Τρίτη, 21 Ιουνίου 2011

Νέο Σύνταγμα για να απολύονται οι Δημόσιοι υπάλληλοι

ΝΕΟ "ΧΑΣΤΟΥΚΙ" ΠΕΡΙ ΑΡΣΗΣ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ- ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΜΟΣΙΑΛΟΣ
Νέο χαστούκι στους δημοσίους υπαλλήλους για το θέμα της άρσης της μονιμότητας, αυτή τη φορά δια στόματος του νέου Κυβερνητικού εκπροσώπου. Ο κ. Ηλίας Μόσιαλος, μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99,5 είπε ότι το το θέμα της μονιμότητας στο Δημόσιο θα αποτελέσει αντικείμενο ευρύτατης διαβούλευσης, στο πλαίσιο της γενικότερης Συνταγματικής αναθεώρησης.

''Θα υπάρχουν ερωτήματα που θα διαμορφωθούν μέσα από μία ανοιχτή διαδικασία, από ...
τη θέσπιση μιας επιτροπής προσωπικοτήτων με 20-25 άτομα, η οποία στη διάρκεια του καλοκαιριού, μέσω ανοιχτής διαβούλευσης, θα συγκεντρώσει όλες τις προτάσεις για τη συνταγματική μεταρρύθμιση όσον αφορά στο πολιτικό σύστημα''.

Δεν διευκρίνισε εαν θα απολύονται οι υπάλληλοι των οργανισμών που καταργούνται, λέγοντας πως εξακολουθεί να υφίσταται θέμα αξιολόγησής τους.

Όταν σχολίασε την δήλωση του Θ.Πάγκαλου ο κ. Μόσιαλος απάντησε: ''Τα θέματα της αναδιάρθρωσης του δημοσίου τομέα έχουν τεθεί από διάφορες πλευρές, όχι μόνο από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Θα τεθούν στα πλαίσια της συζήτησης, που θα είναι ευρεία, με ανοικτό διάλογο, συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών και των κομμάτων, και ποτέ με προκαταλήψεις και αποφάσεις εκ των υστέρων. Δεν τίθεται αυτή τη στιγμή θέμα απολύσεων. Θα διαμορφωθεί πρώτα το πλαίσιο της αξιολόγησης και μετά θα συζητήσουμε''.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν διευκρίνησε επίσης το αν θα απολύονται από το Δημόσιο όσοι αξιολογηθούν αρνητικά από το ΑΣΕΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου