Κυριακή, 19 Ιουνίου 2011

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ «ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ» ΚΑΙ ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ-ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ


Η βουλευτής Φωκίδας  κυρία Παπαθανάση ψήφισε επί της αρχής και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής.
Περιμένετε την σε λίγες μέρες και καμαρώστε την να κάνει ερωτήσεις και επερωτήσεις δήθεν ανήξερη γιατί δεν προχωρούν τα έργα γιατί δεν δίνονται τα χρήματα και γιατί δεν προσλαμβάνεται προσωπικό.
Με το ένα χέρι ψηφίζει την καταστροφή και με το άλλο γράφει ερωτήσεις για λαϊκή κατανάλωση.
Άραγε την πιστεύει κανένας;
Θα μου πείτε τι να περιμένει κανείς από ένα στέλεχος ενός ...
μηχανισμού εξουσίας παρά την υποστήριξη του μηχανισμού που την ανέδειξε.
Στο χέρι της είναι να αποδείξει αν κάποια στιγμή της ζωής της εμπνεύσθηκε απο τον Σοσιαλισμό και να καταψηφίσει αυτό το έκτρωμα, αν όχι θα πάψει να είναι πλέον βουλευτής Φωκίδας και θα είναι ακόμα ένας πουλημένος βουλευτής των τοκογλύφων.
Για να μην ισχυριστεί οτι δεν ξέρει τι υπογράφει της παραθέτουμε το παρακάτω άρθρο , επειδή είναι της οικονομικής επιτροπής της βουλής δεν μπορεί θα το καταλάβει.
 
ΜΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ...ΕΞΠΡΕΣ «ΠΕΡΑΣΕ» ΧΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟ «ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ» ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Το επονομαζόμενο ως «μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα» αποτελεί την εγγύηση για την επερχόμενη - με μαθηματική ακρίβεια - καταστροφή του ελληνικού λαού.
Κι όταν λέμε με «μαθηματική ακρίβεια» το εννοούμε με την κυριολεκτική σημασία του όρου.

Αδιάψευστος μάρτυρας είναι τα όσα ομολογούν οι ίδιοι οι συντάκτες του «μεσοπρόθεσμου».
Ομολογίες που ταυτόχρονα επιχειρείται, φυσικά, να αποσιωπηθούν. Να συσκοτιστούν πίσω από εκβιασμούς, από γελοία πολιτικά τερτίπια και από «σωτηριολογικές» δημαγωγίες.
Υπάρχει, όμως, μια αλάνθαστη και απλή μέθοδος για να διαπιστώσει και ο τελευταίος εργαζόμενος τι του ετοιμάζουν: Είναι η ανάγνωση του «μεσοπρόθεσμου προγράμματος»!
Αν μη τι άλλο αυτό το έκτρωμα αξίζει να διαβαστεί.
Και όχι μόνο να διαβαστεί, αλλά και να διαθοδεί. Πλατιά! Να μη μείνει Ελληνας της δουλειάς και του μόχθου που να μη γνωρίζει σε τι καρμανιόλα τον σέρνουν. Αξίζει να μάθουν οι πάντες τι είδους «σωτήρες» είναι αυτοί που ενώ τον πεθαίνουν, ενώ τον εξοντώνουν (και είναι τα ίδια τους τα κιτάπια που επιβεβαιώνουν την εξόντωση), συνεχίζουν παράλληλα να το παίζουν «σωτήρες»!

Ας διαβαστεί, λοιπόν, το «μεσοπρόθεσμό τους».

Και ας ακολουθηθεί η συμβουλή του Μαρξ:
«Να κάνουμε το έγκλημα πιο ατιμωτικό δημοσιοποιώντας το»!

Πάμε, συνεπώς, να δούμε ορισμένα μεγέθη του «μεσοπρόθεσμου», που πιστοποιούν με αδιάψευστο τρόπο τι κρύβεται πίσω από τις μεγαλοστομίες.

* α) Σύμφωνα με τη σελίδα 10 του «μεσοπρόθεσμου», οι έμμεσοι φόροι από 30,7 δισ. ευρώ το 2011, στο τέλος του προγράμματος, το 2015, θα έχουν εκτιναχτεί στα 35,6 δισ. ευρώ. Δηλαδή, η «σωτηρία» του λαού προβλέπει την εξόντωσή του διά μέσου της πιο άδικης, της πιο ταξικής, της πιο αδυσώπητης φοροληστείας.

Με άλλα λόγια: Οπως μας εγγυώνται οι «σωτήρες», η έμμεση φορολογία, αυτή που σήμερα έχει γονατίσει το λαό, στο τέλος του «μεσοπρόθεσμου» θα τον έχει ισοπεδώσει ολοκληρωτικά, αφού - όπως ομολογούν - θα έχει αυξηθεί κατά ακόμα 5 δισεκατομμύρια!

* β) Σύμφωνα με τη σελίδα 11 του «μεσοπρόθεσμου», σήμερα, εν έτει 2011, οι τόκοι που πληρώνει ο ελληνικός λαός σε κερδοσκόπους και τοκογλύφους ανέρχονται στο 6,9% του ΑΕΠ. Εφόσον, όμως, ο λαός πιει το «φάρμακο» που πάνε να του επιβάλουν, τότε οι τόκοι που θα πληρώνει το 2015 - όπως οι ίδιοι ομολογούν - όχι μόνο δε θα έχουν μειωθεί, αλλά θα έχουν εκτιναχτεί στο 9,8% του ΑΕΠ!

Τι κάνουν, επομένως; Μας λένε ότι θέλουν να «σώσουν» την Ελλάδα, αυξάνοντας τους τόκους (!), αυξάνοντας το κομμάτι εκείνο του πλούτου που παράγει ο εργαζόμενος άνθρωπος, αλλά τον νέμονται οι ντόπιες και ξένες ακρίδες!

* γ) Σύμφωνα με τη σελίδα 12 του «μεσοπρόθεσμου», ανάμεσα στα άλλα, υπάρχουν και δυο στοιχεία που συμπυκνώνουν ολόκληρο το πνεύμα από το οποίο διαπνέονται οι «σωτήρες». Είναι τα στοιχεία που αφορούν στην Υγεία και την Παιδεία. Τι λένε: Οτι το 2015 με την πολιτική του «μεσοπρόθεσμου» οι σημερινές κατακρεουργημένες δαπάνες για την Υγεία και την Παιδεία του λαού, θα έχουν μειωθεί περαιτέρω κατά 14% και 12%, αντίστοιχα!

Δηλαδή - όπως οι ίδιοι ομολογούν - η «σωτηρία» του λαού περνάει μέσα από τα «λουκέτα» στα νοσοκομεία και στα σχολειά της χώρας!

* δ) Και πάμε στο «καλύτερο»: Το δημόσιο χρέος της χώρας, σύμφωνα και πάλι με τη σελίδα 11 του «μεσοπρόθεσμου», υπολογίζεται ότι εντός του 2011 θα κινηθεί περίπου στα 350 δισ. ευρώ. Τι, όμως, μας «υπόσχονται»;

Πρώτον, ότι - βάσει του «κακού» τους σεναρίου, αν δηλαδή στο μεταξύ δεν έχουν ξεπουλήσει την Ελλάδα μέσω των ιδιωτικοποιήσεων, τότε το 2015 το χρέος θα είναι 401,3 δισ. ευρώ! Μεγαλύτερο δηλαδή απ' ό,τι είναι σήμερα!

Δεύτερον, ότι - βάσει του «καλού» τους σεναρίου - και εφόσον θα έχουν ξεπουλήσει τα πάντα μέσω των αποκρατικοποιήσεων, τότε το δημόσιο χρέος το 2015 θα είναι 351,4 δισ. ευρώ! Οσο, δηλαδή, είναι και σήμερα!

***

Με άλλα λόγια:

Μετά την εφαρμογή του «μεσοπρόθεσμου», και αφού θα έχουν πετάξει το λαό στην εξαθλίωση, στην ανεργία, στη φτώχεια και στα εργασιακά κάτεργα, αφού θα έχουν εκποιήσει τα πάντα, τότε

- σύμφωνα με την... «καλή εκδοχή» τους -

το χρέος (για τη μείωση του οποίου υποτίθεται ότι γίνονται όλα αυτά τα «σωτήρια») θα παραμένει στα ίδια, στα σημερινά επίπεδα!

* Οσο για την «κακή εκδοχή» τους, προβλέπει ότι μετά το λαϊκό αφανισμό

- ο οποίος προωθείται στο όνομα της μείωσης του χρέους -

το χρέος θα έχει αυξηθεί κι άλλο!

* Μας «υπόσχονται» δηλαδή και θέλουν να επιβάλουν μια πολιτική, που, είτε με την «καλή» είτε με την «κακή» εκδοχή της,

θα έρθουν ξανά το 2015 να πουν στο λαό ότι το χρέος είναι ξανά υψηλό και ότι πρέπει να κόψει ξανά τους μισθούς του!

Αλλά, επειδή ο λαός δεν θα έχει τίποτα πια να κόψει από μισθούς και συντάξεις, τότε θα του πουν ότι ήρθε η ώρα να του κόψουν το λαιμό!

* Αυτά περιγράφονται - από τους ίδιους - στο «μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα». Το «φάρμακό τους» δεν είναι τίποτα λιγότερο από «κώνειο».

`Η ο ελληνικός λαός θα το πιει και θα εξανδραποδιστεί, ή θα ξεσηκωθεί στους τόπους δουλειάς, θα εξεγερθεί στους δρόμους, θα τους «μαυρίσει» στις εκλογές και θα σαρώσει όλους τους «πρόθυμους» να τον δέσουν και να τον «αυτοκτονήσουν».

Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ-ριζοσπαστης

3 σχόλια:

 1. Και για πιο 'αξιόπουστα', διαβάστε από το site της βουλής το σ/ν και την αιτιολογική έκθεση:

  http://www.hellenicparliament.gr/Nomothetiko-Ergo/Katatethenta-Nomosxedia?law_id=def41269-857a-42c8-8073-12ff75bfefbf

  Και μην περιμένετε την Αφροδίτη και την κάθε Αφροδίτη να σας παραμυθιάζει.

  Αυτενεργείστε και παραμυθιαστείτε μόνοι σας, αν το επιθυμείτε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μα τι λες iteanet; Η Αφροδίτη νοιάζεται για τον τόπο!! Αφού θα μας φτιάξει και το ΤΕΙ και θα 'ρχονται χιλιάδες φοιτητές κάθε χρόνο, θα μας φτιάξει αρδευτικά για τον ελαιώνα, γιοφύρια εκεί που δεν χρειάζονται, δρόμους εκεί που χρειάζονται, θα μας φέρει τουρίστες και ξένους επενδυτές. Θα μας δίνει γάλα σε σκόνη και κονσέρβες, καθώς κι από 'να ολλανδικό μπλάρ' για τις δουλειές μας. Δεν τ' άκουσες; Το νέο σχέδιο Μάρσαλ είναι καθ' οδόν. Θα ζήσουμε νέες ένδοξες μέρες, όπως οι παππούδες μας. Ζήτω οι κομματάρχες κι οι αρχόντοι μας!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Σε Σας ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ κ.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ και σας ρωτάμε πότε θα κάνετε περιοδεία στο ΔΗΜΟ ΔΩΡΙΔΑΣ για να έχουμε την ευχέρεια να σας ακούσουμε και να μας εξηγείσετε αναλυτικά ένα ένα τα άρθρα του μεσοπρόθεσμου..

  Ελπιζω να βρειτε χρονο να το διαβασετε ΤΩΡΑ για να μην μας λέτε μετα οτι σας κοροιδεψαν ......
  Διαβάστε τις λεπτομέρειες , διότι οι ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΜΕΤΡΟΥΝ.
  Αξίζει τον κόπο νομίζω να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να ενημερωθείτε και να ενημερώσετε και εμάς
  Άλλωστε το τι θα κάνουμε σήμερα είναι το πλέον κρίσιμο όσον αφορά το μέλλον μας, το μέλλον των παιδιών μας και της χώρας μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή