Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΛΗΓΕΣ¨ΟΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ καθηλώνουν τη Δωρίδα σε υπανάπτυξη


Του Περικλή Ν. Λουκόπουλου

Ανοιχτές πληγές οι υποδομές της Δωρίδας που δεν λένε να κλείσουν για πολλά χρόνια, ώστε να οδηγηθεί η περιοχή στην ανάπτυξη.

Και σαν μη φτάνει αυτό οι υπεύθυνοι πολιτικοί του Νομού με τις ανακοινώσεις τους είναι σαν να προκαλούν την νοημοσύνη αλλά και τα νεύρα των Δωριέων.

Οι διάφοροι πολιτευτές και παράγοντες της Νέας Δημοκρατίας ξέχασαν φαίνεται ότι κυβερνούσαν πρόσφατα τον τόπο για μια πενταετία , βγαίνουν σιγά-σιγά απ΄ το καβούκι τους και το περιθώριο, ζητώντας τα ...
ρέστα γιατί δεν έχει γίνει το τάδε ή το δείνα έργο , που αυτοί θα έπρεπε να έχουν υλοποιήσει ή τουλάχιστον δρομολογήσει.

Πρώτος και καλλίτερος ο επί σειράν ετών Νομάρχης Φωκίδας και Δήμαρχος της Πρωτεύουσας του Νομού Νίκος Φουσέκης, που δίνει συνεντεύξεις και ζητά ευθύνες για έργα που δεν έγιναν , που αυτός και η παράταξη του θα έπρεπε να έχει κάνει.

Από κοντά και ο προετοιμαζόμενος για υποψήφιος βουλευτής Κώστας Παπαθανασίου που είχε θέση υποψηφιότητα για Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας στις τελευταίες εκλογές, προκαλεί με συνεντεύξεις του το λαό της Δωρίδας και γενικότερα της Φωκίδας γιατί η νέα Κυβέρνηση δεν έχει πάει… θάλασσα στα Βαρδούσια!

Είναι αλήθεια ότι ο πρώην βουλευτής και Υφυπουργός Γιάννης Μπούγας δεν έχει ακόμα βγει στα μετερίζια, ίσως συναισθανόμενος τις μεγάλες ευθύνες που έχει για την ανυπαρξία έργου του και γι αυτό άλλωστε τον τιμώρησε αυτόν και την παράταξή του ο λαός της Φωκίδας.

Κι ερχόμαστε στο τώρα, όπου η κυβερνητική βουλευτής Αφρ. Παπαθανάση αρκείται να κάνει ερωτήσεις προς την Κυβέρνηση γιατί δεν προχώρησε εκείνο ή το άλλο έργο.

Ούτε λίγο , ούτε πολύ δηλαδή κάνει κριτική στην κυβέρνηση που στηρίζει και με τις ανακοινώσεις της λέει στους πολίτες της Φωκίδας , … είδατε εγώ τους τα λέω έξω απ΄ τα δόντια !

Τελευταία μάλιστα έχει πυκνώσει τις ανακοινώσεις τύπου, περιμένοντας τις εκλογές που ίσως είναι κοντά, επισημαίνοντας ότι αφ΄ ενός δεν παραλάβαμε ούτε μελέτες για πολλά έργα, ενώ τώρα βρισκόμαστε σε στάδιο αξιολόγησης αρκετών , όπως ο δρόμος Λιδωρικίου – Άμφισσας, ο Παραλίμνιος αγωγός λυμάτων στη λίμνη Μόρνου, το περιβόητο θέμα της ολοκλήρωσης του αναδασμού στη πεδιάδα του Μόρνου και πολλά άλλα.

Τα αξιολογούμε λοιπόν τα έργα , τα εντάσσουμε σε προγράμματα , θα γίνουν μελέτες , θα προκηρυχτούν διαγωνισμοί , θα γίνουν ενστάσεις, θα, θα ….

Κι όλα αυτά ενώ το κόμμα της κυβερνά εδώ και δύο χρόνια σχεδόν !

Αν λοιπόν διαβάσει κανείς προσεκτικά τις ανακοινώσεις της βουλευτού, θα καταλάβει ότι και κάτω από φυσιολογικές συνθήκες αν προχωρήσουν όλα αυτά τα έργα, θα κάνουν αρκετά χρόνια ακόμα για να ολοκληρωθούν !

Μέχρι τότε η Δωρίδα θα περιμένει την πολυπόθητη ανάπτυξη, μέσα από υποσχέσεις και… ¨κατόπιν ενεργειών μου¨. Οι εκλογές θα έρχονται και θα ξανάρχονται, κι όλα στα ίδια μένουμε !
http://dorida.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου