Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Απεργιακές κινητοποιήσεις της ΓΕΝΟΠ από Δευτέρα

genop_dei Είναι τόσο λίγα τα χρήματα του ξεπουλήματος που οι εργαζόμενοι δανείζουν  οι ίδιοι τα χρήματα για να μην γίνει η ιδιωτικοποίηση.
Επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες από αύριο Δευτέρα έχει εξαγγείλει η ΓΕΝΟΠ εκφράζοντας την αντίθεσή της στην περαιτέρω αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ.
Οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ δηλώνουν ότι οι κινητοποιήσεις (επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες) δεν θα προκαλέσουν μπλακ-άουτ, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν προβλήματα στην ...
ηλεκτροδότηση και, πιθανώς, εκ περιτροπής διακοπές ρεύματος.
Σε επιστολή της, τις προηγούμενες ημέρες, η ΓΕΝΟΠ επικαλείται μια σειρά λόγων για τους οποίους, δεν πρέπει να προχωρήσει η περαιτέρω αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ. 
Μεταξύ αυτών είναι ο κίνδυνος αύξησης των τιμολογίων, το γεγονός ότι η τιμή της μετοχής έχει πέσει στα 12 ευρώ ενώ πριν τρία χρόνια ήταν 37 ευρώ, η αποδυνάμωση της ΔΕΗ, η προοπτική εκχώρησης και του μάνατζμεντ στον ιδιωτικό τομέα. Επιπλέον για τους εργαζόμενους επισείει τον κίνδυνο ανατροπής των εργασιακών σχέσεων και του Κανονισμού Προσωπικού.
Η Ομοσπονδία επαναλαμβάνει τέλος την πρόταση να δανείσουν οι εργαζόμενοι στο κράτος τα 400 εκατ. που υπολογίζεται ότι θα εισπράξει από την πώληση του 17% των μετοχών της ΔΕΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου