Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Το επενδυτικό δαιμόνιο των κυβερνώντων και στην Φωκίδα

Πωλούνται ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΤΑ, ΟΠΑΠ, ΛΑΡΚΟ
Μακρύς είναι ο κατάλογος των αποκρατικοποιήσεων, οι οποίες περιλαμβάνονται στο μεσοπρόθεσμο σχέδιο της κυβέρνησης για το διάστημα 2012 – 2015. Σε τρία χρόνια θα έχουν αποκρατικοποιηθεί σχεδόν τα πάντα για την άντληση 23 δις ευρώ.
Η Φωκίδα δεν μπορεί να μείνει πίσω από αυτό το κλίμα και γι αυτό με ερώτησή της η Βουλευτής του νομού ρωτάει γιατί υπάρχει πρόβλημα να καθοριστεί  το αντίτιμο της Μαρίνας της Ιτέας.
Αν το κράτος δεν μπορεί, τι τις θέλει και τις κάνει τις επενδύσεις, για την χαρά των ...
εργολάβων που θα κατασκευάσουν τα έργα και των ιδιωτών που θα παραλάβουν την κρατική περιουσία κατόπιν . Αν αυτοί που κυβερνάνε τόσα χρόνια δεν ήταν άξιοι ούτε για επενδύσεις ούτε για διαχείριση της κρατικής περιουσίας , γιατί να  καταφέρουν τώρα να διαχειριστούν το δημόσιο χρήμα σωστά; 
Φτιάξαμε σφαγεία στο Λιδορίκι με κόστος 1,3 εκατομμύρια ευρώ και τα νοικιάσαμε σε ιδιώτη για να πάρουμε 0,3 εκατομμύρια μετά από 20 χρόνια, ενώ το κόστος σφαγής εκτοξεύθηκε για τους κτηνοτρόφους.
Δώσαμε τεράστια ποσά για την Μαρίνα της Ιτέας και τώρα θέλουμε να την δώσουμε και αυτήν σε ιδιώτη.
Τα δύο κόμματα που κυβέρνησαν τον τόπο απέδειξαν οτι δεν είχαν ανθρώπους ικανούς να διαχειριστούν το δημόσιο χρήμα, χρεοκόπησαν τον τόπο και η διανομή της τελευταίας κρατικής περιουσίας στους ιδιώτες είναι η ύστατη σκηνή αυτού του δράματος.
Το κράτος είναι το μόνο που μπορεί να επενδύσει μεγάλα ποσά μακροπρόθεσμα που βοηθούν την ανάπτυξη ενός τόπου Οι ιδιώτες αν ήταν άξιοι θα κάνανε μόνοι τους τις επενδύσεις αλλά έχουν μάθει στα εύκολα έχουν καταντήσει κρατικοδίαιτοι .
Γι αυτόν το λόγο, όπου οι ιδιώτες ανέλαβαν τις κρατικές επιχειρήσεις, αυξήθηκαν τα τιμολόγια, δημιουργήθηκαν ιδιωτικά μονοπώλια, που αντικατέστησαν τα απαγορευμένα κρατικά μονοπώλια και κατέστρεψαν αυτά που παρέλαβαν, μειώνοντας τις επενδύσεις  στην μάχη μείωσης των εξόδων και αύξησης του κέρδους.
Διαβάστε την ανακοίνωση της Βουλευτού Φωκίδας που ζητά  να καθοριστεί το αντίτιμο της παραχώρησης της Μαρίνας της Ιτέας

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ

Αθήνα 18 Απριλίου 2011

Προς:

Τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Γ. Παπακωνσταντίνου

Τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Π. Γερουλάνο

Τον Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Δ. Κουσελά

Τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Γ. Νικητιάδη

Θέμα: «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΛΙΜΕΝΑΣ ΙΤΕΑΣ»

Ο Τουριστικός Λιμένας Ιτέας έχει ολοκληρωθεί από το 2003 , δεν έχει όμως ποτέ λειτουργήσει ως οργανωμένη μαρίνα υποδοχής σκαφών.

Ένα από τα προβλήματα που προκύπτουν αφορούν και το ύψος του αντίτιμου που θα καταβάλλει ο ιδιώτης επενδυτής για την μίσθωση και του συγκεκριμένου Τουριστικού Λιμένα.
Το αντίτιμο αυτό προκύπτει με βάση μαθηματικό τύπο σύμφωνα με τον Ν. 2160/93 και λαμβάνεται ως τιμή βάσης αντικειμενικής αξίας η αντικειμενική αξία που υπάρχει στην περιοχή.

Σε ότι αφορά τον Τουριστικό Λιμένα Ιτέας αυτός έχει προκύψει από προσχώσεις και το Υπουργείο Οικονομικών δεν έχει συμπεριλάβει στους χάρτες του την παραπάνω περιοχή και δεν έχει καθορίσει αντικειμενικές αξίες για τα συγκεκριμένα με βάση τις εισηγήσεις των επιτροπών του άρθρου 41 του Ν. 1249/1982,

Δηλαδή , ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΙΤΕΑΣ Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ ΚΑΘΩΣ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΡΥΜΟΤΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ.

Παρακαλούμε πολύ για την συνεργασία των αρμοδίων Υπηρεσιών των Υπουργείων ώστε να αντιμετωπισθεί κεντρικά η συγκεκριμένη περίπτωση , όπου το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού χρησιμοποιεί τιμές αντικειμενικών αξιών , την στιγμή όμως που το Υπουργείο Οικονομικών για την συγκεκριμένη ζώνη δεν έχει καθορίσει αντικειμενικές αξίες για τα συγκεκριμένα με βάση τις εισηγήσεις των επιτροπών του άρθρου 41 του Ν. 1249/1982.

Διαφορετικά θα πρέπει να δοθεί εντολή και συγκεκριμένες οδηγίες και κατευθύνσεις στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. ΑΜΦΙΣΣΑΣ για την εκτίμηση τιμής ζώνης στην συγκεκριμένη περιοχή .
Με εκτίμηση
Αφροδίτη Παπαθανάση

3 σχόλια:

  1. ΣΤΙΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ.
    ΕΣΥ ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΩΡΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι καλό που συμφωνούμε στις διαπιστώσεις, καλό όμως θα ήταν για αρχή να σας ξεκαθαρίσουμε οτι δεν έχουμε το ψώνιο να γίνουμε πρωθυπουργοί για να λύσουμε όλα τα προβλήματα.
    Το πρώτο που θα έπρεπε να κάνουμε κατά την γνώμη μας είναι να ζητήσουμε ευθύνες από αυτούς που έφτιαξαν το έργο που τώρα δεν ξέρουν τι να το κάνουν και σε δεύτερη φάση να παραχωρηθεί στον Δήμο Δελφών για να χρησιμοποιήσει τον χώρο εις όφελος της ανάπτυξης της περιοχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Η ΠΑΠΑΡΗΓΑ.ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ-ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΗΔΕΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή