Δευτέρα, 18 Απριλίου 2011

Φεύγουν τα ΜΑΤ και τα μηναχήματα από την Κερατέα


Αυτή τη στιγμή γίνεται αλλαγή βάρδιας των ΜΑΤ.
Τα ΜΑΤ θα αποχωρήσουν και ΟΛΕΣ οι αστυνομικές δυνάμεις, με τη μεταφορά των μηχανημάτων, που αναμένεται μέχρι σήμερα το απόγευμα. Ήδη οι εργολάβοι είναι καθ' οδόν για να μεταφέρουν τα μηχανήματα από το Οβριόκαστρο.
Μεταξύ υπουργού και δημάρχου, με την παρουσία του μητροπολίτη, συμφωνήθηκαν τα εξής:...

α) ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ
β) ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟ
γ) ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΓΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΜΑΣ.

Αυτή την ώρα έχει συγκεντρωθεί στο μπλόκο του ΒΙΟΠΑ η μισή Κερατέα . Πολύ συγκινητικές στιγμές, κλάματα χαράς, όλη η Κερατέα βρίσκεται στους δρόμους και πανηγυρίζει γι αυτή την πρώτη νίκη του τετράμηνου πολέμου.
Στο μπλόκο, βρίσκεται και ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος,  συμπαραστεκόμενος στην χαρά, αυτή τη φορά των κατοίκων της Κερατέας, ενώ όπως μας είπαν, αναφερόμενος στην αποχώρηση των ΜΑΤ, είπε:"Εγώ, θα φυγω τελευταίος από δω"!
Ο δρόμος αναμένεται να ανοίξει σύντομα και σε λίγο θα ανέβουν κάτοικοι στο Ομβριόκαστρο να πάρουν τα καμμένα μηχανήματα να τα μεταφέρουν στο ΒΙΟΠΑ Κερατέας
Φυσικά η αποχώρηση της αστυνομίας είναι προσωρινή αλλά σίγουρα η εξέλιξη αυτή είναι μια νίκη των κατοίκων
Παρών στην αποχώρηση των ΜΑΤ ο Μητροπολίτης
Και όπως δήλωσαν, είναι ένα θετικό βήμα η εξέλιξη αυτή, αλλά μέχρι την οριστική λύση του προβλήματος, ο κόσμος θα είναι σε επιφυλακή...
Καλή δύναμη για τη συνέχεια σε όλους μας....
129 ημέρες στο δρόμο, συνεχίζουμε
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ    ΔΗΜΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
 Κερατέα 18/4/2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δικαίωση και συγκρατημένη αισιοδοξία για τους κατοίκους τους Δήμου Λαυρεωτικής που από στιγμή σε στιγμή θα δουν τα ΜΑΤ να αποχωρούν από την πόλη της Κερατέας. Μετά από 4 μήνες αγώνα και αγωνίας για να μη γίνει ο αρχαιολογικός χώρος του Οβριοκάστρου, σκουπιδότοπος…τα νέα είναι καταρχήν ευχάριστα. Για άλλη μια φορά ο διάλογος απέδειξε ότι μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να φέρει. Η συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου Λαυρεωτικής κ. Κώστα Λεβαντή, του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαου και του Υπουργού Προστασίας του πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή έφερε ότι ήλπιζαν οι κάτοικοι της πόλης μας.

Οι Μονάδες Αποκατάστασης Τάξης εγκαταλείπουν την πολύπαθη πόλη μας αφήνοντας πίσω μια γεύση απογοήτευσης για ότι ζήσαμε αλλά και μια αίσθηση αισιοδοξίας για ότι έρχεται.

Είμαστε έτοιμοι να ενώσουμε τα κομμάτια των δρόμων μας που είχαν κοπεί στη μέση και να προσπαθήσουμε όσο είναι δυνατόν πιο γρήγορα να κλείσουμε τις πληγές που μας άνοιξε αυτός ο δίκαιος αγώνας.

Ακριβώς μετά την Ανάσταση του Θεανθρώπου η Κερατέα θα περιμένει την έκβαση μιας ακόμα συνάντησης από την οποία προσδοκά θετική απάντηση στη δική της πρόταση … για τα παιδιά μας και τον τόπο μας.

Σταματίνα Κωστάκου

Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου

Δήμου Λαυρεωτικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου