Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Τσουνάμι «σαρώνει» την Ιαπωνία μετά από σεισμό 8,8 ρίχτερ (video)

Τα πάντα έχει παρασύρει στο πέρασμα του το τσουνάμι των 4,6 μέτρων που έπληξε την Ιαπωνία μετά το σεισμό των 8,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Ιαπωνία. Αρχικά ο σεισμός είχε προβλεφθεί στα 7,9 Ρίχτερ, αλλά τελικά οι προβλέψεις του Αμερικανικού Γεωλογικού Ινστιτούτου για 8,8 Ρίχτερ επιβεβαιώθηκαν.
Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας έβγαλε νέα προειδοποίηση για τσουνάμι ύψους μέχρι 10 μέτρων για τις ακτές του νησιού Χονσού στον Ειρηνικό....

Σύμφωνα με το πρακτορείο Κιόντο υπάρχουν τραυματίες στην περιφέρεια Μιγιάτζι, κοντά στο επίκεντρο του σεισμού. Στον αέρα πετούν 8 πολεμικά αεροσκάφη που διέθεσε το ιαπωνικό υπουργείο Αμυνας  για να ελέγξουν το μέγεθος της καταστροφής.
Οι αεροπορικές, σιδηροδρομικές και οδικές συγκοινωνίες διακόπηκαν στο μεγαλύτερο μέρος της Ιαπωνίας. Οι πτήσεις ακυρώθηκαν στο αεροδρόμιο Ναρίτα της ιαπωνικής πρωτεύουσας, μέχρι οι αρμόδιες αρχές να ελέγξουν την κατάσταση των διαδρόμων. Τα δρομολόγια των τρένων υψηλής ταχύτητας σταμάτησαν αμέσως μετά τον σεισμό και οι δρόμοι στην περιοχή του Τόκιο έκλεισαν.
Πηγή Newsbeast


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου