Κυριακή, 19 Ιουνίου 2011

Πανευρωπαϊκό ραντεβού για τέταρτη συνεχή Κυριακή, συγκέντρωση και στην Ιτέα

Για τέταρτη συνεχή Κυριακή, σήμερα  το κίνημα των Αγανακτισμένων δίνει πανευρωπαϊκό ραντεβού σε όλες τις μεγάλες πόλεις για να διαδηλώσει μαζικά κατά των νέων μέτρων λιτότητας και της ανεργίας.
Σήμερα οι κινητοποιήσεις συμπίπτουν χρονικά με το ξεκίνημα της διαδικασίας για να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης η νέα Κυβέρνηση Παπανδρέου.
Το Σάββατο ένα καλλιτεχνικό χάπενινγκ εξέπληξε τους «Αγανακτισμένους» που βρίσκονται για τρίτη συνεχή εβδομάδα στην πλατεία Συντάγματος.
...

 
Η κορυφαία σκηνοθέτις Αριάν Μνουσκίν και ο θίασό της, το «Θέατρο του Ήλιου» ανέβηκαν χθες το μεσημέρι την οδό Σταδίου και κατέληξαν στο Σύνταγμα όπου έχουν στήσει τις σκηνές τους οι Αγανακτισμένοι.
Οι ηθοποιοί κρατούσαν πανό με συνθήματα όπως «Οταν η Τάξη είναι αδικία, η αταξία είναι η απαρχή της δικαιοσύνης» (Ρομέν Ρολάν) ή « Η ελπίδα δεν θα μπει στο ανάκτορο του φόβου» ή «Με το χρήμα έχουμε τα πάντα εκτός από ήθος και πολίτες».
Κρατούσαν, επίσης, μια λευκοφορεμένη κούκλα στην οποία έπεφταν πάνω της μαύρα κοράκια.
 Επίσης μια ζυγαριά που προσφανώς συμβόλιζε τη δικαιοσύνη.
Παράλληλα, το βράδυ της Κυριακής πολίτες από τη Σπάρτη έχουν προγραμματίσει να ξεκινήσουν με τα πόδια από το άγαλμα του Λεωνίδα με προορισμό την Αθήνα και την πλατεία Συντάγματος, όπου εκτιμούν ότι θα φτάσουν την Τρίτη.


 Η συγκέντρωση στην Ιτέα είναι στις 8:00 στον Μώλο.
http://www.facebook.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου