Τρίτη, 21 Ιουνίου 2011

Α.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΙΤΕΑΣ Κ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ

Συνεχίζει το δούλεμα η βουλευτής του Νομού μας καταθέτοντας ερώτηση για τα κέντρα υγείας Ιτέας και Λιδορικίου. Την ίδια στιγμή που ο πρόεδρος του Νοσοκομείου της Άμφισσας αναφέρει τον σκοπό του περιορισμού των δύο απο τις τρεις βάρδιες του Κέντρου υγείας Ιτέας, η βουλευτής λέει ότι αυτά "διασπείρονται από όσους επιλέγουν να αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη με επικίνδυνα, για την πρωτοβάθμια περίθαλψη στο νομό"

Κανένας δεν τον ήξερε αυτόν που φέρατε για διοικητή στο Νοσοκομείο,  εσείς που τον ξέρετε δεν του λέτε να μην κάνει δηλώσεις. Τρώει που τρώει σαν κομματικό στέλεχος τον άπακο τι τις θέλει της δηλώσεις.

Αυτή είναι η "γάγγραινα της διασπάθισης του δημόσιου χρήματος και της ...προσβολής μέσω αθέμιτων συμπεριφορών των πολιτών" που αναφέρετε.

Αν θέλετε να κάνετε οικονομία διώξτε τους κομματικούς μάνατζερ που ρήμαξαν επι ΝΔ και επι ΠΑΣΟΚ τον τόπο, ενώ αν θέλετε να φτιάξετε την  υγεία καταψηφίστε το μεσοπρόθεσμο γιατί αυτό δεν κάνει οικονομία στην σπατάλη , κάνει ευθανασία στους πολίτες του Νομού και της χώρας μας.

Διαβάστε την και καμαρώστε.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ προς το Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κατέθεσε σήμερα, η Βουλευτής του Νομού Φωκίδας Αφροδίτη Παπαθανάση σχετικά με τη στήριξη των Κέντρων Υγείας Ιτέας και Λιδωρικίου του Νομού Φωκίδας.

Στη δύσκολη οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα που ζει η χώρα οφείλουμε να προστατεύσουμε το κοινωνικό κράτος και το Εθνικό Σύστημα Υγείας, οφείλουμε όμως και να εξορθολογίσουμε το σύστημα, να ξεπεράσουμε όλες αυτές τις στρεβλώσεις που δημιουργούν  σπατάλη πόρων και μη σωστή αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού που υπηρετεί την δημόσια υγεία.

Στόχος μας πρέπει να είναι η καλύτερη δυνατή παροχή υγείας για τους πολίτες χωρίς την γάγγραινα της διασπάθισης του δημόσιου χρήματος και της προσβολής μέσω αθέμιτων συμπεριφορών των πολιτών αλλά και του ανθρώπινου δυναμικού που υπηρετεί τον χώρο της υγείας με αγάπη και σεβασμό.  Η προσπάθεια αυτή θέλει ειλικρινή διάλογο και συνεργασία και η επιτυχία της εξαρτάται και από τις ειλικρινείς προθέσεις όλων των εμπλεκομένων, τόνισε η Βουλευτής στην ερώτηση της.

Επισημαίνοντας πως  σε ότι αφορά τη Φωκίδα, πουθενά δεν υπάρχει ως πρόταση ή ως σχεδιασμός  ή ως επιλογή από την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου το κλείσιμο των Κέντρων Υγείας Ιτέας και Λιδωρικίου, όπως εσφαλμένα γράφτηκε στον τοπικό τύπο και διασπείρεται από όσους επιλέγουν να αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη με επικίνδυνα, για την πρωτοβάθμια περίθαλψη στο νομό, σενάρια, η Βουλευτής έθεσε στον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Α. Λοβέρδο, τα παρακάτω ερωτήματα:

1. Ποια η απάντηση του Υπουργείου και της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας σε όσους συνεχίζουν να αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη με επικίνδυνα , για την πρωτοβάθμια περίθαλψη στο νομό, σενάρια σχετικά με την κατάργηση του Κέντρου Υγείας Ιτέας ;

2. Ποιος ο σχεδιασμός για την ενίσχυση των δύο Κέντρων Υγείας  Ιτέας & Λιδωρικίου με πόρους από το ΕΣΠΑ ;

3. Γιατί , αν και αποτελεί καθολικό αίτημα των κατοίκων και του Δήμου Δωρίδας , δεν ενισχύεται το μικροβιολογικό τμήμα του Κέντρου Υγείας Λιδωρικίου , με το απαιτούμενο μηχάνημα και την κάλυψη της θέσης του τεχνολόγου παρασκευαστή , έτσι ώστε να μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου