Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Kαταγγελία για τον τρόπο της θεσμικής και δημοκρατικής λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών


Κατατέθηκε από εκπρόσωπο της δημοτικής μας παράταξης η ακόλουθη καταγγελία του Δημοτικού Συμβούλου Παναγιώτη Μέγκου κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Δ.Σ. Δελφών την Δευτέρα 14 Μαρτίου και ζητήθηκε να διαβαστεί πράγμα που δεν έγινε :....




ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΕΓΚΟΥ


ΠΡΟΣ Ιτέα 14-3-2011
ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Κ. ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΕΛΦΩΝ
Υπόψη κ. Προέδρου

Κύριοι,

Με έκπληξή ενημερώθηκα από συμπολίτες μου ότι συνέρχεται αυτή την ώρα κατεπείγουσα συνεδρίαση του Συμβουλίου.

Εξ όσων γνωρίζω η διαδικασία του κατεπείγοντος επιβάλλει τουλάχιστον την ενημέρωση και κοινοποίηση της πρόσκλησης της συνεδρίασης στους Δημοτικούς Συμβούλους εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος. Μέχρι τώρα ουδείς με έχει ενημερώσει για την τόσο σημαντική και κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δελφών.

Πέραν της εντονότατης και αυτονόητης διαμαρτυρίας μου καταγγέλλω την όλη διαδικασία και σας καλώ να με ενημερώσετε εγγράφως προκειμένου να καταθέσω τις απαντήσεις σας στην αρμόδια αρχή νομιμότητας της Περιφέρειας α) με ποιο κριτήριο χαρακτηρίζεται ως κατεπείγουσα η συνεδρίαση και β) τις διατάξεις με βάση τις οποίες συγκαλείται Δ.Σ. χωρίς να καλούνται δημοτικοί σύμβουλοι.

Τέλος, εφ όσον δεν παρίσταμαι με δική σας υπαιτιότητα, εξηγήστε μου, εγγράφως πως θα ενημερωθεί το σώμα για τις προτάσεις μου και πως θα εισακουστούν αυτές στα πλαίσια της δημοκρατικής λειτουργίας του ανώτατου θεσμικού Δημοτικού Οργάνου, προτάσεις που αφορούν ζωτικά και σημαντικά θέματα για όλους τους δημότες, όπως τα σημερινά.

Με εκτίμηση

Παναγιώτης Μέγκος

1 σχόλιο:

  1. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ Εκτύπωση E-mail
    Τρίτη, 15 Μάρτιος 2011 21:26
    athanpan

    Το δημοτικό συμβούλιο της 14ης.03.2011 ήταν κατεπείγον (κυρίως γιατί έπρεπε να διανεμηθούν χρήματα στα σχολεία προκειμένου να προμηθευτούν πετρέλαιο) και η πρόσκληση εκδόθηκε τη Δευτέρα 14/03/2011 το πρωί, γνωστοποιήθηκε δε αυθημερόν στους δημοτικούς συμβούλους και σε περίπου 16 προέδρους τοπικών συμβουλίων (συνολικά δηλαδή σε περίπου 60 ανθρώπους), όπως προβλέπει το άρθρο 95 παρ. 4 του Κώδικα Δήμων & Κοινοτήτων.



    Ειδικά τον κ. Παναγιώτη Μέγγο η γραμματεία του δημοτικού συμβουλίου τον αναζήτησε επανειλημμένα τηλεφωνικά νωρίς το πρωί της Δευτέρας, πλην όμως δεν κατέστη δυνατό να ανευρεθεί. Αμέσως επικοινωνήσαμε με το στενότατο οικογενειακό του περιβάλλον, απ’ το οποίο μας γνωστοποίησαν ότι απουσιάζει εκτός Δήμου και μας διαβεβαίωσαν ότι θα ενημερωθεί για την πρόσκληση του δημοτικού συμβουλίου.

    Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας.

    Άμφισσα, 15.03.2011

    Αθανάσιος Η. Παναγιωτόπουλος

    Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών

    ΑπάντησηΔιαγραφή