Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Παραιτήθηκε ο Στρος Καν απο το ΔΝΤ και τον άφησαν ελεύθερο οι Αμερικάνοι


Ελεύθερος με αυστηρούς περιοριστικούς όρους ο Στρος-Καν


Με καταβολή εγγύησης 1 εκατ. δολαρίων, με αυστηρά μέτρα επιτήρησης και κατ οίκον περιορισμό, δέχθηκε το δικαστήριο να αφεθεί ελεύθερος ο Ντομινίκ Στρος-Καν.
Νωρίτερα,το Σώμα των ενόρκων απήγγειλε επίσημα το κατηγορητήριο εναντίον του πρώην ...
επικεφαλής του ΔΝΤ, μετά τις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση που διατυπώθηκαν εναντίον του από την 32χρονη καμαριέρα του ξενοδοχείου Sofitel.



Παράλληλα, οι ένορκοι αποφάσισαν την παραπομπή του σε δίκη για επτά κατηγορίες περιλαμβανομένης απόπειρας βιασμού και δύο πράξεις σεξουαλικής επίθεσης.



Το σώμα του δικαστηρίου της Νέας Υόρκης ενώπιον του οποίου παρουσιάστηκε ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος- Καν απεσύρθη για να συσκεφθεί για το εάν θα αφήσει ελεύθερο με εγγύηση τον κατηγορούμενο.

Ένας από τους δικαστές κατά την έξοδό του από την αίθουσα του δικαστηρίου υπογράμμισε ότι ο κ. Στρος-Καν προέρχεται από μια χώρα όπου η έκδοσή του θα ήταν «δύσκολη, αν όχι αδύνατη».

«Το πραγματικό πρόβλημα για το δικαστήριο είναι να υπάρξουν εγγυήσεις και όχι μόνο οικονομικές , ώστε να υπάρξει εγγύηση ότι ο υπερασπιζόμενος θα είναι παρών» στις επόμενες ακροάσεις, δήλωσε ο δικαστής Μάικλ Ομπους όταν το σώμα αποσύρθηκε για ένα διάλειμμα.

Ο κ. Στρος-Καν προέρχεται «από μια χώρα όπου είναι δύσκολο άν όχι αδύνατον »να εκδοθεί, πρόσθεσε ο δικαστής, αναφερόμενος στο γεγονός ότι η Γαλλία δεν εκδίδει τους πολίτες της.

Το «Όχι» του εισαγγελέα

«Όχι» στην απελευθέρωση του Ντομινίκ Στρος-Καν με καταβολή εγγύησης είπε στην εισήγηση του ο εισαγγελέας του δικαστηρίου του Μανχάταν, προκαλώντας την αντίδραση των συνηγόρων του που χαρακτήρισαν την απόφαση άδικη και είπαν ότι δεν συνάδει με τις διατάξεις του νόμου.



Οι δικηγόροι του είχαν ζητήσει γίνει δεκτή η αποφυλάκισή του, με τους όρους να καταβάλει εγγύηση ύψους 1 εκατ. δολαρίων και να τεθεί υπό κατ' οίκον περιορισμό με 24ωρη ηλεκτρονική παρακολούθηση.
(Πλάνα από την προσαγωγή του στο δικαστήριο)

Στο πλευρό του η κόρη και η γυναίκα του   
Η σύζυγος του Ντομινίκ Στρος- Καν, Αν Σινκλέρ, συνοδευόμενη από μια από τις κόρες του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, έφτασε το σήμερα το απόγευμα (τοπική ώρα) στο δικαστήριο του Μανχάταν στη Νέα Υόρκη για να παραστεί στην ακρόαση της αίτησης για αποφυλάκιση του συζύγου της, δήλωσε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η κυρία Σινκλέρ, φορώντας σκούρο σακάκι και φούστα, έφτασε με τη νεαρή γυναίκα γύρω στις 14:00 τοπική ώρα (18:00 GMT).

Και οι δύο κάθισαν στην αίθουσα του δικαστηρίου, μπροστά από περίπου εκατό δημοσιογράφους, και η Αν Σινκλέρ κρατούσε το χέρι της κόρης του DSK στο δικό της.


Και οι δύο γυναίκες ήταν εμφανώς συγκινημένες, ενώ η κόρη του Στρος-Καν ανέπνεε βαριά για να μην κλάψει.

Ο δικηγόρος του κ. Στρος-Καν, Ουίλιαμ Τέιλορ, ήταν επίσης παρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου