Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Σύσκεψη με την Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας για το ρέμα της Σκίτσας.


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Με πρωτοβουλία της αντιπεριφερειάρχου Φωκίδας κας Γιώτας Γαζή , των αντιπεριφερειαρχών σε θέματα υγείας Μπακομήτρου Κων/νου, σε θέματα περιβάλλοντος Μπέτσιου Νικολάου καθώς και του Δ/ντή Δ/νσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας κου Τερζή Αντωνίου και υπηρεσιακούς παράγοντες της αντιπεριφέρειας έγινε σύσκεψη στο γραφείο της αντιπεριφερειάρχου με θέμα «Ρύπανση στο Χείμμαρο ¨Σκίτσα¨ ».
Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ιδιοκτήτες...
 ελαιοτριβείων, οι οποίοι εξέθεσαν τις απόψεις τους και συζητήθηκαν τα προβλήματα ρύπανσης που προέρχονται από τις επιχειρήσεις τους αλλά και άλλους παράγοντες.
Αποφασίστηκε η επικαιροποίηση των μελετών διάθεσης αποβλήτων και η ενημέρωση των καθ’ ύλη αρμόδιων υπηρεσιών , με σκοπό την προστασία του Περιβάλλοντος και την υγεία των κατοίκων.

Σημείωση Iteanet
Η περιφέρεια που έπρεπε να επιβάλει τις διοικητικές ποινές στους παραβάτες, τους κάλεσε σε σύσκεψη. Άλλο πράγμα όμως η συνεργασία και άλλο πράγμα ο ελεγκτικός μηχανισμός.
Αν μετρήσετε τα τρία χρόνια που έχουμε αυτήν την σελίδα θα δείτε κάθε χρόνο σωρό καταγγελίες και φωτογραφίες σε σχέση με τα λύματα που χύνονται στην Σκίτσα. Τα προηγούμενα χρόνια οι αρμόδιοι λέγανε οτι δεν ξέρουν από που προέρχονται τα λύματα, τώρα που ξέρουν τι κάνουν; Επικαιροποίηση των μελετών που δεν επικαιροποιήθηκαν  τα περασμένα χρόνια;
Και ένα τελευταίο μήπως και ο Δήμος που τα λύματα του Βιολογικού της Άμφισσας πέφτουν στην Σκίτσα καλέστηκε και αυτός να επικαιροποιήσει τις μελέτες του για να λυθεί το πρόβλημα;
Απλό ήταν τελικά στην ...λύση του αυτό το πρόβλημα.


8 σχόλια:

  1. ΩΡΑΙΑ,ΤΩΡΑ ΝΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ..ΠΑΝΤΩΣ ΣΑΝ ΕΚΦΡΑΣΗ Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΡΑΜΕΛΑ..ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ,ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΛΠ.
    ΙΣΩΣ ΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΜΑΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε ξεχάσατε να σχολιάσετε οτι αποφάσισαν να ενημερώσουν και τις αρμόδιες υπηρεσίες που τους ελέγξανε.
    Ρε δεν πάμε καλά μου φαίνεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΑΣ ΑΠΕΡΡΙΠΤΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ,ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΤΟΥΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΤΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.ΤΟΥΣ ΕΦΤΑΙΓΕ ΟΜΩΣ Ο ΑΣΗΜΑΚΗΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.ΣΗΜΕΡΑ ΒΕΒΑΙΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ,ΟΤΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ, ΤΗΣ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΣΤΩ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ?ΟΦΕΛΟΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ.ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΛΥΜΠΑΜΕ ΣΤΟΝ ΒΟΥΡΚΟ.ΑΣ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΛΟΙΠΟΝ.ΝΟΜΙΖΩ ΑΝ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΑΛΛΟΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ , ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΙΝΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ, ΑΛΛΙΩΣ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΘΕΙΝΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η απόφαση για ...ενημέρωση των υπηρεσιών για την συμφωνία επικαιροποίησης των μελετών σαν προτεινόμενη λύση , αν έχει το νόημα της ατιμωρησίας είναι πολύ προκλητική.

    Οι υπηρεσία ξέρουν και κατέγραψαν τις παραβάσεις ετών που υπάρχουν όπως και την μη τήρηση των μελετών όπου αυτές υπήρχαν.

    Ας κάνουν τα έργα που χρειάζονται οι επιχειρήσεις και ο Δήμος για να λειτουργούν σωστά και μετά βλέπουμε για τα υπόλοιπα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φετος το καλοκαιρι ενα ελαιωδες φιλμ με φουσκαλες επεπλεε σε ολη την θαλασσα κιρα-ιτεα. Οι αλλεσ παραλιες του κολπου ηταν πολυ πιο καθαρες.Χαιρομαι που για πρωτη φορα μια δημοσια υπηρεσια ερευνα το θεμα που εχει να κανει με την υγεια ολων μας.Αν φτασουν σε περας θα μπορουμε να ελπιζουμε για κατι καλυτερο στον τοπο.Γιατι τοσα χρονια και μεις σαν πολιτες ειμαστε αδρανεις σε ολα αυτα.Υπαρχουν ανθρωποι που διαμαρτηρονται αλλα μεχρι εκει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ασχετο αλλα σχετικο κ με τη θαλσσα.κ.Βουλγαρη πατε σημερα να μαζεψεται τα δυο υπολοιπα ατυχα σκυλια στη Κιρρα.ενα στο κεντρικο δρομο διπλα στο καδο του Δημου! και το αλλο στη παραλια απεναντι απ το πρωην καμπινγκ οχι τιποα αλλο θα φανε τα πουλια τα ψοφιμια και θα 'φυγουν' κι αυτα.μηπως ειναι κι αυτα συκοφαντιες?ΔΗΘΕΝ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή