Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΞΥΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΣΤΟ ΚΟΥΠΑΚΙ


Όσοι περπάτησαν προς την πατερίτσα αλλά και προς το Διάσελο, διαπίστωσαν ότι πολλά δένδρα έχουν κοπεί κατά μήκος και των δύο δρόμων και μάλιστα λίγα μέτρα, έξω από το χωριό μας και ακριβώς πάνω στον δρόμο.
 Η παράνομη ξύλευση είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείτε κάθε χρόνο, ωστόσο την φετινή χρονιά παρατηρήσαμε αύξηση του φαινομένου.
 Κατά πληροφορίες μας, δεν είναι μόνο περαστικοί ή κάτοικοι διπλανών χωριών μας, ...
αλλά και χωριανοί μας.
 Και ίσως δεν θα διαμαρτύρονταν κανείς αν αυτός που κόβει τα δένδρα το έκανε για να ζεσταθεί ο ίδιος, όταν επισκέπτεται το χωριό του τον χειμώνα, αλλά είναι πολύ χειρότερο και απαράδεκτο, όταν αυτό το κάνει για εκμετάλλευση.
 Όταν δηλαδή κόβονται παράνομα και επανειλημμένα δένδρα για να πωληθούν ακόμα και σε άλλες περιοχές εκτός του χωριού μας.
 Καλούμε αυτόν ή αυτούς που το κάνουν, να μην εκμεταλλεύονται την έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού της δασικής υπηρεσίας, γιατί αν συλληφθεί ή αποδεικτή ποιοι ή ποιος είναι θα υποστεί τις συνέπειες του νόμου, είτε είναι περαστικός, είτε κοντοχωριανός είτε είναι χωριανός.
 Και επειδή η κοινωνία των Χωριών μας είναι αρκετά κλειστή, να είναι σίγουροι ή σίγουρος αυτός ή αυτοί που το κάνουν ότι σύντομα θα αποκαλυφθούν.
 Το Δασαρχείο της περιοχής μας έχει ήδη ενημερωθεί για την παράνομη ξύλευση του δάσους μας. 
                                                                                                                                          Κ.Τ.
http://www.coupaki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου