'' σημαίνει ότι η επεξεργασία και εξέταση του νομοσχεδίου διεξάγεται σε μία και μόνη συνεδρίαση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και ακολούθως συζητείται και ψηφίζεται στην Ολομέλεια, σε μία, συνήθως, συνεδρίαση.
     Φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που η Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, παραβιάζει ανοιχτά το Σύνταγμα μετατρέποντας το σε κουρελόχαρτο προκειμένου να εφαρμόσει το Μνημόνιο:
1. Το Μάιο του 2010, το Μνημόνιο υπερψηφίστηκε παραβιάζοντας τη συνταγματική επιταγή του ορίου των 180 βουλευτών
2. Λίγο αργότερα, η Βουλή με την ψήφο των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, έδωσε λευκή επιταγή στον εκάστοτε Υπουργό Οικονομικών, να μπορεί να συμφωνήσει οτιδήποτε με την τρόικα, με τη Βουλή απλώς να ενημερώνεται και να συζητά σχετικά επί των συμφωνιών αυτών.
3. Η δανειακή σύμβαση του μνημονίου, παρόλο που έχει κατατεθεί εδώ και ένα χρόνο στη Βουλή, δεν έχει κινηθεί ακόμα η διαδικασία κύρωσής της ή έστω συζήτησής της στη Βουλή...
Το ζήτημα που μπαίνει αυτή τη στιγμή για τους Βουλευτές της κυβέρνησης είναι εαν θα αποδεχτούν και θα συναινέσουν τελικά σε αυτό το πραξικόπημα.
 http://www.iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου