Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Ο δρόμος Ιτέας Γαλαξιδίου

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

- Τη διαβεβαίωση ότι το έργο της βελτίωσης του δρόμου Ιτέας (από διασταύρωση Αγίας Ευθυμίας-Τριταίας) ως Γαλαξίδι θα δημοπρατηθεί το Φθινόπωρο έδωσε ο
Υφυπουργός Υποδομών ,Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης σε συνάντηση που έγινε στο Υπουργείο με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχο Περγαντά, τους αντιπεριφερειάρχες Εύβοιας και Ευρυτανίας Θανάση Μπουραντά και Βασίλη Καραμπά , την αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας Γιώτα Γαζή, τους Γενικούς Γραμματείς του Υπουργείου Γιάννη Οικονομίδη, Στέργιο Λαμπρόπουλο...
και Υπηρεσιακούς Δ/ντές.
- Στη συνάντηση ο υφυπουργός ενημέρωσε ότι στη Στερεά Ελλάδα εκτελούνται λιγότερα έργα σχετικά με τις άλλες περιφέρειες γιατί είναι στο στόχο 1 και υπάρχουν δυσκολίες λόγω του ανάγλυφου του εδάφους αλλά και της μη ένταξης έργων τα προηγούμενα χρόνια.
Το πρόγραμμα των έργων του Υπουργείου θα είναι μειωμένο τόνισε ο Υφυπουργός και διαβεβαίωσε ότι θα βοηθήσει να διεκδικήσει η περιφέρεια ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα ύψους 500 εκ.€.
- Στον προγραμματισμό του Υπουργείου είναι ενταγμένα, αν και σε διαφορετικό επίπεδο ωρίμανσης, για την Στερεά Ελλάδα τα έργα:
-Παράκαμψη Χαλκίδας –Ψαχνά
-Βελτίωση του δρόμου Θερμοπύλες –Αντίρριο
-Λαμία –Καρπενήσι (παράκαμψη Μακρακώμη)
-Ελευσίνα –Θήβα-Υλίκη
Ακόμα θα ξεκινήσει το Νοσοκομείο Χαλκίδας και η παράκαμψη Βασιλικών.
- Όσον αφορά το έργο Θερμοπυλών –Αντιρρίου ,το τμήμα από Ιτέα (διασταύρωση
από Αγία Ευθυμία-Τριταία)- Γαλαξίδι, εκπονούνται η μελέτη οδοποιίας και η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Το Σεπτέμβρη εκτιμά ο Υφυπουργός ότι θα έχουν ολοκληρωθεί τα τεύχη δημοπράτησης.
Το έργο περιλαμβάνει βελτίωση και διαπλάτυνση και το κόστος κατασκευής θα είναι 50 εκατ.€ και 10 εκατ € για απαλλοτρίωση.
Ο δε Εθνικη όδος Θερμοπυλών –Αντιρρίου είναι στο στάδιο της προμελέτης και προβλέπει 14 κόμβους σε καίρια σημεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου