Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Η αλήθεια και το δράμα για την “ομολογία έκπληξη ” «Για τη δήθεν ανατροπή στην υπόθεση Αλαφόκαστρο »

Απάντηση Σχοινά στην ΩτΦ

“Με αυτή τη δημόσια διοίκηση μπορεί να ορθοποδήσει ο τόπος;»
Η αλήθεια και το  δράμα για την “ομολογία έκπληξη ”
«Για τη δήθεν ανατροπή στην υπόθεση Αλαφόκαστρο  »

Η Φωκίδα αποτελεί ένα πολύ αντιπροσωπευτικό μοντέλο για να βγουν τα απαραίτητα συμπεράσματα και διδάγματα για την σημερινή ΝΤΡΟΠΗ που αισθάνονται οι πολίτες της χώρας με το πιο ένδοξο παρελθόν. 

Έλεος πια!! Τι να περιμένει κανείς από τους απλούς Δημόσιους Υπαλλήλους όταν η κορυφή της Δημόσιας Διοίκησης του Νομού αρνείται να αναλάβει τις βαρύτατες ευθύνες της και προσπαθεί με κάθε τρόπο να τις συγκαλύψει;
«Σε άλλο οικόπεδο, δίπλα στο πολυσυζητημένο στα ΤΟΥΜΠΑΝΑΡΙΑ-ΑΛΑΦΟΚΑΣΤΡΟ, πάντα μέσα στον Aαρχαιολογικό Χώρο, υπάρχουν και άλλες οικοδομές. Ποιος ιδιώτης  Μηχανικός εξέδωσε τις οικοδομικές άδειες, προφανώς με ψευδή στοιχεία;
Παρακαλείται ο κ. Δήμαρχος Δελφών να μας ενημερώσει, ως επικεφαλής των ...
Υπηρεσιών του Δήμου,  ποιος Ιδιώτης Μηχανικός εξέδωσε τις άδειες αυτές;»

Η ΑΛΗΘΕΙΑ για την ανευθυνότητα των Λειτουργών της Δημόσιας Διοίκησης του τόπου.
Τυχαία η χώρας μας δεν βρίσκεται στο σημερινό σημείο ντροπής.

Κάποιοι  Διοικούντες την οδήγησαν στο σημερινό κατάντημα.
Τυχαία ο Νομός Φωκίδας δεν βρίσκεται στην τελευταία θέση ανάπτυξης, παρά τα φυσικά και Πολιτιστικά προσόντα που διαθέτει.

ΤΟ ΔΡΑΜΑ μιας οικογένειας που, μάλλον χωρίς να το έχει καταλάβει, κινδυνεύει να οδηγηθεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου με βαρύτατες κατηγορίες:
Κατά το δημοσίευμα της εφημερίδας «Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ» κ. Ιωάννης Νασόπουλος, εργοδηγός, σύνταξε το 2003 Τοπογραφικό Διάγραμμα για λογαριασμό της κόρης του τότε Δημάρχου Δελφών κ. Παναγιώτη Καλτσή, «πλαστογραφώντας» την υπογραφή και θέτοντας την σφραγίδα του τότε Δημάρχου Άμφισσας, Πολιτικού Μηχανικού κ. Νικολάου Φουσέκη. Ο πατέρας του κ. Αθανάσιος Νασόπουλος ήλεγξε, ως μοναδικός τεχνικός υπάλληλος της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Δελφών,  το πλαστό Τοπογραφικό του γιού του Ιωάννη, το θεώρησε σωστό και το προώθησε για έγκριση από την Προϊσταμένη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας!!!
 Το 2007 «για πρώτη φορά κατά το δημοσίευμα» ο κ. Νικόλαος Φουσέκης, ήδη Νομάρχης Φωκίδος,  μαθαίνει για το περιστατικό και αντί να ενεργήσει κατά νόμο, καταβάλει κάθε προσπάθεια συγκάλυψης του γεγονότος αποδεχόμενος ότι αυτός σύνταξε το τοπογραφικό.
Ο κ. Ν. Φουσέκης το 2007 έλαβε «για πρώτη φορά» γνώση, σύμφωνα με το δημοσίευμα, του γεγονότος. Αρκετά αργότερα καταθέτει στους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης ότι την υπογραφή και σφραγίδα του δεν την έβαλε ο κ. Ιωάννης Νασόπουλος αλλά ο εξάδελφός του κ. Λεωνίδας Φουσέκης.
Πριν από μερικούς μήνες, πολύ όψιμα,  απάλλαξε τον  εξάδελφό του από την
πλαστογραφία και την μετέφερε στον κ. Ιωάννη Νασόπουλου ο οποίος, όλως παραδόξως  την αποδέχθηκε (κατά το δημοσίευμα πάντα).
ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ ΚΑΙ Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΥΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΤΕΡΑ ΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ
Στο με αριθμό 1260 φύλλο της Εφημερίδας «Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ» της 15ης Ιουνίου 2011, με πρωτοσέλιδο τίτλο, αναφέρεται σε δήθεν «ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΕΚΠΛΗΞΗ» που «ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΛΑΦΟΚΑΣΤΡΟ» δηλαδή τα μέχρι σήμερα γνωστά γεγονότα της υπόθεσης «ΑΛΑΦΟΚΑΣΤΡΟ-ΤΟΥΜΠΑΝΑΡΙΑ».
Αντιλαμβάνομαι την δύσκολη θέση που έχει περιέλθει ο Δήμαρχος Δελφών κ. Ν. Φουσέκης.
 Σε κάθε περίπτωση οφείλει να επιδεικνύει την υπευθυνότητα που η θέση του επιβάλλει και όχι να ψάχνει να συγκαλύψει τις πράξεις του με παιδαριώδεις δικαιολογίες,  που συναντάμε σε μερικούς μαθητές του δημοτικού σχολείου όταν προσπαθούν να μεταφέρουν την αταξία που έκαναν σε κάποιον συμμαθητή τους.
Θα αρκεσθώ μόνον σε μια σύντομη
περιγραφή των γεγονότων.
Τον Οκτώβριο του 2003 ο τότε Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Καλτσής, μεταβιβάζει το πολυσυζητημένο οικόπεδό του στα ΤΟΥΜΠΑΝΑΡΙΑ-ΑΛΑΦΟΚΑΣΤΡΟ στην κόρη του, με Τοπογραφικό Διάγραμμα άλλου μηχανικού που το δείχνει ΕΝΤΟΣ αρχαιολογικού χώρου Δελφών.
Μετά από δύο μήνες, τον Δεκέμβριο του 2003, η κόρη του κ. Καλτσή πωλεί το ίδιο οικόπεδο σε τρίτο πρόσωπο, με βάσει Τοπογραφικό Διάγραμμα που σύνταξε ο τότε Δήμαρχος Άμφισσας, Πολιτικός Μηχανικός κ. Νικόλαος Φουσέκης.
Στο Τοπογραφικό αυτό Διάγραμμα το οικόπεδο, ως δια μαγείας, πετάχτηκε ΕΞΩ από τον Αρχαιολογικό Χώρο Δελφών, καθιστώντας το άρτιο και οικοδομήσιμο με τους όρους δόμησης των εκτός σχεδίων πόλεως, εκτινάσσοντας την αξία του σε δυσθεώρητα ύψη, αφού είναι γνωστό ότι τα εντός αρχαιολογικού χώρου οικόπεδα έχουν σχεδόν μηδενική αξία.
Συνέπεια του παραπάνω ψευδούς Τοπογραφικού Διαγράμματος είναι να κατασκευαστούν μέσα στον αρχαιολογικό χώρο τεράστιες κτιριακές εγκαταστάσεις.
Τον Νοέμβριο του 2007, μετά την πρώτη μηνυτήρια αναφορά μου, ο κ. Νικόλαος Φουσέκης,  ήδη Νομάρχης Φωκίδας, λαμβάνει «για πρώτη φορά ,κατά το δημοσίευμα»,  γνώση των αναφερόμενων στην Μηνυτήρια αναφορά μου.
Ο κ. Ν. Φουσέκης μόλις έμαθε τα αναφερόμενα στην μήνυσή μου,  ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ότι το 2003 αυτός ΣΥΝΤΑΞΕ το Τοπογραφικό Διάγραμμα, όντας και Δήμαρχος Άμφισσας. Υποστήριξε μάλιστα ότι το Τοπογραφικό Διάγραμμα είναι σωστό, ισχυριζόμενος ότι τον κατηγορώ για να του χαλάσω την πολιτική σταδιοδρομία!!!  Την θέση του αυτή την υποστήριξε πεισματικά κάνοντας μάλιστα και μήνυση εναντίον μου για τα δήθεν ψευδή στοιχεία που έφερα στην επιφάνεια!!!
Όχι μόνον υποστήριξε ότι ο ίδιος σύνταξε και υπόγραψε το Τοπογραφικό Διάγραμμα αλλά ανέθεσε στην εταιρία μελετών «ΣΗΜΑ ΑΤΕΜΕ», να στηρίξει τις θέσεις του.
Ο Υπουργός Πολιτισμού έδωσε εντολή στην Υπηρεσία Φωτογραμμετρίας και Τοπογραφήσεων του Υπουργείου του,  να ελέγξει την ορθότητα της όλης υπόθεσης. Η υπηρεσία αυτή μετά από αλλεπάλληλες παρεμβάσεις του κ. Νικολάου Φουσέκη, ήλεγξε τέσσερις φορές την θέση του οικοπέδου και απάντησε και τις τέσσερις φορές, ΤΑΥΤΙΖΟΜΕΝΗ ΑΠΟΛΥΤΑ  με τις δικές μου τεχνικές αναφορές.
Από την στιγμή αυτή και μετά αρχίζει η ΜΕΤΑΣΤΡΟΦΗ του κ. Νικολάου Φουσέκη και η προσπάθειά του να μεταβιβάσει την ευθύνη σε τρίτα πρόσωπα.
Στην κατάθεσή του στους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης που διενήργησαν, με εντολή της κυρίας Εισαγγελέως Άμφισσας, την προκαταρτική εξέταση, είπε ότι δεν υπόγραψε αυτός το Τοπογραφικό αλλά το υπόγραψε και το σφράγισε ο εξάδελφός του Πολιτικός Μηχανικός κ. Λεωνίδας Φουσέκης, ο οποίος δούλευε στο Τεχνικό Γραφείο που διατηρούσε στην Άμφισσα την εποχή εκείνη (2003), που ο ίδιος ήταν  Δήμαρχος Άμφισσας, αλλά δεν υπόγραφε ο εξάδελφός του επειδή ήταν υπάλληλος της Υπηρεσίας Σεισμοπλήκτων και ως Δημόσιος Υπάλληλος δεν είχε δικαίωμα υπογραφής.
 Όταν κατέθετε αυτά ο κ. Ν. Φουσέκης, ήταν Νομάρχης Φωκίδας, δηλαδή ήταν επικεφαλής της Δημόσιας Διοίκησης του Νομού Φωκίδας!!!
Κατά το δημοσίευμα το 2007, πριν την παραπάνω κατάθεση, τον είχε ενημερώσει ο κ. Ιωάννης Νασόπουλος ότι αυτός έβαλε την υπογραφή και σφραγίδα του. Γιατί κατέθεσε στους Επιθεωρητές ότι την υπογραφή και σφραγίδα του έβαλε ο εξάδελφός του κ. Λεωνίδας Φουσέκης;
Πριν από λίγους μήνες στον κ. Ανακριτή Άμφισσας ο κ. Νικόλαος Φουσέκης κατέθεσε ότι το Τοπογραφικό Διάγραμμα σφράγισε και υπόγραψε ο εργοδηγός κ. Ιωάννης
Νασόπουλος!!!
Προκύπτει, αναμφισβήτητα, ότι ο πρώην Δήμαρχος Άμφισσας, πρώην Νομάρχης Φωκίδας και σημερινός Δήμαρχος του Καλλικρατικού Δήμου Δελφών, μετά την κατάρριψη των θέσεων που αρχικά υποστήριξε για την ορθότητα του τοπογραφικού του, έψαχνε να βρει κάποιον να αναλάβει την τεράστια ευθύνη της πλαστογράφησης της υπογραφής του, θεωρώντας ότι με τον τρόπο αυτό ο ίδιος θα πέσει στα μαλακά.
Όλα τα Τεχνικά Γραφεία επιτρέπουν, στους συνεργάτες τους, την χρήση της σφραγίδας  και υπογραφής των μηχανικών, πάντα όμως με την έγκριση του ίδιων των μηχανικών.
Ο κ. Δήμαρχος Δελφών δεν μπορεί να παρουσιάζει τα ίδια γεγονότα με διαφορετικό τρόπο, ανάλογα με την εξέλιξη της ανακριτικής διαδικασίας, διότι και την θέση του επιβαρύνει και κινδυνεύει να καταστρέψει πατέρα και υιό Νασόπουλο, εφόσον ισχύουν τα αναφερόμενα στο δημοσίευμα, το οποίο δεν  διέψευσε ο κ. Ν. Φουσέκης.

Κατά το δημοσίευμα ο κ. Ιωάννης Νασσόπουλος με «πλαστό» Τοπογραφικό Διάγραμμα παρουσίασε το οικόπεδο της κυρίας Καλτσή ΕΚΤΟΣ αρχαιολογικού Χώρου. Ο Πατέρας του κ. Αθανάσιος Νασόπουλος, ως μοναδικός τεχνικός υπάλληλος της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Δελφών (βλ. σελ 5 του 155/2011 βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Άμφισσας), διενήργησε τον έλεγχο του «πλαστού» Τοπογραφικού Διαγράμματος που κατά τον κ. Νικόλαο Φουσέκη, «πλαστογράφησε» ο γιός του με αποτέλεσμα η Προϊσταμένη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Δελφών, να εγκρίνει τα όσα το ψευδές τοπογραφικό διάγραμμα ανέφερε!!!
 Το 2007 μετά την δική μου πρώτη μηνυτήρια αναφορά, κατά τους ισχυρισμούς του δημοσιεύματος, ο κ. Ν. Φουσέκης ζήτησε από τον κ. Ιωάννη Νασόπουλο να του εξηγήσει «τι συμβαίνει» και αφού εξέτασε το θέμα απεφάνθη ότι παρά την «πλαστογράφηση» του Τοπογραφικού αυτό είναι σωστό!! Η δική μου μηνυτήρια αναφορά υποβλήθηκε στις 26/11/2007 δηλαδή μετά την Απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού που καθόριζε με συντεταγμένες την Β΄ Ζώνη του Αρχαιολογικού Χώρου Δελφών, που ήταν ή ίδια που ίσχυε από το 1991, σύμφωνα με τις οποίες το οικόπεδο βρίσκονταν εντός του αρχαιολογικού χώρου.
Η συνάντηση το 2007 , κατά το δημοσίευμα, του κ. Νικολάου Φουσέκη με τον κ. Ιωάννη Νασόπουλο παρόντος και του κ. Λεωνίδα Φουσέκη έγινε μετά την 26/11/2007, σύμφωνα με την κατάθεση του κ. Ιωάννη Νασσόπουλου. Δηλαδή μετά την τοποθέτηση συντεταγμένων στην Β΄ Ζώνη από το ΥΠ.ΠΟ.
Επομένως γνώριζε ο κ. Ν. Φουσέκης, τότε Νομάρχης Φωκίδας,  το ισχύον θεσμικό καθεστώς του Αρχαιολογικού Χώρου και παρόλα αυτά ισχυριζόντανε ότι έχει δίκιο αυτός και ότι είναι λάθος το Θεσμικό Καθεστώς, δηλαδή ότι είναι λανθασμένος ο νόμος.      
Ωραίο παράδειγμα από τον επικεφαλής της Δημόσιας Διοίκησης του Νομού.
Ακραία περίπτωση αλαζονίας.
Για όλους τους πολίτες ισχύει το Θεσμικό Καθεστώς, χωρίς προφανώς δυνατότητα αμφισβήτησης. Για τον κ. Νομάρχη ΟΧΙ;
Ποιος απλός πολίτης, για ιδιωτικούς λόγους, θα κατάφερνε να φέρει τέσσερις φορές τους Τοπογράφους του Υπουργείου Πολιτισμού;
Πως μπορεί να δικαιολογηθεί η στάση που κράτησε μέχρι σήμερα ο κ. Νικόλαος Φουσέκης, ως κορυφή της Δημόσιας Διοίκησης του Δήμου Άμφισσας αρχικά, του Νομού Φωκίδος στην συνέχεια και του Καλλικρατικού Δήμου Δελφών σήμερα;
Να σημειωθεί ότι το Διοικητικό μέρος της όλης υπόθεσης έχει τελειώσει εδώ και δύο χρόνια, χωρίς να εκκρεμεί οποιασδήποτε μορφής αμφισβήτησή του από κανέναν.
Τα τελεσίδικα διοικητικά μέτρα επιφέρουν τις προβλεπόμενες συνέπειες σε όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα από την εξέλιξη του ενδεχόμενου ποινικού μέρους.
Πώς έχει αντιμετωπιστεί διοικητικά η συγκεκριμένη υπόθεση;
Λόγοι οφειλόμενης διαφάνειας επιβάλλουν την ανάρτηση της όλης υπόθεσης στο διαδίκτυο, ώστε όλοι οι πολίτες να αισθανθούν ότι είναι ίσοι, ανεξάρτητα από την κατάταξή τους στο πολιτικό πελατολόγιο.
Έλεος πια!! Τι να περιμένει κανείς από τους απλούς Δημόσιους Υπαλλήλους όταν η κορυφή της Δημόσιας Διοίκησης του Νομού αρνείται να αναλάβει τις βαρύτατες ευθύνες της και προσπαθεί με κάθε τρόπο να τις συγκαλύψει;
Η Φωκίδα αποτελεί ένα πολύ αντιπροσωπευτικό μοντέλο για να βγουν τα απαραίτητα συμπεράσματα και διδάγματα για την σημερινή ντροπή που αισθάνονται οι πολίτες της Χώρας με το πιο ένδοξο παρελθόν!!!
Ιτέα 17 Ιουνίου 2011
Με εκτίμηση
Στέλιος Σχοινάς
***** Οι τίτλοι , το κείμενο και οι υπογραμμίσεις είναι του συγγραφέα του κειμένου
Απάντηση Σύνταξης.
Στο κειμενό σας ισχυρίζεστε συνεχώς ότι όλα αυτά είναι “σύμφωνα με την εφημερίδα”
Για να είμαστε ακριβοδίκαιοι το σωστό είναι ότι  το ρεπορτάζ μας είναι σύμφωνα με τις απολογίες του κου Νασόπουλου 

http://www.orafok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου